Pompás hópihe ablakdísz 100 Ft-ból, 10 perc alatt saját...


Pompás hópihe ablakdísz 100 Ft-ból, 10 perc alatt saját kezűleg

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-04

6 darab irodai géppapír - ragadd ki a fénymásolóból, vagy a nyomtatóból - tulajdonképpen nincs is költség igénye, hiszen mindenkinek keze ügyében van, aki számítógéppel dolgozik. Kész mindössze 10 perc alatt! Elő az ollót és már kezdheted is!  

6 darab irodai géppapír!

 
Mindössze ennyi kell, hogy nagyszerű ablakdíszt készíts. (Ha spórolsz, vagy kisebbet szeretnél, akár 3 ív is elég, csak akkor félbe vágott lapokkal dolgozz.) – Ragadd ki a fénymásolóból, vagy a nyomtatóból. Tulajdonképpen nincs is költség igénye, hiszen mindenkinek keze ügyében van, aki számítógéppel dolgozik.

A tűzőgép, a ragasztó és az olló is kezed ügyében van – tehát a bevásárlás sem lehet többé kifogás. Mgfelel a szalagos ragasztó és a folyékony is. Mi a folyékony ragasztót használtuk.

Ha egyszer rájössz a nyitjára, az egész alkotás körülbelül 10 percet vesz igénybe – tehát az időhiány sem lehet kifogás az alkotó munka ellen. Akár egy munkaközi szünetben is nekiláthatsz, hiszen az alkotás serkenti az agyműködést, kreatívabbá, újítóbbá, pihentebbé tesz!
Minden kolléga örülni fog ennek, sőt mindenki melletted fog sorakozni, hogy megtanulják tőled ennek a szép ablakdísznek az elkészítését. Ezt tapasztalatból mondom!

Vágj négyzet alakúra egy papírt, úgy, hogy átlósan háromszög formában a sarkát a lap szélére hajtod, s a maradékot levágod.


Hajtsd ketté a háromszöget, fogd meg úgy, hogy a szétnyíló két sarka legyen a kezedben, s a hoszabbik átlóját vedd alapul.

origami hópihe
 
Vágd be háromszor a papír, úgy ahogy a képen látod - nem kell kimérni, elég szemre, vagy kis ceruzás jelölésekkel a vágás helyén.
 
origami hópihe 

Ezt kapod eredményül, ha jó oldalát fogtad meg a papírnak:

 
Most kezdjük a hópihe ágainak hajtogatását. Az elsőként a középső, négyzet alakú rész két sarkát ragasszuk össze.
 

Ezt követően a második két csík sarkát helyezzük egymásra, a forma közepén kis cső keletkezik.
 

 
Fordítsuk meg a munkadarbot, s a hátoldalán újra középre ragasztunk, de most először a legkülső csíkot, majd arra a fennmaradt középsőt ragasztjuk fel, úgy hogy szép íve legyen. 6 darab ilyen hópihe ágacskát kell készítenünk. A másodiktól már nagyon egyszerű.


 
Ez a hópihe akkor lesz a végeredmény, ha az egyes ágakat a csúcsaiknál tűzőgéppel, vagy cellux ragasztóval összefogjuk. Ha a hópihe oldalai is igénylik  ott is összefoghatjuk őket egy-egy kapocs vagy ragasztócsík segítségével.
 
hópihe végeredmény
 
Ha több ablakunk van, készítsünk több darabot, kisebbet, nagyobbat ... (Mi egy egész ív papírral dolgozunk, jókora ablakdísz lett az eredmény.) Figyeljünk, hogy sárga papírt ne használjunk, a sárga hó valami egészen másra utal. Ha azonban pirosból készítjük el, mikulás virág féleséget kapunk, tehát a piros papírral bátran kísérletezzünk.

Annak, aki elakad, a hozzászólásokban szívesen segítünk.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 41666 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 

Fra Angelico festménye, a Háromkirályok díszíti Grenada 1976-os karácsonyi bélyegét.

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x