Adventi naptár - Aranyvasárnap A lila angyal eljövetele, gyertyagyújtás...


Adventi naptár - Aranyvasárnap A lila angyal eljövetele, gyertyagyújtás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-25

A lila angyal eljövetele - karácsony angyalai közül ő az utolsó, s ma gyújtjuk meg az utolsó, a lila (eltérő színű) gyertyát az adventi koszorún. A következő fény már az ünnepi, a karácsonyfa fénye lesz!  

Adventi horoszkóp

23-án, vasárnap, a Hold belép a Bika csillagjegybe.
Ma a jól megérdemelt pihenés napja van! Ha van még teendőnk, igyekezzünk gyorsan letudni, és az estét pihenéssel, szépítkezéssel, relaxálással tölteni, hogy kipihenten várjuk az ünnepet!

Tovább a mai horoszkóphoz >>

A karácsony előtti utolsó vasárnap egy nagy, lila lepelbe öltözött angyal jelenik meg a mennybolton, és járja be az egész Földet. Kezében lantot tart, és azt pengeti. Közben szépen énekel hozzá. Ahhoz, hogy meghallhassuk, jól kell figyelnünk, s szívünknek tisztának kell lennie. A béke dalát énekli. Sok kis angyal kíséri, s együtt énekelnek. Daluktól valamennyi mag, amely a földben szunnyad, felébred, így lesz majd új élet tavasszal a Földön.

Tudtad, hogy a régi magyar néphitben a kara, vagyis fekete és a csuny, (csony) vagyis változás, fordulat szavakból állt össze a téli napforduló ünnepének neve? Olvasd el, miként vélekedtek  régiségben a karácsonyról >>

Adventi kalendárium a Léleknek >>>

  • Vegyük elő gyermeki énünket, és készítsünk újra füzért pillecukorkából, vagy pattogatott kukoricából.
  • Fessünk arany színűre diókat, és végükbe szaloncukor-akasztót szúrva helyezzük ezt az ágakra.
  • Keskenyre vágott, levasalt élű textil csíkkal - például organzával - betekerhetjük a karácsonyfa szárát, s ha ezt minden nap kissé megnedvesítjük, a fa sokkal tartósabb lesz, tovább eláll, a fánk pedig pompásabb lesz. A textil ugyanis kiemeli a díszeket, mint egy elegáns háttér.
  • Készítsünk díszeket papírból, raffiából, textilből.
  • Süssünk édes díszeket a fára - mézeskalácsot, habkarikát.

Készítsünk papírcsillagokat >>

Készíts ünnepi asztaldíszt mikulásvirágból >>>

Advent utolsó vasárnapján sokan akkor is elmennek a templomba, ha egész évben nem voltak éppen nagy templomjárók. Ha odalátogatunk, adakozzunk is az egyház javára, olvasgassuk a Bibliát, keressünk szép, karácsonyi igéket.

Csomagold be az ajándékokat, keress ünnepi zenéket a meghitt hangulat megteremtéséhez Tipp: Mennyből a dallam - Stresszoldás és karácsonyi hangulat zenével>>


Vissza a HarmoNet karácsonyi oldalára >> 

Megunt tárgyaidból csinálj pénzt, és vásárolj rajta szeretteidnek valami szépet, itt az Aukciós Házban >>> 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6418 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 

Ki ne ismerné Kovács Margit kerámiaszobrait? A Szoptató című alkotást az 1981-ben kiadott magyar karácsonyi bélyegen láthatjuk.

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x