Nagy adventi és karácsonyi gyerek horoszkóp 2011


Nagy adventi és karácsonyi gyerek horoszkóp 2011

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

Minden gyermek várja a karácsonyt - de nem mindegy, hogy segítünk neki! Tanácsok és ajándék tippek mind a 12 csillagjegy szülötteihez!  

 KOS (Március 21. – Április 20.)

Készülődés az Ádventeben a Kos gyerekkel: Lendületes gyermekünk általában nehezen tudja finoman kifejezni az érzéseit. A karácsony éppen ennek a szelíd intimitásnak a tanítómestere lehet a számára. Játsszunk vele olyan „mutogatós játékokat”, ahol a szavak helyett a lassú, finom mozdulatok, a nehezen megélhető érzések, mint szeretet, részvét, alázat, vannak előtérben. A lágy zene hozzásegít, hogy a kis Kos szülött megtalálja belső harmóniáját. Nem túl türelmes, így lehet, hogy előre kieszi az összes csokit az adventi kalendáriumból. Készüljünk fel erre türelemmel, magyarázattal!  
 
Karácsonyeste: A Kos gyermek ilyenkor szörnyen fáradt már csak a várakozás izgalmától is. Legyünk vele türelmesek, ilyenkor egy kicsit többet is elnézhetünk neki, mint egyéb napokon. 

Minek örül a Kos gyermek?
Könnyen és gyorsan összerakható dolgoknak. Valaminek, amivel harcolni lehet, legyen ez computeres játék, vagy edzőruha. Műszaki cikkeknek, amelyek nem túl bonyolultak, hogy azonnal használatba vehesse őket. 
Tipp: mindenképp legyen az elemes játékokhoz tartalék elemünk!


BIKA (Április 21. – Május 20.)

Készülődés az Ádventeben a Bika gyerekkel: Gondos, módszeres, jó esztétikai érzékű gyermekünket bátran befoghatjuk a ház körüli segítésbe, a dekorálásba éppen úgy, mint a saját adventi kalendáriumának elkészítésébe. Ő soha nem fog csalni, előre kicsórni a csokit a naptárból – betartja a játékszabályokat. 
 
Karácsonyeste: Feszültebb a megszokottnál így a máskor olyan nyugodt és kedves gyerek akár csalódást is okozhat a nagyszülők előtt. Ne szerepeltessük, engedjük játszani az ajándékaival és ha csak édességgel akar jóllakni, hadd tegye meg ezt!  
 
Minek örül a Bika gyermek?  Aprólékos és szép dolgoknak, mint például egy izgalmas puzzle, vagy gyöngyfűző, dekupázsoló készlet, modell vasút, stb... Szereti a hasát – neki a csokikból és édességekből soha nem elég! 


IKREK (Május 21. – Június 21.)

Készülődés az Ádventeben az Ikrek gyerekkel: Temérdek barátja van így nagy fejtörést okoz neki, hogy mindenkit megajándékozzon és hatalmas csalódást okozhat, hogyha ezt nem viszonozzák. Segítsük őt abban, hogy az erős kapcsolatok és a lazább haverságok között képes legyen különbséget tenni – beszéljünk a barátok szüleivel, hogy az ajándékozásnál ne legyen sértődés az arányoknál. 
 
Karácsonyeste: A csevegős esték az Ikrek gyermek kedvencei. Ő aztán imád szerepelni, verset – mesét mondani, és bezsebelni a sikereket.  
 
Minek örül az Ikrek gyermek? A verbalitásról szóló társasjátékoknak. (Amikor beszélni kell valamiről, vagy ahol kombinatorikus gondolkodásra van szükség) A nyelvi készséget fejlesztő dolgoknak, mindennek ami kalandos. A könnyű trükköket tartalmazó bűvészdoboz és a sok könyv, vagy kalandfilm Ikrek gyereknek való dolgok..   


RÁK (Június 22. – Július 22.)

Készülődés az Ádventben Rák gyermekkel: Végtelenül érzékeny, finom lélek. Néha az lehet az érzésünk, hogy nem erre a világra való. Segítsünk neki, hogy érzéseit megélje, megismerje és így uralni tudja. Engedjük meg neki, hogy befogadjon valamilyen kis állatot, ami utána az ő gondoskodására szorul. Építsünk vele madáretetőt, etessük az állatokat, stb.. Nem édesszájú, így apró játékokat is tehetünk az adventi naptárjába csokoládék helyett! 
 
Karácsonyeste: A kis Rák gyermek túlérzékeny. Egyszerűen ki kell találnunk a gondolatait! nem könnyű, de ha sikerül, akkor könnyfakasztóan megható az öröme. Már igen korán maga is ajándékokat készít nekünk – meglepő találékonysággal!  
 
Minek örül a Rák gyermek? Olyasminek, ami személyesen csak az övé, amivel boldogabbá teheti a környezetét és saját magát. Olyasminek, ami kis kedvencének való.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 5173 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 

Fra Angelico festménye, a Háromkirályok díszíti Grenada 1976-os karácsonyi bélyegét.

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x