A főnökidomítás 4 alaptörvénye
Címlap / Karrier / A főnökidomítás 4 alaptörvénye

A főnökidomítás 4 alaptörvénye

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-24

Eszes a főnököd? Vagy inkább nehéz felfogású? Esetleg egy despota? Eláruljuk, mire számíthatsz tőle. Előléptetésre, nagyobb profitra, túlórákra vagy éppen sikerekre? Rajtad is múlik!  

Eszes főnök + eszes alkalmazott = profit

A legjobb párosítás. Mindenki a helyén van, és mindenki tudja a feladatát. Sajnos Magyarországon egy felmérés szerint a vezetők mindössze 5%-a eshet ebbe a kategóriába. A legtöbben ugyanis nem tudják kiaknázni alkalmazottaik szellemi képességét a saját előmenetelük és a vállalat céljainak érdekében. Akik itt dolgoznak, állásukat és fizetésüket biztosnak tartják, és nehezen csábíthatók más munkahelyekre.

Eszes főnök + hülye alkalmazott = termelés

Amikor a főnök olyan embereket gyűjt maga köré, akik szorgos hangyákként dolgoznak, a termelékenység egy ideig megnőhet. Ha a fluktuációs ráta nagysága (az emberek cserélődése) nem viseli meg különösebben a vállalatot, akkor ez a modell a pénztermelés szempontjából még akár sikeresen működhet is. Itt azonban nem lesznek boldogok az alkalmazottak, hiszen állásukat nem láthatják biztosnak. A főnök számára sem igazán jó az ilyen kollektíva, hiszen nincs kitől tanuljon, nincs számára húzóerő. Egy idő után a főnök az ilyen helyeken kiég.

Hülye főnök + eszes alkalmazott = előléptetés

Ha az alkalmazott okosabb, mint a főnök, egyszerűen túl tud járni az eszén. Ha a vállalat jól működik, a természetes kiválasztódás alapján előbb-utóbb az alkalmazott átveszi a főnök helyét. Ha azonban ez nem működik, úgy a beosztott kinőheti magát és egy eszes főnök mellett eladhatja például az összes kulcsügyfél adatát a konkurenciának. Az ilyen vezető hatalmas hiba minden vállalat életében.

Hülye főnök + hülye alkalmazott = túlórázás

Ahol se a főnök, se a beosztott nincs a helyén, ott őrületes fejetlenség uralkodik. Senki nem tudja, hogy ki irányít, így aztán vagy egy nagy hangú személy dirigálásától hangos az egész kollektíva, vagy mindenki arra fut, amerre jónak érzi, vagy a kedve tartja. Ez pedig összeomláshoz vezet. Az a vállalat, ahol a profit nem növekszik, a túlórák száma viszont hosszú időre megnő, valamit rosszul csinál a vezetés. Aki ilyen helyen dolgozik, érdemes elgondolkodnia – vajon tényleg a „hülye alkalmazott” kategóriájába akar-e tartozni?

Az emberek néha nem csak főnökeik, hanem saját motiváltságuk, egyéb belső céljaik miatt vannak egy munkahelyen. Érdemes azonban tudni, hogy jó munkát csak jó vezető mellett lehet végezni. Aki nem a jó vezető mellett van, akkor könnyen érezheti magát a „hülye alkalmazott” bőrében. Ha ki szeretne lépni, nagy elszánásra, és tiszta átgondolásra van szüksége.

   
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 13148 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x