Ha elvérzik a bajnok - Hogyan maradhatsz az élmezőnyben?
Címlap / Karrier / Ha elvérzik a bajnok - Hogyan maradhatsz az élmezőnyben?

Ha elvérzik a bajnok - Hogyan maradhatsz az élmezőnyben?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Talmácsi Gábor gyorsasági motoros világbajnokunk elesett Le Mans-ban. Felszisszenünk, sajnáljuk az elvesztett pontokat, fájlaljuk, hogy a tiszteletére nem játsszák el a Himnuszt. Próbáljuk őt megérteni – és vele keressük a hibát.  

Vezetett, tehát nyerhetett volna. De hogyan lehet valaki mindig az élvonal győztese? Egyáltalán: miért, mitől kimagasló a teljesítményünk? Mitől győz az egyik, és miért veszít a másik?

Mi a titka a bajnoknak?
A címadó kérdésre régóta tudom a választ: van olyan, hogy túl sok teher nehezedik a versenyző vállára Talmácsi példájánál maradva: a motor beállítási hibáinak korrigálása sok feszültséggel, energiavesztéssel járhatott. Akár abba is belefáradhatott.


Agyunk úgy dolgozik, mint egy robot.
Ha tökéletesen tápláljuk, tornáztatjuk, kikapcsoljuk, pihentetjük, a legmagasabb követelményeknek is megfelel. Ám ha bármelyik lépést kihagyjuk, már nem képes a rengeteg betáplált információt feldolgozni, amelyekkel pedig – az elvárásainknak megfelelően – elárasztjuk.
A siker nem csak a versenyző motorján vagy autóján múlik. Ugyanolyan jentősége van a koncentrálóképességnek is. A technikának és a humán összetevőknek összhangban kell állniuk, különben hibát követhetünk el.

A kiváló eredményre törekvő embernél a testi-lelki-érzelmi-szellemi energiák összefogása alapozza meg a hatékonyságot.

Tisztában kell lennünk képességeinkkel és karbantartani azokat, hogy a lehető legjobban kamatoztathassuk – például a futamok során. Hinnünk kell abban, hogy képesek vagyunk a sikerre. Ehhez minden negatív érzést törölnünk kell az elménkből.

Rendkívül fontos tehát a mentális fittség!
A Tudományos Relaxációs-Meditációs Technológia (TRMT) segítségével sok-sok teher lekerülhet a vállunkról.

HarmoNet tipp: Új stigmák>>>

A versenymotor nyergében ülve is hatalmas nehézségi erők, gyorsulási energiák terhelik a szervezetünket, nem is beszélve az erős fékezések okozta változásokról. Akinek rendben van a pszichés és fizikai kondíciója, annak valójában már csak a járművére kell figyelnie. Minden futam óriási kihívás, s a hosszú célegyenesben van úgy, hogy csak néhány centivel tőle dübörög az ellenfél – mindketten elsők akarnak lenni, fej-fej mellett haladnak, több száz méter lehet még így hátra…


Az ideális állapot, amikor egy-egy sportolóról csapatnyi szakember gondoskodik; a versenyzőnek futni, úszni, lovagolni, evezni, kerékpároznia kell, hogy erősítse a hátát, nyakát, karját, lábát. Számára a speciális diéta is alapvető: csak fehérjedús, növényi rostokban gazdag, könnyű ételeket szabad ennie, hogy egyenletes szinten maradjon a vércukra, mivel az kihat a koncentrációjára, a fittségi állapotára. És szólnunk kell a speciális folyadék-fogyasztásról is. A folyadékveszteség egy-egy futam alatt erős súlyveszteséget is jelent, aminek következtében egyre nehezebb koncentrálni a feladatra, s ha emiatt a vércukorszint is változik, jön a remegés. Ezért aztán nem csoda, hogy a versenyzők italába szakemberek állítják össze az ásványi anyagokat, izotóniás oldatot, vagy a sótablettát tartalmazó kiegészítőket.

Mindenki azért tevékenykedik, hogy a pilóta sok-sok hétvégi és időközi versenyen egészségesen, stressz-mentesen dolgozhasson a saját és csapata sikeréért. Talán nem véletlenül esett már számos eredményes sportolónak a választása a TRMT-re, hiszen a legbiztonságosabb módja a mentális állapot karbantartásának és fejlesztésének.

HarmoNet tipp:
Mire jó a tudati technológia>>>

A TRMT a legmagasabb szintű működésünkre, a tudatunkra hat
Jó agyhullámokat eredményez, aminek következménye az optimális vegyianyag-termelés, a stabil öngyógyító erők jelenléte, az információk feldolgozásának képessége csakúgy, mint a toleranciaszint, a fájdalomküszöb megemelkedése és az egyenes kommunikáció.
Az a versenyző, aki jól táplálja agyát, kellően megtornáztatja (edzi) és rendszeresen kikapcsolja (pihenteti) azt, bízhat abban, hogy a kellő pillanatban meghozott racionális döntései a győzelemhez segítik.

A TRMT életre szóló mentális állapot-karbantartó. Sok sportolónk lényegesen eredményesebben veszi az akadályokat azóta, hogy Harmónia Iskolánkban a tudatát is megtanulta edzeni.

www.agyinfo.hu


Kevevári M. Katalin
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1321 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x