Van egy kis pénzem! Öt hatékony és konkrét tipp a vagyon...
Címlap / Karrier / Van egy kis pénzem! Öt hatékony és konkrét tipp a vagyon elértéktelenedése ellen

Van egy kis pénzem! Öt hatékony és konkrét tipp a vagyon elértéktelenedése ellen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

Nem mindenki végtelenül szegény - ám nagyon sok pénze is keveseknek van. Azok számára, akiknek a tőkéje nem túl sok, ám számára ez az élet munkáját jelenti, egyáltalán nem mindegy, mihez kezd vele. Alacsony tőkével nem könnyű jól gazdálkodni, nem valók azok a pénzügyi manőverek a kispénzűek számára, amik a milliárdosoknak lettek kitalálva. 

Akinek ma van néhány milliója, egyáltalán nincs könnyű helyzetben, hogy vagyona értékét meg tudja óvni. A tőzsdei kereskedésekhez most kell csak igazán a profi szakember, a banki kamatok – bár most magasnak tűnnek – de nem igazán adnak jó hozamot. Ingatlant venni néhány millióból nem túl könnyű – az ingatlanok piaca haldoklik, mindenki az összeomlásra spekulál.

Tollonics Éva, a HarmoNet pénzügyi tanácsadója segítségével összegyűjtöttünk 5 olyan lehetőséget, amit a 4-12 millió közötti vagyont felhalmozott emberek számára ajánlunk, hogy pénzük ne elforgácsolódjék, hanem fialhasson! Fontos közölnünk, hogy az itt ajánlott vállalkozások ezekért a link-tippekért nem fizettek, ezek nem reklámok, hanem a piac átfogó ismerete alapján ajánlott pénzügyi-üzleti lehetőségek, melyek egyike sem minősül reklámnak, ajánlattételnek. Bővebb megismerésük után érdemes velük kapcsolatba lépni!

5 dolog, amit előre tudni kell:
  1. Milyen hamar akarunk részesedni a pénz hozamából? (Ha gyorsan, akkor olyan lehetőség kell, ami folyamatos hozamot termel, esetleg a megtérülés idejét nyújtva, ha lassan is ráér, akkor lehet, hogy a végén többet tudunk kivenni!)
  2. Akarunk-e foglalkozni a pénzzel, vagy a hozamért, vagy azt várjuk, hogy a pénz maga dolgozzon. Néha akkor, ha hajlandók vagyunk tenni is a hozam érdekében, a pénzünk többet hoz!
  3. Fontos-e, hogy alkalom adtán a befektetésünket megszakíthassuk, piacra dobhassuk, vagy alapot adjon egy kölcsönhöz? Ha igen, akkor jól kell választanunk!
  4. Mennyi időre akarjuk ezt a tőkét önmagában foglalkoztatni, fialtatni, kamatoztatni? Lesz-e rá szükségünk egy idő múlva, vállalkozáshoz, vagy egy nagyobb vásárláshoz?
  5. Milyen típusú befektetésekhez van személyes bizalmunk, mit tartunk érhetőbbnek, könnyebben áttekinthetőnek? Ez nagyon-nagyon lényeges! Például az, aki gyűlöli a biztosításokat, de megbecsüli a kétkezi munkát, inkább egy tevékeny módszert keressen, míg aki a biztosításokat elfogadja azok számára ez kényelmes lehetőség lehet.

HarmoNet tipp: Pénziránytű - döntéshozás előtt! >>

5 hatékony és konkrét tipp:

1. Régiség – műtárgy: Már az ingatlan típusú befektetésekhez is kell piacismeret, de a régiségek, műtárgyak vásárlásához kell csak igazán a komoly szakmai ismeret. Ezek hiányában ilyen típusú befektetésből nagyon nehéz jól kijönni. A szakmai ismeretekkel rendelkezők azonban a nehéz időkben is jó áron juthatnak drágább műtárgyakhoz, vagy jó ingatlan ajánlatokhoz. Az igazán értékes darabokhoz elengedhetetlen a régiségek, műtárgyak alapos ismerete
Ez szól mellette: Könnyen és jól tárolható tárgyak, akár több kisebb összegbe fektetve, amik külön-külön is mobilizálható tőkéhez juttathatnak, sok esetben ezek inkább hosszú távú befektetéseknek számítanak. Azok számára akik a tárgyakba fektetve szereti látni a pénzét, számukra biztonságot jelenthet. 
Ez szól ellene: Hozzáértés nélkül bukjuk az üzletet. A nehéz helyzetben nehéz jól eladni, ki kell várni. Egyszerre nagy tőkét mobilizálni csak egy nagy tárggyal lehet, ami szintén a kereslettől is függ. Több kisebb tárgy eladása mindig időigényes, és a megfelelő hozzáértés hiányában komoly veszteséggel járhat. 
Konkrét tipp: http://www.aukcioshaz.ah.hu/ Vásároljunk, adjunk és vegyünk online aukciókon! A weben könnyebb utána nézni azoknak a dolgoknak, amik érdekelnek bennünket! Csak olyan pénzt fektessünk régiségekbe, amelyekre biztosan nincs a közeljövőben szükségünk.
  


2. Ingatlan típusú befektetések:
Akinek az ingatlan jelenti a biztos befektetést, és még pénze is van, ők a nehéz időkben is általában ingatlanba fektetnek. Ám nem mindegy, hol és milyet! A magas rezsijű, olcsó panellakások ára szökik leggyorsabban lefelé, ezeket a legkönnyebb áron alul megszerezni, de kérdés: érdemes-e? Ha ingatlan befektetésben gondolkodik érdemes olyan ingatlant keresni, melyek könnyebben mobilizálhatóak, alacsony rezsijűek és viszonylag kis alapterületűek. Ingatlan típusú befektetésnek tekinthető még a termőföld, az erdő, raktár, stb. Az ingatlannak az az előnye, hogy a hozama folyamatos lehet (kiadás, vagy a hasznosítási formák egyike) viszont jól kell gazdálkodni ahhoz, hogy az ingatlan állaga ne menjen gyorsan tönkre, és számolni kell azzal a költséggel is, ha nem találunk bérlőt.
Ez szól mellette: Könnyen elérhető. Fix és stabil. Hozamot termelhet, általában éték álló. Kölcsönhöz jó alapot nyújthat, ha arra van szükség. 
Ez szól ellene: Ha a pénzünkhöz akarunk jutni, el kell adnunk az ingatlant. Az ingatlan eladás időnként nehéz dolog, áron alul eladni nem érdemes, csak vásárolni, tehát csakis a hosszú távon gondolkodóknak és azoknak javasolt, akik számára az ingatlan befektetés jelenti a biztonságot. 
Konkrét tipp: www.ingatlan.net

3. Licenc jogok vásárlása, franchise üzlet nyitása:
Azok számára, akik tevékenyen akarnak részt venni a pénzük mozgatásában, nagyon jó lehetőséget nyújt, ha valamely hálózathoz csatlakoznak. A vállalkozási formák közül jelenleg a legbiztosabbak, bár a megfelelő vásárlókör még nem garantált, erről nekünk is kell gondoskodni. Sokféle van ezekből a piacon, különböző befektetési összeggel lehet beszállni, a legtöbbhez valamilyen ingatlan szükséges (bérlemény, vagy tulajdonjog). Egy modern szolárium működtetéséhez az üzleten kívül sokmilliós géppark vásárlása kell, míg mondjuk egy vidéki házból akár alig 1-2 millióból is Titkos Házat csinálhatunk. Ezek előnye, hogy a hozama garantáltabb, mint egy egyszerű hasonló kisvállalkozás esetében.
Ez szól mellette: Vállalkozásként aktívan részt vehetünk pénzünk mozgatásában, folyamatos munkát, bevételt és érték növekedést jelenthet, könnyen eladható, hiszen a licencia tagok közt egyszerűbb vevőt találni egy működő egységre!
Ez szól ellene: Dolgozni kell a pénzünkkel együtt. Annak, aki egyáltalán nem szeretne vállalkozni a pénzével, számára nem való ez a megoldás.
Néhány efféle, hatékony és jól menő licenc vállalkozás: www.curves.hu www.kiwisun.hu www.titkoshazak.hu www.fornetti.hu

4. Rövid távú megtakarítási formák, pénzügyi alapok: A Befektetési Alapkezelőknél elhelyezett rövid távú (fél évtől 3 évig) és a középtávú (3 évtől 5-10 évig) befektetéseknél a kockázatvállalást a befektető kiválaszthatja a saját ingerküszöbének megfelelően. Ezeknek a befektetéseknek a hozama a kockázattól függően teljesen változó.
Ez szól ellene: Ha magasabb hozamot szeretnénk, nagyobb kockázatot is kell vállalnunk
Ez szól mellette: Megfelelő befektetési forma és kockázat elosztással magasabb hozamot érhetünk el, mint a banki kamatokkal.
Konkrét tipp: www.funddelasalle.com www.tozsdeklub.hu5. Hosszú távú megtakarítások:
A tanácsadó cégek java része hosszú távú (10 év feletti) befektetéseket kínálnak különböző biztosító társaságok termékeit melyek Befektetési Alapkezelők által kezelt alapokba kerül. Ezekre a befektetésekre is figyelni kell, hiszen a portfoliót folyamatosan kezelni kell, időben áthelyezni az alapok között, hogy a lehető legmagasabb hozamot elérjük és az esetleges „mélyrepüléseket” kivédjük. Hosszú távon megfelelő portfolió kezeléssel, megfelelő tartammal és összeggel akár az anyagi függetlenségünk, öregkori nyugodt napjaink alapja lehet.
Ez szól ellene: A befektetett összeghez korlátozottan férhető hozzá. Portfoliókezelés hiányában és nem megfelelő alapok kiválasztásával veszteséges is lehet.
Ez szól mellette: Folyamatos megtakarítással, portfolió kezeléssel komoly vagyon képezhető, 10 év után kamatadó mentes, örökösödési illetékmentes, és még adókedvezmény is igénybe vehető. Éves szinten pár százezer Ft-tal is elindítható.
Konkrét tipp: Tollonics Éva www.starfinance.hu

HarmoNet tipp: Befektetések: Mibe menekítsük pénzünket ma? - Hatalmi sakkjátszmák profitért >>

MLM üzletek – kizárólag turistáknak!
Az MLM hálózatok terén az elmúlt időben készítettem egy kis saját „felmérést” és az a szörnyű tapasztalatom, hogy nagyon kevesen tudnak ebből tisztességesen megélni. Elvileg ezt a befektetések egy formájának tartják – számukra meg kell hagynom ezt a gumicsontot – de elmondom, hogy nagyon sokan szinte erőszakosan hülyítik magukat, hogy ez majd menni fog és beletesznek akár 3-5-8 évet és sehol semmi. Szerintem ez olyan, hogy az emberek, ha már templomba nem járnak, itt van egy közösség, ahová tartozhatnak. Végül is nagyon rosszat talán nem tesznek, de a legtöbben nem jutnak nagyon előre. Rendkívül sok buktatója van egy ilyen rendszernek. Az én személyes véleményen, hogy befektetésnek egyáltalán nem alkalmas, számos esetben sohasem térül meg a befektetett pénz, maximum átalakul kapcsolatokká és aztán az emberek megnyugszanak azzal, hogy legalább jól éreztem magam. Van egy nagyon kedves ismerősöm, aki igazán egy MLM turista – minden rendszerben kalandozik egyet.

Tollonics Éva
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 10387 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x