A paraszthajszál, ami a lúzert a sikerestől elválasztja
Címlap / Karrier / A paraszthajszál, ami a lúzert a sikerestől elválasztja

A paraszthajszál, ami a lúzert a sikerestől elválasztja

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-22

Amikor valakinek olyan "lúzer szaga" van, azt előre megérezni. Ő az, akit soha senki nem követ a legújabb MLM akcióba - bár mindig belevág. Ő az, akinek soha senki nem ad kölcsön, mert úgy sem tudja visszaadni. Aki egy régi-ócska ruhával húzza ki az idei nyarat is. A zsebe üres, és nem szavaznak bizalmat neki. 

Sikeres ember nem lehet!
A lúzer önmegvalósításra, sikerek elérésére lényegileg alkalmatlan, reménytelen életű, kilátástalan jövőjű személy. Amerikai, hacker eredetű, súlyosan pejoratív szleng kifejezés. Tükörfordított jelentése: „vesztes”. – írja a wikipédia. Angol nyelvterületen mind "loser", mind "luser" alapban előfordul, magyarul csak a „lúzer”, alakban használatos.A lúzer munkába megy

A lúzer általában nem tudja magáról, hogy az. Egy egyszerű szerencsétlen, akit az ág is húz. S hogy mindezért saját maga a felelős? Na ez az, amit pláne nem tud! Elmegy dolgozni, de neki bármilyen munka megfelel. Vagy semmilyen sem. A különbség itt is tényleg csak az a bizonyos paraszthajszálnyi. Ha adódik valami kis mellékes, akkor garantált, hogy soha nem fog éppen akkor ráérni. Ő az, akit a főnök mindig meg tud találni minden apró marhasággal, de aki lemondja az extra kereseti lehetőséget egy kocsmai haverokkal való találkozásért, vagy hogy segítsen egy „bajba jutott” barátnőnek, aki végül el sem megy a találkozóra. Alapvetően fogalma nincs saját értékeiről, saját céljairól, sodródik a világban. A sodródónak pedig az jut, ami a legalja. Ahogy a víz is csak az iszap-hordalékot tudja sodorni.

HarmoNet tipp: Az év lúzere! - Szerinted ki lehet? >>

A lúzer – aki alulteljesít, de mindez persze véletlen

A szerencsétlen vesztes folyamatosan leakad valahol. Azt gondolja, mindent megtett, mégis valami mindig közbejön. Úgy tűnik, mintha az egész valahogy tőle függetlenül történne, mintha nem volna befolyása saját sora alakítására. Az választja el őt a született győztestől, hogy az egyiknek amibe fog, az sikerül, a másik, fogjon ugyanabba akár – neki nem fog. vajon mi a különbség a kettő között? Hogy lesz egy született vesztesből, ha nem is győztes, de legalább néha sikert elérő ember? Hogy lehet kihúzni azt a vékony kis hajszálat, ami elválasztja a sikertelent a sikerestől?

Lúzerből nyerő – a sikeresség 3 tényezője:
  1. Önismeret – aki nem ismeri önnön korlátait és képességeit, nem ismerheti fel, mit tud és mit nem. Az önismeret megszerzése hosszú időt vehet igénybe, akár segítséget is kérhetünk hozzá, de hosszú távon leépítheti a vesztes játszmákat, és végre azzal foglalkozhat korábbi vesztesünk, ami nyerő az ő számára is.
  2. Önbizalom – Aki nem bízik önmagában, aki nem tudja elfogadni önmagát úgy, ahogy van, az soha nem fogja a sikeresség levegőjét árasztani maga körül. Természetesen az önfejlesztés igénye mindig meg kell húzódjon a háttérben – tökéletes ember nincsen.
  3. Felelősség vállalása – a lúzer az egy nap alatt elérhető passzív jövedelmet, a váratlan-megalapozatlan megoldásokat, az azonnali cukorkákat,  választja a későbbi cukorgyár helyett, vagyis felelősség vállalása az alapvető kockázat nélkül szeretné elérni céljait, ami lehetetlen.

Képek: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5754 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x