Üzleti kommunikáció, motiváció, manipuláció - tanuld meg...
Címlap / Karrier / Üzleti kommunikáció, motiváció, manipuláció - tanuld meg és használd

Üzleti kommunikáció, motiváció, manipuláció - tanuld meg és használd

Forrás: Utcamacska
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Az üzleti életben szinte soha nincsen olyan helyzet, amikor teljesen rá vagy szorítva a manipulációra. Ám nem csak a biznisz szféra létezik ám! Van néhány különleges helyzet, amikor a manipuláció az egyetlen megoldás. S akik jól csinálják, gyakran emberéletet - sőt emberéleteket mentenek. 

A világ legnagyobb manipulátorai, a legkomolyabb tárgyalástechnikai mesterei ugyanis a túsztárgyalók. Az ő szakmájukban a sikeres, professzionális, hiteles manipuláción emberéletek múlhatnak. Néhány napja a Turulra mászott egy szerencsétlen, zavart szemű fiú. Láttam is őt. Utóbb olvastam, hogy valamilyen kis párt aktivistája volt, aki ezt a kétségbeesett, totálisan ostoba, és a józan ész szerint egyáltalán nem célravezető módot találta megfelelőnek arra, hogy a Köztársasági elnökkel beszélhessen. A Köztársasági elnök azonban nem szokott bolondokat fogadni. A Szabadság hídon, a turulra pedig köztudottan a bolondok másznak. (Csak halkan, csöndben kérdezem - miért nem tették valamilyen módon lehetetlenné a felmászást most, az átépítés ideje alatt?)

Azok az emberek, akik képesek egy túszszedővel megfelelően tárgyalni, úgy, hogy az ne oltsa ki ártatlanok életét, akik képesek egy ön- és közveszélyes embert (valakinek a fiát/lányát/apját/anyját/férjét/feleségét!) megmenteni akár attól a halálos veszélytől is, amibe önnön magát sodorta, bizony nagyon nagy tudásúak. Az ő esetükben a hiteles manipuláció nem csupán megengedett, de akár kötelező is. A manipuláció ugyanis fegyver, mely hatékonyabb és barátságosabb minden lőfegyvernél, ha az ő kezükben van.


Mások kezében azonban olyan fegyverré válik, mely éppen fordítva sül el. Bár látszólag úgy tűnhet, megvan az "áldozat", leterítették a hatékony manipulációs fegyverrel. A manipuláció képzeletbeli fegyvere azonban "visszakormoz", ha rossz célra használják. A manipulátor rövid, közepes, vagy hosszú távon lebukik szándékával.

HarmoNet tipp: Béke és becsület - Gandhi tárgyalástechnikája >>

Manipuláció és motiváció

A manipuláció ugyanis hosszabb távon mindig visszaüt. Szemben a motivációval, ami tényleg közös érdekek felé tereli az embereket. Mégis, a túsztárgyaló, a békepolitikus, vagy éppen a patthelyzetet egy huszárvágással megoldó, ügyes rendőr manipulátorok. Manipulátorok s végtelenül profik. A tudatos tárgyalás technikái ugyanis ilyen fegyverek. Használhatjuk őket arra is, hogy egy jó cél érdekében haladjunk együtt, de arra is, hogy tövid távú sikereket érjünk el. (Ezzel tudatosan kockáztatva hírnevünket.)

Utcamacska blogja >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 11125 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x