A Világutazó megtalálta a kihalt dodó madarat?
Címlap / Karrier / A Világutazó megtalálta a kihalt dodó madarat?

A Világutazó megtalálta a kihalt dodó madarat?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-30

Lassan feléhez közeledik az első magyar hivatásos világutazó munkája. A 27 éves budapesti Gyémánt Balázs még 2010 végén jelentkezett A Világ Második Legjobb Állására, amelyet a Tensi hirdetett meg. A többszáz jelentkező közül ő bizonyult a legalkalmasabbnak arra, hogy főállásban tesztelje világszerte a legjobb szállodák ajánlatait, kipróbálja a legizgalmasabb programokat, megkóstolja a legkülönlegesebb ételeket. És természetesen minderről be is számoljon a www.alegjobballas.hu blogon és Facebook-oldalán. 

A Világutazónak lenni nemcsak móka és kacagás; hisz az elmúlt 3 hónapban az USA-ban, Mauritiuson, az Amerikai Virgin szigeteken, St. Martinon, a Bahamákon, Olaszországban és Franciaországban járt, így több mint 40.000 kilométert tett meg. Ez akkora távolság, mintha egyszer megkerülte volna a Földet. Fárasztó lehet folyamatosan koktélozni, gourmet ételeket enni, business classon utazni, a világ leggiccsesebb naplementéjében egy profi szakáccsal főzőcskézni, és pillangót kergetni a világ legnagyobb hajójának parkjában. De mindezek mellett Balázs az utazások során kihívásokkal is találkozik, nem menekül az izgalmas szituációk elől. Marseille-ben például a Taxi című film ihletésére a legeszementebb, leggyorsabb taxisofőrt kereste, az Oasis Of The Seas óriási tengerjáró hajó 15. emeletén igyekezett vízisíelni tanulni, strandra leszálló repülőt simogatni, minden helyi ételt megkóstolt, legyen az bármennyire magyar gyomortól távol álló, cirkusziskolába iratkozott, hogy megmutassa a lengőtrapézon végzett munka nehézségeit, Mauritiuson mindent megtett, hogy megtalálja a kihaltnak hitt dodó madarat – de ebben nem járt sikerrel. Találkozott viszont egyéb érdekes élőlényekkel, például Shrekkel és a Kung Fu Pandával is."A legjobban eddig az óriáshajó tetején való szörfözést élveztem, a „repülőgép-simogatás" is hatalmas élmény volt St. Martin szigetén, de nem szabad kihagynom a mauritiuszi vízisíelést és a helyi piacon a chilis-sós ananász kipróbálását, vagy a provence-i levendulamezők illatát, amelyek Van Gogh-ot is megihlették anno. A megszerzett élmények már most megtöltenének egy enciklopédiát "
- mondta Balázs, aki eddigi utazásai alatt már 150 órát töltött vízen, 45-öt levegőben, és eddigi kalandjait 5000 fényképen és 30 órányi videón örökítette meg.


Azok, akik követik nem mindennapi élményeit, eddig 14 kisfilmen és 40 blogbejegyzésen keresztül utazhattak vele. Balázs igyekszik a szállodák étterme, medencekomplexuma és a tengerpart különlegességei mellett a célállomások valódi arcát is megmutatni, így például a piaci forgatagot és annak kulturális sokszínűségét. Mindazok, akik nézik, olvassák beszámolóit, valóban szinte testközelbe kerülnek a világ azon részeivel, ahol Balázs éppen megfordul; sőt akár egy darabot meg is szerezhetnek belőle. A Világ Második Legjobb Állásának Facebook-oldalán játszók között hetente egy embernek Balázs ajándékot hoz: igyekszik a helyi különlegességek mellett a lehető leggiccsesebb szuveníreket is megtalálni, hogy a bolondos utazás mosolyt csaljon annak arcára is, aki az ajándékot kapja (világító dodós hógömb, neon-glitteres mágnes).

A tavaly ősszel meghirdetett A Világ Második Legjobb Állása kampányban a Tensi egy háromfordulós játékra invitálta azokat, akik szerettek volna a világ legszebb helyeire eljutni, onnan tudósítani és ezért még fizetséget is kapni. A játékra közel 200 fő jelentkezett 2010 novemberében és decemberében. Az első két fordulóban közös volt, hogy a pályázóknak 1-1 videofilmet kellett készíteniük önmagukról, majd egy korábbi utazásuk bemutatásával kapcsolatban az élményeikről. A második körben a döntő mezőnyének kiválasztását javarészt a nagyközönségre bízta az utazási iroda, így a szavazatok alapján 10 fő, a Tensi szakmai szempontú választása alapján pedig további 7 fő jutott a döntőbe. A 17 döntős március 12-én mérkőzött meg egymással a rendkívüli állás megszerzéséért a Budapesti Gazdasági Főiskolán a hat fő szakmai zsűri előtt. A verseny győztese Gyémánt Balázs budapesti, 27 éves fiatalember lett, aki féléven át havonta egy különleges utat és a hat hónapra egymillió forintot nyert. A döntőben a feladatokon való megfelelése, humora, és a vetélytársak tisztelete mind hozzájárult ahhoz, hogy az igen erős mezőnyből ő legyen a kiválasztott.


Sokan emlékeznek talán még arra is, hogy az ausztrál idegenforgalmi bizottság 2009-ben „A világ legjobb állása” címmel egy álommunkát hirdetett meg, és azóta is számos hasonló kampány indult a világ minden táján. Nem véletlen a „A Világ Második Legjobb Állása” elnevezés sem – nem titok, hogy habár a két kampány koncepciójában és lépéseiben különbözik, van kapcsolat köztük. A szervezők megkeresték a 2009-es kampány megbízóit, akik üdvözölték, támogatásukról biztosították a magyar kezdeményezést, és sok sikert kívántak minden jelentkezőnek, valamint rengeteg örömöt a leendő szerencsés nyertesnek.


Ben Southall az ausztráliai játék győztese elképesztő kalandként élte meg a „munkát”: „2009 júliusában egy új és óriási kaland kezdődött számomra. Fantasztikus élmény volt egy olyan emlékezetes versenyben részt venni, mint „A világ legjobb állása”.  Általában olyan dolgokkal foglalkozom, melyeket egyesek kalandosnak vagy akár őrültnek is tarthatnak, de én mindig is úgy próbáltam élni, hogy a lehető legjobban kihasználjam azt az időt, amit a Föld nevű bolygón töltök.”

www.alegjobballas.hu
www.facebook.com/alegjobballas
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4440 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x