6 kulcs a jó időbeosztáshoz
Címlap / Karrier / 6 kulcs a jó időbeosztáshoz

6 kulcs a jó időbeosztáshoz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-14

Mire elég a nap 24 órája? Néha úgy tűnik, semmire! A jó időbeosztás, divatos szóval az időkezelés vagy időmenedzsment néha mindennél fontosabb! 

Mai rohanó világunkban úgy tűnik, egyre kevesebb mindenre elég a nap 24 órája.
Pihenésre, kikapcsolódásra alig jut idő, de sokszor még kötelező feladatainkat is alig tudjuk elvégezni.

A folyamatos pörgés, a „mókuskerékben való tekerés” különösen a vállalkozókat, cégvezetőket sújtja, de nem ritka a felső-és középvezetők körében sem. Sőt, ha egy átlagos két- vagy több gyerekes anyát megkérdezünk, akkor szintén ezzel lesz a legnagyobb problémája. A folyamatos rohanás, az elmaradt feladatok miatt kialakuló „bűntudat” könnyen az ún. menedzserbetegség kialakulásához vezethet.Önkontroll – protokoll

Pedig néhány egyszerű időmenedzsment trükkel és eszközzel könnyedén rendet teremthetünk a mindennapokban, és sokkal több feladat elvégzésére leszünk képesek úgy, hogy növeljük saját magunk és vállalkozásunk hatékonyságát is. Igenis lehetséges az, hogy valaki nagy leterheltség mellett is produktívan, tiszta fejjel és a nyugodt önkontroll pozitív érzésével éljen.

Menedzserbetegség ellen
A leggyakoribb problémák a szétszórt fókusz, a zavaró tényezők beengedése, és az „Ezt csak én tudom profin megcsinálni!” dilemmája. Ezek következményeként nő a hibázás esélye, a munkánk minősége romlik, teljesítményünk csökken, frusztrálttá válhatunk a rendszeresen elmaradt feladatok miatt.

Tisztítsd a rendszert!
Pedig egy egyszerű rendszertisztítással,  a kevésbé produktív feladatok „leselejtezésével”, a mindennapi munkák leosztásával, és a saját feladatinknak prioritásokat adva máris rengeteg időt ét energiát szabadíthatunk fel. Ma már profi időmenedzsment eszközök segítenek a cégvezetőknek a mindennapi munkában, de napjaink átszervezését kezdhetjük az egyszerű naptármódszerrel, a feladatok kötegelésével, feladatlisták felállításával, és egy prioritás-rendszer kialakításával is.

Már ezeknek az első lépéseknek a megtétele is érezhetően meghozza az eredményt: sokkal hatékonyabbak leszünk!A legfontosabb kérdések a napi feladatok kezelésében:
  1. Mit kell elintézni?
  2. Mi a feladat ezzel kapcsolatban?  (feladatlista projektenként!)
  3. Prioritások felállítása  (Figyelem: feladatlistát használva minden napra, hétre!)
  4. "Naptározás" (hány naptár?)
  5. Az elvarratlan szálak kezelése
  6. Mi legyen a „felbukkanó” munkákkal?

A heti áttekintő segít, hogy átdobhassuk a fennmaradt feladatok a következő hétre, illetve hogy megtisztítsuk és újra rendszerezzük feladatlistánkat. Ezen egyszerű időmenedzsment szabályok felállításával megkönnyítjük mindennapjainkat, és kevésbé leszünk fáradtak a hét végére.


Weinzierl Anett
felnőttképzési szakértő
marketing tanácsadó

Vállalkozó Tanoda Időmenedzsment tréning
www.vallalkozoi-tanfolyamok.net

Képek: photostock / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6577 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x