Ide nekem a lottó ötöst!
Címlap / Karrier / Ide nekem a lottó ötöst!

Ide nekem a lottó ötöst!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

Holnap ismét izgalmas percek várnak mindenkire, aki kitöltött a héten legalább egy lottószelvényt. De nézzük meg mi a teendőd akkor ha megnyerted a nyereményt.  

A legtöbben tudják – bár ennek ellenére mégis vágyják -  hogy a lottó ötös nyereménye bár irdatlan pénz, mégis ez csupán egy eszköz lehet esetleges boldogtalanságpontjaink megszüntetésére vagy időszakos szüneteltetésére.

A héten sorsolandó több, mint 2 milliárd forint szinte mindannyinknak elképzelhetetlen sok pénzként jelenik meg. Ez egyrészt egy reális kép, másrészt ha megnézzük a világ leggazdagabbjainak esetleges bevásárló listáját, rá kell jönnünk, hogy sehol sem lennénk hozzájuk képest. A kérdés tehát az, hogyan viselkedjünk ha megnyertük ezt a pénzt, majd ezután mit kezdjünk vele.

Viselkedés egyszeregy lottónyerteseknek

Érett személyiség szükségeltetik ahhoz, hogy egy lottónyertes átgondoltan, nyugodtan legyen képes rendelkezni a hirtelen érkezett vagyonról, amelyre addig gondolni sem mert. Szakemberek szerint ilyenkor ajánlatos bevonni egy tanácsadót, aki eligazítja a szerencsést a pénzügyek útvesztőjében. Magyarországon körülbelül másfél tucat mondhatja el magáról, hogy a lottón nyerte a milliárdjait, de egyikük sem kérte a Szerencsejáték Zrt. tanácsadóinak a segítségét.
A nyertesek eleinte hihetetlen örömmámorban törnek ki, amikor megtudják, hogy sikeresen játszottak a lottón, aztán sokszor néhány óra vagy nap után jön a kétségbeesés, a tanácstalanság, hogy mit is kezdjenek az ölükbe hullott összeggel.

A váratlan helyzetekre a legtöbb ember furcsán reagál, szinte lebénul, legyen az örömtől vagy bánattól – mondják a pszichológus szakemberek. Szerinte bár mindenki eljátszik a gondolattal, hogy mi lenne, ha megnyerne egy hatalmas összeget, amikor ez megtörténik, a legtöbben nincsenek felkészülve, ezért elkezdenek kapkodni. Olyan dolgokat vesznek meg hirtelenjében, amelyekről egész addigi életükben álmodoztak, legyen az egy autó vagy egy hatalmas ház. Nem hajlandóak felmérni, mi lehet a pénzszórás következménye, és hogy akár rosszul is elsülhet a dolog.


Nagy összegű lottónyeremény tulajdonosának lenni nem is annyira jó és könnyű dolog, mint amilyennek azt a legtöbb ember elképzeli. Pénzügyi szakemberek azzal indokolják ezt az igencsak meglepőnek tűnő kijelentést, hogy az emberek többsége - tízből kilenc - átlagosan másfél év alatt elkölti a nyereményét, utána pedig nem képes feldolgozni a történteket, és sokkal rosszabb élethelyzetbe kerül, mint előtte.

Sajnos a legtöbb nyertes, miután megkapta a pénzét, elkezd költekezni: vesz magának egy óriási házat, luxusautót, valamint bőkezű a rokonokkal is. Fortuna kegyeltjei itt követik el a legnagyobb hibát, hiszen nem gondolják végig, hogy az ingatlant és a gépkocsit később fenn is kell tartani. Hirtelen óriásiak lesznek az igényeik, viszont azt a legtöbben elfelejtik, hogy az ölükbe pottyant pénz nem egy rendszeres jövedelem, csupán egy egyszeri összeg, de a költekezést ennek ellenére sem hagyják abba.

Kevesen jutnak el addig, hogy igazán jó helyre fektessék a pénzüket, a nyertesek nagy százaléka csalók áldozatává válik, akik kiváló üzletekkel kecsegtetik őket, ám általában csalódás lesz a történet vége.  Átlagosan háromból két ember elveri az óriási összeget, hiába vezeti le nekik egy szakember, hogy mit és hogyan kellene tenniük, nem hisznek neki.


Tapasztalatok szerint az emberek többsége pénzügyileg műveletlen, és ez nem csupán a magyar oktatási rendszernek köszönhető, hanem annak is, hogy az ember bizonyos szempontból a mai napig megmaradt "ősembernek".

Ez azt jelenti, hogy mindent felélünk egyszerre, ugyanis attól tartunk, hogy holnap már nem lesz. Ezt a viselkedést csupán az emberek öt százaléka vetette le, illetve a 35 százalék részéről lehet arra számítani, hogy képes megtanulni a pénzzel bánni. Ez a magatartás egyfelől magyar "sajátosság", hiszen a kommunizmus idején és a rendszerváltás után sem tanultak meg spórolni a szüleink, így előttünk sem volt példa erre.

A lakosság 95 százaléka annyit költ havonta, mint amennyit keres és csak 10 százalék képes megfelelően "elboldogulni" a saját jövedelmével.

A legfontosabb tanács ha nyersz: ilyenkor légy észnél. Számolj végig mindent, ne ragadtasd el magad és lehetőség szerint fordulj szakemberhez, legyen ő akár egy pszichológus akár egy pénzügyi befektetési tanácsadó.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3939 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x