Mit kezdjünk egy millióval?
Címlap / Karrier / Mit kezdjünk egy millióval?

Mit kezdjünk egy millióval?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-07

A Káva Kulturális Műhely pénzügyi kultúra fejlesztésével foglalkozó színházi előadást tart középiskolásoknak, melynek célja az, hogy a tudatos pénzügyi gondolkodást minél több tanuló elsajátíthassa színházi játék segítségével. 

Az Egy millió című darab egy komplex színházi program a pénzről, melynek célja, hogy a résztvevő diákok színész-drámatanárok irányításával gondolkodjanak pénzügyi kérdésekről. Az élményközpontú játék során a fiatalok egy történeten keresztül, konkrét emberi helyzetekben tanulnak meg a pénzről tudatosan és felelősségteljesen gondolkodni.

 
Az előadás három, eltérő anyagi helyzetű fiatal részvételével jár körül különféle pénzügyi problémákat, úgymint: Mit jelent diákhitelt felvenni? Milyen előnyökkel és milyen következményekkel jár a diákhitel és általában vett hitel felvétele? Mit kell mérlegelni a diákhitel/hitel felvételekor? Mit jelent az anyagi biztonság? Mennyire befolyásolják gazdasági szempontok az ember pályaválasztását? Mit jelent az anyagi/pénzügyi függés, kiszolgáltatottság? Hogyan írhatja át pénzügyi döntésünket aktuális élethelyzetünk? Milyen következményekkel jár, ha érzelmi szempontok dominálnak pénzügyi kérdések eldöntésekor?

Az előadás mindhárom részét a diákokkal közös elemző beszélgetés követi, ahol azt is megvitatják, hogy az adott szereplő számára mely pénzügyi döntés lenne a legelőnyösebb, elemzik a lehetséges kockázatokat, következményeket.

A közös gondolkodás színházi formák és drámapedagógiai eszközök segítségével történik, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy a résztvevő diákok teljes személyiségét bevonjuk a gondolkodási folyamatba: egyszerre fizikai, érzelmi és intellektuális kalandban legyen részük. Az élményen keresztül szerzett tudás, amely a teljes személyiséget mozgósítja jóval hatásosabb és hatékonyabban felidézhető, mintha pusztán a ráció, az értelem felől közelítünk a valóság megismeréséhez” – mondta el Romankovics Edit, az előadás rendezője.

A színházi forma segítségével a vizsgált emberi helyzetek élményszerűek és valóságosak lesznek. Az előadásban megjelenő szereplők egyéni értékei, érdekei, eltérő gondolkodásmódja inspirálja a mélyebb gondolkodást, a szereplők különböző élethelyzetei megkövetelik, hogy a pénzügyi problémákra adott felszínesen általánosító, sztereotip megoldások helyett életszerű, hiteles és átgondolt válaszok szülessenek.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1423 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x