Hozd ki a maximumot a napodból! Így válik valóra Szilvi gyerekkori...
Címlap / Karrier / Hozd ki a maximumot a napodból! Így válik valóra Szilvi gyerekkori álma

Hozd ki a maximumot a napodból! Így válik valóra Szilvi gyerekkori álma

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-01

Botka-Ilyés Szilvi a fiaival otthon töltött idő alatt döntötte el, hogy vállalkozó lesz, még ha a feje tetejére áll is a világ. Nagy fába vágta a fejszéjét, de nem ismert lehetetlent. Virtuális asszisztensként kezdte, majd sok tanulás árán social media szakember lett.  

Milyen területen dolgoztál a várandósságod előtt?

Nagyobb multiknál dolgoztam vezetői beosztásban.

Mikor jött el az a pont nálad, hogy saját vállalkozásban kezdj el gondolkozni?

Amikor itthon voltam a kisfiaimmal, tudtam, hogy nem akarok visszamenni 9-től 5-ig dolgozni valahova. Részmunkaidőben pedig nem kerestem volna annyit, mint szerettem volna. Akkor elhatároztam, ha fejen állva is, de megcsinálom a saját szerencsémet, és kötetlen munkaidőben fogok dolgozni, megkeresve a korábbi vezetői fizetésemet.Mi volt a legnehezebb számodra, mikor belevágtál?

Soha nem vállalkoztam, a szüleim óvva intettek tőle. Így ilyen szellemben nevelkedtem, hogy vállalkozni nagyon veszélyes. Igazán nem is tudtam, hogy mit akarok, így elkezdtem egy olyan dolgot, amihez már adott volt a tudásom, virtuális asszisztens lettem. Ez azt jelenti, hogy más vállalkozóknak segítettem különböző háttérfeladatokban.

Hogyan "szerezted" az első ügyfeleidet?

Az első ügyfelem egy spanyol lány volt. Ő virtuális asszisztenseket mentorált, így rengeteget tanultam tőle. Emlékszem, borzasztóan unalmas munka volt, de nagyon örültem neki, hiszen megvolt az első megbízásom. Eleinte alvállalkozóként is dolgoztam, közben pedig jöttek az ajánlások, új ismeretségek, és elég hamar saját ügyfélköröm lett.

Mit szólt a család a döntésedhez?

Nem mondom, hogy eleinte nem néztek furcsán rám. Senki sem értette, hogy miért nem az egyszerűbb utat választottam. A férjem szerencsére végig támogatott, sőt, már ő is velem dolgozik.

 

Hol tartasz most? Mik a terveid?

Azóta már elrabolta a szívemet a marketing, azon belül pedig a közösségi média. Amikor kérdezik, hogy mit csinálok, viccesen meg szoktam jegyezni, hogy egész nap facebookozom meg instázom. Egyébként egy nagyon összetett iparág, mindig képben kell lenni a változásokkal, az algoritmusokkal. Ráadásul igazán nagy kreativitásra van szükség hozzá. Imádom.

Ahogy említettem, a férjem már mellettem dolgozik, ő a posztok gyártásában segít, illetve van egy virtuális asszisztensem, aki az adminisztratív feladatokat intézi. A jövőbeni terveim között szerepel egy nagyobb kreatív ügynökség. Ez egy gyermekkori álom, szóval hihetetlen, hogy megvalósulni látszik.

Hogyan zajlik egy napod?

Reggel igyekszem a család előtt kelni. Ez az énidőm. Ilyenkor olvasok, tanulok, meditálok. Általában együtt reggelizünk még indulás előtt a fiúkkal, utána mennek oviba. Habár rugalmas a munkaidőm, nagyrészt akkor dolgozom, amikor ők nincsenek otthon. Az viszont nagyon jó, hogyha szünet van, betegek stb., akkor úgy alakítom a napomat, hetemet, ahogy én szeretném. Sőt, bevallom, olyan is volt, hogy nem éreztem a munkamorált, egyszerűen kihagytam egy napot. Megtehetem, és ez csúcsszuper érzés. A lényeg, hogy minden készen legyen határidőre.Két gyermek anyukájaként a munka mellett több "minőségi időt" tudsz a családoddal tölteni?

Igyekszem kihozni a maximumot a napokból. Az biztos, hogy az én gyerekeim mennek be utolsónak, de jönnek ki az elsők között. Ettől függetlenül nekem is vannak más teendőim, a házimunka, illetve nincs nagyszülői segítségünk, mert messze laknak. Nálunk is sokszor rohanás és káosz van. Minden tiszteletem azoké az anyáké, akik segítség nélkül berohangálnak egy munkahelyre.

Mit üzensz az anyukáknak, akik otthon vannak gyermekeikkel, és valami újba szeretnének kezdeni?

Hazudnék, ha azt mondanám, nagyon könnyű vállalkozónak lenni, főleg elindulni. Folyamatosan képezni kell magad, rengeteg az új kihívás, ismeretlen helyzet. Én is úgy indultam, hogy még itthon voltak velem a fiúk. Amíg a többi anyuka alvásidőben pihent, én dolgoztam. Amikor egy virrasztós éjszaka után is felkeltem hajnalban, amikor segítséget kaptam egy napra, nem szépítkezni mentem, hanem tanulni. A mai napig a fiúk képe van az íróasztalom felett. Amikor elgyengülök, akkor csak rájuk nézek, és tudom, MIÉRT csinálom.

Az összes nehézség ellenére egy percig sem bántam meg, hogy belevágtam, sőt. Azt kívánom mindenkinek, hogy tapasztalja meg, milyen érzés az, amikor olyan munkája van, amit szívből szeret. Amikor nem bánod, hogy szombat este még nekiállsz valamit megcsinálni, amikor várod a hétfőt, hogy megvalósítsd az ötleteidet. Ezt ki kell próbálni!

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2459 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x