Összhang a mentális egészség és a karrier között: hogyan...
Címlap / Karrier / Összhang a mentális egészség és a karrier között: hogyan találjuk meg a harmóniát álláskereséskor? A Jooble álláskereső oldal tanácsai

Összhang a mentális egészség és a karrier között: hogyan találjuk meg a harmóniát álláskereséskor? A Jooble álláskereső oldal tanácsai

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-18

Stresszes álláskeresés, lehangoló munkanélküli élet, ingerlékenység - ismerős szavak? Akkor biztos, hogy a kiégés jeleit tapasztalod. A Jooble álláskereső portál összegyűjtött néhány fontos tippet a mentális egészség megőrzéséhez ebben a megpróbáltató időszakban (és nem csak).  

Az álláskeresés egy stresszes időszak lehet még akkor is, amikor többé-kevésbé kiegyensúlyozottak vagyunk. Akkor mi a helyzet a sikertelen jelentkezésekkel, a kellemetlen állásinterjúkkal? Akárhogy is, ebben az időszakban kiemelten fontos időt szánni a mentális egészségre.

Az álláskeresés hosszadalmas és gyakran frusztráló lehet. Ahhoz, hogy megőrizzük a mentális egészségünket ebben az életszakaszban, nélkülözhetetlen figyelmet kell fordítanunk a lelki egyensúly kialakítására. A Jooble platformján több ezer a megüresedett állás Nyíregyháza környékéről, amelyek között böngészve érdemes előtérbe helyezni azokat a munkalehetőségeket, amelyek mentálisan nem lesznek túlságosan megterhelőek. Tehát, ha ismerjük a saját erőviszonyunkat és tudjuk, hogy maximum 8 órán át vagyunk képesek dolgozni, mellőzzük a 12-16, esetleg a 24 órás munkarendeket. Ez csupán egy példa a sok-sok eset közül: a cikk további két fejezetében részletesebben kitérünk a mentális egészség megőrzésére és gyakorlati tanácsokat adunk, amelyeket akár ma el lehet kezdeni!

Jooble: mennyire nehéz a mentális egészség és a karrier közötti összhang megtalálása?

A Jooble álláskereső oldal szerint a lelki és a testi egyensúly két olyan fontos eszköz, amely pozitívan befolyásolhatja a sikeres karriert. Ezért a portál szakértői olyan felületet igyekeztek létrehozni, ahol egyszerű megtalálni a célzott állásokat és felvenni a kapcsolatot a munkaadókkal. A helyi keresési funkciók például lehetővé teszik a gyorsabb találatok elérését. A weboldalon egy helyen megtalálható a jelenleg elérhető szabad állás Budapest XI. kerület, ennek alapján pedig a főváros többi kerületeire is ilyen egyszerű rákeresni.

A Jooble most olyan tippeket fog megosztani, amelyek segíthetnek az álláskeresőknek megtalálni a lelki egyensúlyt, amikor az álláskeresés már inkább frusztráló és stresszes, mint eredményes. Mindenekelőtt igyekezzünk elkerülni a kiégést, inkább öngondoskodó tettekkel előzzük meg a bajt: így sok időt és energiát spórolhatunk magunknak!

Tippek a kiégés megelőzésére a Jooble-től:

  • Húzzuk meg saját határainkat: Ismerjük és fogadjuk el, hogy mi sem vagyunk kőből, és mi is elfáradunk néha. Amikor a saját határaink prioritást képeznek, megelőzzük saját magunk túlhajszolását, ezáltal támogatjuk a mentális egészségünket.
  • Ismerjünk meg néhány stresszkezelési módot: Ezek a technikák az élet minden területén jól jöhetnek, hiszen stresszel nap mint nap találkozhatunk. A csalódás, a kimerültség és társai kéz a kézben járnak a stresszel, amiket néhány módon megtanulhatunk kontrollálni. Mindenkinek más jön be, míg egyesek a jógát vagy különböző légzéstechnikákat használnak a feszültség levezetésére, mások aktív pihenést választanak. 
  • Egyensúly kialakítása: Az álláskeresés olykor stresszesebb lehet, mint munkába járni. Valószínűleg, ha megkérdeznénk az álláskeresőket, a többségük fáradékonyságra és akár ingerlékenységre panaszkodnának. Hogy lehet ez, felmerülhet a kérdés… Úgy, hogy az álláskeresők gyakran minden erejükkel azért harcolnak, hogy végre új munkát találjanak - ez pedig hosszú távon egy végzetes hiba. A szervezetnek pihenésre van szüksége, és az agynak sincs kedve mindig szorongani és kattogni.
  • Tartsunk pihenőket: Bár ez a rész hasonlít az előzőkhöz, mégis szeretnénk kiemelni a pihenés fontosságát. Az egyensúly és a saját határaink bevezetése nem csupán annyit jelent, hogy olykor álljunk fel a géptől vagy nem kell olyan munkát keresni, ami nem nekünk való. Az a helyzet, hogy egy hosszabb, akár egy-két hónapos pihenő hihetetlenül feltöltheti az embert. Ez az idő általában elég arra, hogy kitaláljuk, mit nem csináltunk jól az eddigiekben, vagy esetleg ráébredünk, hogy irányt kellene változtatnunk. Ha pénztárcánk engedi, munkahelyváltás előtt mindenképp vezessünk be egy hasonló pihenő időszakot!A Jooble álláskereső oldal igyekszik olyan platformmá válni, amely nem csupán összegyűjti egy helyre az interneten elérhető álláshirdetéseket, hanem támogatja az álláskeresőket a nehezebb időszakokban is. A Jooble ingyenesen használható, viszont profilt is engedélyez létrehozni az egyszerűbb használat érdekében. A profil adatok megadásakor kiválaszthatjuk, hogy a munkaadók felvegyék velünk a kapcsolatot, így gyakran nem is nekünk kell munkát keresni, hanem ők találnak ránk. A weboldalon továbbá heti rendszerességgel jelennek meg edukatív cikkek, amelyek hasznos információkat tartalmaznak.

Álláskeresés során igyekezzünk ne a kudarcokra összpontosítani, bár tudjuk, hogy ezt könnyű mondani. Mi hisszük, hogy minden okkal történik, és ha valami nem sikerült, valami sokkal jobb vár a jövőben. Az esetleges kudarcokból pedig mindig le lehet vonni a tanulságot, amit felhasználunk egy következő állásinterjúkor vagy az önéletrajz megírásakor. Sok sikert és kitartást kívánunk!
  

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon(X)


 
 
[ 1447 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x