Kiből lesz a grafológus?
Címlap / Karrier / Kiből lesz a grafológus?

Kiből lesz a grafológus?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

A grafológia tanulása elmélet és gyakorlat összhangja. Könyvekből ugyan ügyes műkedvelővé képezhetjük magunkat, de a valódi tudás megszerzéséhez iskolába kell járnunk.  

A grafológia tanulása elmélet és gyakorlat összhangja. Könyvekből ugyan ügyes műkedvelővé képezhetjük magunkat, de a valódi tudás megszerzéséhez iskolába kell járnunk.

A grafológusképzés ma Magyarországon szerencsére igen magas színvonalon van. Több iskola is képez OKJ-s vizsgával grafológusokat. Vajon kiknek érdemes?


A grafológia analitikus tudomány
A grafológus minden esetben analizálja, vagyis elemzi a kézírást, és az analízis alapján összeállít egy olyan személyiségképet, ami segíti a klienst abban, hogy életét sikeresebben, szociálisan pozitív módon, mélyebb önismerettel vihesse tovább. Ez az elemzés valójában egy szintézis, aminek alapját az írás részelemi és egészleges vizsgálata adják. A grafológia tehát a kliens személyes jelenléte nélkül is határozott –írott – személyiségkép felállítására képes. Ez eléggé izgalmasan hangzik sokak számára, ám mielőtt fejest ugranánk a tudás mély kútjába, először is gondolkodjunk!

A grafológia metrikus tudomány
Bár én magam is az intuitív, holisztikus, függőleges világkép szerinti gondolkodást tartom helyesnek, mégis határozottan állítom, hogy azok a kurzusok, ahol nem tanítják meg az analízis készítése során a grafológiai mérést, bizony nem tanítanak meg semmit. A grafometria megtanulása még akkor is nagyon fontos a rutin kialakulásához, ha valaki azt később, ha már rutinja kialakult, inkább elhagyja. A mai magyar grafometria atyja Dr. Szidnai László, pszichológus grafológus, mérnök. Professzionális mérési módszerét minden képzési intézményben tanítják.

A grafológia a szintézis tudománya
A grafológiai analízist minden esetben egy írásos összefoglaló, vagyis egy szintézis követi. A szintézis összeállítása nem könnyű feladat, hiszen a kliens igen gyakran – sőt legtöbbször – nem ül velünk szemben, és nem tud azonnal rákérdezni egyes szavak értelmére, így borzasztó könnyen olyan definíciókat adhat egy grafológus a kliensének, amik nem felelnek meg a tanácsadás alapelveinek. Ezért igen fontos a nyelvhasználat, illetve annak elfogadása, hogy saját hitrendszerünket háttérbe kell szorítanunk és a Kliens elfogadásáról kell hogy szóljon az egész munkánk. A szintézis alapja így a mélységes alázat a kliens iránt.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 2387 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x