Harc a hatalomért
hirdetés
Címlap / Karrier / Harc a hatalomért

Harc a hatalomért

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-18

Ki nyer ma? Életjátszmánk élethosszig tarthat, hacsak fel nem ismerjük, és még időben abba nem hagyjuk. Mert kérdem én, kinek jó, ha folyton egymásnak feszülve éljük az életet? A párkapcsolatok kizárólag emiatt romlanak meg, a munkahelyi viszonyok tönkremenetele mögött is ez áll!  

Ki nyer ma? Életjátszmánk élethosszig tarthat, hacsak fel nem ismerjük, és még időben abba nem hagyjuk. Mert kérdem én, kinek jó, ha folyton egymásnak feszülve éljük az életet? A párkapcsolatok kizárólag emiatt romlanak meg, a munkahelyi viszonyok tönkremenetele mögött is ez áll!

Játszani egymás ellen
Emlékszik mindenki –ugye? – hogy a Kengyelfutó Gyalogkakukk hogyan tolt ki folyton szegény, szerencsétlen prérifarkassal? A játszma kottája ez. A játszmák lényege, hogy a másik ember (vagy éppen prérifarkas) rovására játsszuk ki lapjainkat, és a játszma hozama nem más, mint az, hogy a másik fél kárára nyerünk lelki kielégülést. Erre minden becsületes hitoktató azt mondaná, hogy helytelen, sőt ha magunkat kérdezzük, - úgy tényleg őszintén, - mi is azt mondjuk; ez az amit jó volna abbahagyni.
Azonban a legtöbben nem tudjuk, hogyan fogjunk hozzá.

Játszani egymásért
A legelső csapda, mély mint egy bombatölcsér és annyira könnyű beleesni – főleg nekünk, nőknek, lányoknak, asszonyoknak – hogy észre sem vesszük és már olyan mélyen ülünk benne, hogy egy hegymászó összes kötele is kevés a kijövetelhez. Az egymásért való játék olyasmi, mint amikor az ismert orosz mesében mindenki ugyanazt a répát húzza. Vajon tényleg akarja a répa is, hogy kihúzzák a földből? Amikor a játszma valaki megmentéséről szól, a pokol lakói tutira tudják, hogy az idén sem kell a kátyútlanítási akcióra költeni, mert a pokolba vezető út most is stabilan ki lesz kövezve a jó szándékkal. (Kár, hogy Budapest még nem elég pokoli hely, mert akkor lenne egy csomó jó szándékú autópályánk!)

Játszani önmagamért!
Fúj, ronda és önző! Vagy mégsem annyira? A játszma lényege az, hogy másokat bevonjak a csapdába és a hatalmat magamhoz ragadhassam. Ha nincs kit bevonnom, magamra maradok. E. Berne szerint még ez az alternatíva is rejt magában némi csapdát, mert az én-részeimmel eljátszmázhatok ugyan, de ennek meg nem sok értelme van. Amikor valaki megtapasztalja, hogy egyedül felelős azokért a helyzetekért, melyekbe belekeveredett, akár el is határozhatja, hogy játszmáitól megszabadulva folytatja tovább. A siker persze nem csupán egy elszánás kérdése, inkább egy hosszú tanulási folyamaté, melyben megtanuljuk, hogyan kommunikáljunk úgy a másikkal, hogy ne annak energiáit vadásszuk el, hanem megtaláljuk saját energia forrásunkat.

Kurzusokon vagy magánúton?
Kinek mi válik be, úgy csinálja, ám a kurzusok egy ideig jó irányt mutathatnak a kommunikációs stratégiák területén. (Ilyen például a csakra kommunikáció tanfolyam, az agykontroll, az erőszakmentes kommunikáció és még sorolhatnám..) Ám a kurzusokon tanultakat a gyakorlatba kell ültetni és saját életünkben használni kell tudni, ahhoz, hogy ne mások erejétől függjön saját belső erőtartalékunk, hanem mi egyedül tudjuk feltölteni belső akkumulátorunkat, anélkül, hogy másokkal összetűzésbe kéne keverednünk ezért.

G.K (HarmoNet)
Karrier fórumajánló
 
 
[ 1057 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x