Holt idők és ajándék idők
Címlap / Karrier / Holt idők és ajándék idők

Holt idők és ajándék idők

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-14

Kárpáti Tímea coach időgazdálkodási iskolájának ötödik egyben utolsó részében a holt időkről, például a várakozásról, és az ajándék időkről lesz szó. Ha a héten minden nap rák szánt 5 percet meglátja, hogy jövő héttől naponta egy órával több ideje lehet szeretteire! Aki végigcsinálta az 5 napot, kérjük, írja meg nekünk sikereinek történetét! A válogatást időről időre közzé tesszük. 

Minden jó, ha jó a vége
A leckénk végéhez értünk. Az időgazdálkodásunk mára sokkal hatékonyabbá vált, de bizonyos hogy észrevettük- a legfőbb időrablókon kívül még egy fontos dologról nem beszéltünk. A várakozásokkal töltött időkről és a holtidőkről. A legfontosabb, hogy soha ne keverje össze a családjával töltött minőségi időt a holtidővel. Ha például a gyerekét hintáztatja a játszótéren, és jön egy fontos céges hívás, egyszerűen nézzen körül és mérje fel: az idő most nem alkalmas. Kérje meg a hívó felet, hogy tegyék későbbre a beszélgetést és foglalkozzon teljes figyelmével szeretteivel.

Várakozás – hasznosan
A napjainkban – akár vezérigazgatók vagyunk, akár háztartásbeli nők- számos idő adódik, amikor várakozásra kényszerülünk. Akár a dugóban állunk, akár egy megállóban, akár egy váróhelyiségben kényszerülünk várakozásra, tölthetjük az időt hatékonyan. Ilyenkor módunk lehet elintézni néhány fontos telefont, de felhívhatjuk azokat a barátainkat is, akiknek csak a hogylétükről akarunk érdeklődni. Olvashatunk ilyenkor fontos, de nem sürgős aktákat, jelentéseket, ha azokat magunkkal hordjuk. (Ezért is célszerűbb néha autó helyett tömegközlekedést használni.) Autóban készíthetünk hangjegyzeteket rádiótelefonunk segítségével, vagy egy diktafonnal, amit magunknál hordunk, és amit bármikor vissza is hallgathatunk.

Tartson szünetet!
Az idő ideális kihasználása soha nem jelentheti, hogy szünet nélkül robotolni kellene. Ha rövid időre megszakítja a munkát, gyorsabban és jobban dolgozhat. A nap közben végzett meditáció, relaxáció, vagy a szerencsére egyre divatosabb menedzser masszázsok nagyon hasznosak, mert utána újult erővel és sokkal jobb koncentrációval dolgozhatunk. A munkát megszakíthatjuk egy kis mozgással is – akár ez lehet lift helyett némi lépcsőzés- vagy tudatos légzés is. (Forduljon ez ügyben légzésterápiás szakemberhez.)

Csevegjen, ha elfáradt
A legtöbb vállalatnál van egy csevegésre kijelölt hely, ahol összejöhetnek azok, akik egy kis csevegésre vágynak. De ha ön a számítógép és internet mellett van, akár ellátogathat egy csevegésre alkalmas webhelyre is, ahol az érdeklődési körének megfelelő témákról igényesen beszélgethet, kikapcsolódhat. (Ha például érdeklik a lelkiséggel, ezotériával foglalkozó témák, itt a HarmoNet fóruma.) Figyeljen azonban arra, hogy ezeket a chat helyeket vagy fórumokat ne használja negyedóránál tovább, mert akkor már időrablóvá lépnek elő.

Minőségi idő – kevés, de igényes!
Korábban már szóltam a családdal töltött minőségi időről. Törekedjen arra, hogy ha odahaza van, akkor minden figyelmét szeretteire és önmagára fordítsa és az együtt töltött időt töltse meg olyan üdítő, pihentető és mindenki számára kikapcsolódást jelentő tartalmakkal, amik szórakoztatóak és hasznosak is egyszerre. Apró dolgok lehetnek ezek, a reggeli rohanós kutyasétáltatás helyett egy komoly, beszélgetős kör a gyerekkel, közben labdadobálás a kutyának. A reggeli és az esti autózás közben énekelhetünk vidám nótákat a kocsiban, a káromkodás és a többi vezető szidalmazása helyett, függetlenül attól, hogy milyen a hangunk. Menjünk együtt moziba, vagy nézzünk meg a kedvessel egy filmet, édes kettesben, összebújva a kanapén.

Idő - önmagunkra
A legfontosabb része a leckének, szánjunk időt minden nap önmagunkra, saját hobbinkra. Legalább napi félórát – de inkább ennél többet – töltsünk olyan tevékenységgel, ami csak rólunk szól. Időnkbe férjen be a körömszalon meglátogatása, a sütizés a barátnőkkel, egy kedves sport vagy szakkör, vagy a minden esti aromafürdőzés –akár párban is. Ne feledje, az önmagára szánt idő százszoros kamatos kamattal térül meg, mivel ettől Ön nyugodtabb, békésebb, türelmesebb lesz, és sokkal jobban veszi az Ön elé tornyosuló akadályokat.

Feladat: Tervezze be idejébe a saját magára szánt időt is. Gondolja át, mik azok a minőségi időtöltések, amik a családja, vagy szerettei számára fontosak, és ezeket helyezze a szabadidejében az első helyre. Minden egyéb szabadidős tevékenységet ezek után iktasson be az idejébe.

Emlékeztető:
  • Töltsön minőségi időt családjával.
  • Szakítson időt önmagára
  • Várakozzon hasznosan – találja meg a holtidőket
  • Pihenjen, ha elfáradt – sporttal, csevegéssel
  • Ne robotoljon, hanem élvezze a napi tevékenységét!
Segítség: Ha úgy érzi, hogy szabadideje aztán végképp nincsen, és alig jut idő magánéleti dolgaira, érdemes egy időpontot kérnie, hogy személyes időtervét együtt dolgozzuk ki! Az időtervezés megtanulása igen fontos dolog, hogy egészségünket megőrizhessük és szeretteinkkel is tudjunk minőségi időt tölteni.

Kárpáti Tímea

A sorozat korábbi cikkei
Időgazdálkodási iskola elfoglalt nőknek
Időgazdálkodási iskola elfoglalt nőknek – egy nap a tudatos tervezésreIdőgazdálkodási iskola elfoglalt nőknek – vágja ki a záptojást!
Időgazdálkodási iskola elfoglalt nőknek - telefonálási kiskáté minden napra Időgazdálkodási iskola elfoglalt nőknek - holt idők és ajándék idők
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6579 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x