Kihunyt csillagok - Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda...
Kihunyt csillagok
Lou Martinra, Rory Gallagher billentyűsére emlékezünk

Öt nappal 63. születésnapja előtt, az angliai Bournemouth-ban augusztus 17-én rákbetegségben elhunyt a nagyszerű billentyűs, aki Rory minden fontos lemezén játszott az 1970-es években sőt, visszatérve hozzá még az 1990-es Fresh Evidence című albumon is.


A zenei világ nagyjai Levon Helm-re gondolnak

Április 19-én veszítette el hosszú küzdelmét a rák ellen Levon Helm, az egykori Band legendás dobosa, akire október 3-án a legkülönbözőbb zenei műfajok kiválóságai emlékeznek egy koncerttel az egyesült államokbeli Rutherfordban.


Folytatódnak Rory Gallagher szólólemezeinek kiadásai

Korábban már beszámoltam róla, hogy minden idők egyik legjobb ír gitárosának a munkáit ismét megjelentetik szólópályafutásának 40. évfordulóját ünnepelve. Az első hat album után, most az 1975-1982 között készült öt LP-jét dobják piacra újrakeverve.


Jon Lord Concertója világsztárokkal

A Hammond orgona felülmúlhatatlan varázslója, Jon Lord, ha csak ezt az egy művét hagyta volna ránk, akkor is beírta volna nevét a rockzene aranykönyvébe. A Concerto For Group And Orchestrát nemrég újra stúdióban rögzítették a MESTER irányításával, olyan vendégekkel, mint Joe Bonamassa, Steve Morse és Bruce Dickinson!


Nem volt neki hálás a Halál: 70 éves lenne Jerry García

Harminc éven át volt állandó útitársa a drog, és a sors kegyetlen tréfájaként egy rehabilitációs klinikán kapott végzetes szívrohamot 1995. augusztus 9-én. Jerry García, azaz Utazás kapitány (Captain Trips), a Grateful Dead együttes alapítója, gitáros-énekes-zeneszerzője, az 1967-es "szeretetnyár" egyik főszereplője 70 éves lenne.


Elment a Hammond orgona első Lordja

Hatalmas termet, harcsabajusz, immár jó ideje hófehér haj és szakáll, sötét szemüveg. Állandó előfordulási helye a színpad bal oldala, egy jókora Hammond orgona előtt, amelyet állva szólaltatott meg. A rock egyik legzűrzavarosabb bandájának, a Deep Purple-nek alapítója, "nyugalmazott" billentyűse, zeneszerzője.Több ezer cikk vár még rád, lapozz!
...


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 
x