Kerüld el a fekete ruhákkal kapcsolatos mosási hibákat!
Címlap / Kint és Bent / Kerüld el a fekete ruhákkal kapcsolatos mosási hibákat!

Lévai Andrea

Kerüld el a fekete ruhákkal kapcsolatos mosási hibákat!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-02

Gyakrabban bújunk sötét színű ruhákba. Extra jó tanácsok a fekete ruha mosásához: A fekete ruhákat mosás előtt áztasd körülbelül fél órára hideg vízbe, így tovább megőrzik mély, egyenletes, fekete színüket. A folyékony mosószerhez egy kevés (egy-két evőkanálnyi) ecetet is adhatsz. Az ecet biztosítja a ruhák puhaságát, és megakadályozza a szöszök megtapadását az anyagon. Ha spórolni akarsz, használj mosódiót: élénkíti a színeket, ráadásul semmilyen allergén anyagot nem tartalmaz. A mosódió a fekete ruhák őre. Sok bosszúságtól megkíméled magad, ha a sötét, fekete színű ruhákhoz nem teszel színeseket, azaz a gépbe egyszerre csak feketéket tegyél. Mosás előtt minden egyes darabot fordíts ki, a zipzárakat húzd be, és üríts ki minden zsebet! A színes és fekete ruhákat soha ne mosd 40 °C feletti, a kényesebb anyagokat pedig 30 °C feletti hőmérsékleten. 

Gyakrabban bújunk sötét színű ruhákba. Extra jó tanácsok a fekete ruha mosásához:
  • A fekete ruhákat mosás előtt áztasd körülbelül fél órára hideg vízbe, így tovább megőrzik mély, egyenletes, fekete színüket.
  • A folyékony mosószerhez egy kevés (egy-két evőkanálnyi) ecetet is adhatsz. Az ecet biztosítja a ruhák puhaságát, és megakadályozza a szöszök megtapadását az anyagon.
  • Ha spórolni akarsz, használj mosódiót: élénkíti a színeket, ráadásul semmilyen allergén anyagot nem tartalmaz. A mosódió a fekete ruhák őre.
  • Sok bosszúságtól megkíméled magad, ha a sötét, fekete színű ruhákhoz nem teszel színeseket, azaz a gépbe egyszerre csak feketéket tegyél.
  • Mosás előtt minden egyes darabot fordíts ki, a zipzárakat húzd be, és üríts ki minden zsebet!
  • A színes és fekete ruhákat soha ne mosd 40 °C feletti, a kényesebb anyagokat pedig 30 °C feletti hőmérsékleten. Ha kézi mosást javasolnak az útmutató címkén, a ruhát – épsége érdekében – ne tedd gépbe.
Megmutatom, hogy szösztelenítsd sötét, fekete ruháid: széles ragasztószalagot tapasztasz az anyagra, majd óvatosan, száliránnyal ellentétesen húzod le a ruháról.
Másik bevált módszer, ha néhány csepp öblítőt és néhány csepp ecetet keversz el egy tál vízben, majd e keverékkel átitatott ruhakefével tisztítod meg az anyagot.

MOSÁSI JÓTANÁCSOK
  • A fehér alsónemű (zokni) ismét hófehér színűvé válik, ha egy felszeletelt citrom héjával együtt mosod ki (a citrom levét az öblítő rekeszébe csavard, a citrom héját pedig egy vászonzsákba rakva, a szennyes ruha közé, a mosódobba helyezd). (e mellett, minden fehér mosásnál használj oxigéntartalmú fehérítő stó, bóraxot vagy szódabikarbónát)
  • A szennyezett inggallért ecet és szódabikarbóna keverékéből készült péppel kend be. Ha ezt elvégzed mosás előtt, megszabadulhatsz a legmakacsabb szennyeződésektől is.
  • Nem lesz szöszös a ruha, ha a mosóvízbe egy csésze ecetet teszel.
  • Ha a gyapjúpulóver öblítővizébe néhány kanál glicerint teszel, puha lesz, és nem irritálja a bőrt.
MOSÁSI HIBÁK

Csíkok
Ha fehér csíkok keletkeznek a ruhán, akkor valószínűleg túl sok mosóport vagy öblítőt öntöttél a rekeszbe. Figyelj mindig a jelzésekre, ne használj a kelleténél több szert, mert azzal nem segítesz a mosás hatékonyságán.

Makacs foltok
Ha már mosás előtt látod, hogy túl szennyezett a ruha, vagy olyan szennyeződés keletkezett a szöveten, amit a sima mosás nem fog eltávolítani, használj folttisztítót, vagy áztasd be mosószódás vízbe a ruhát! Egy kis előzetes munkával sok bosszúságtól kímélheted meg magad. Ráadásul a magasabb hőfok helyett, áztatással egybekötve a 40 fokos program is elegendő. Fehérítésre is vannak tippjeim. Kattints ide a fehér ruhák titkáért!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2509 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x