HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-08-21
Címlap / Kultúra / XVIII. Vegetáriánus fesztivál 2014. augusztus 30-31.

XVIII. Vegetáriánus fesztivál 2014. augusztus 30-31.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-08-21

Életmód hétvége nem csak növényevőknek. 

 

Rendezvénynaptár
2014. augusztus 30-31. között rendezik meg a 18. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁLt, amely táplálkozási szakemberek előadásait, relaxációs foglalkozásokat, makrobiotikus és vegetáriánus ételkóstolókat, főző-tanfolyamokat, valamint zenei és tánc-programokat is kínál - nem csak vegetáriánusoknak! Az idei szakmai előadásokon többek között szó lesz a vegán életmódról, a nyers táplálkozásról és a gluténmentes étrendről. A rendezvény célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket, illetve, hogy rávilágítson arra, hogyan élhetünk egészségesen sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával. A fesztiválra a belépés ingyenes!

A XVIII. Vegetáriánus Fesztivál augusztus 30-án, 10.00-kor rövid megnyitó után Labant Csaba és Ada koncertjével kezdődik. Ezt követően Sebestyén Szilvia, a Makrobiotika Intézetet vezetője Gluténmentes természetes étrend az egészségért, egyensúlyért és kortalan fiatalosságért címmel tart előadást. A gabonasikérrel szembeni allergia és a lisztérzékenység sajnos egyre több embert érint napjainkban, de könnyen megtanulhatjuk, hogyan találunk egészséges és változatos megoldásokat minden évszakban gluténmentes gabonákból. A későbbiekben Bonifert Anna összefoglalja, mi a probléma az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásával egyrészt a saját egészségünkre nézve, másrészt a bolygó más lakóira és a jövő generációkra nézve. Mi köze az állattartásnak a terrorizmushoz? Vagy a devizahitelhez? És a fogyasztói társadalomhoz? teszi fel a kérdést 16 órakor kezdődő előadásában Lehel Csaba, aki Dr. Will Tuttle A világbéke étrend (The World Peace Diet) című könyvének főbb gondolatait mutatja be.A vasárnapot Feketéné Bokor Katalin előadása nyitja, aki születése óta vegetáriánus, 1997 óta pedig már tejtermékeket és tojást sem fogyaszt. Elmondja, hogy a vegán táplálkozás nem diéta, hanem életmód, egy olyan reform az ember életében, amely az önakarat nevelését, lelki- fizikai és szellemi életünk erősítését segíti elő. 12 órakor Tóth Gábor élelmiszer-ipari mérnök, az Oltalom Alapítvány egészségvédelmi prevenciós szakértője arról beszél, hogy tudatosságot igényel a gyermekeknél bevezetett vegán étrend és hasznos ismerni az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat, szakmai anyagokat is, valamint a magasabb tápértékű növényi nyersanyagok élettani hatásait. Ezt követően Kövi Szabolcs ad koncertet, aki fuvolákon, különleges és egyedi fúvós hangszereken, pánsípon, furulyákon játszik. A későbbiekben Váradi Tibor a Természetes életmód alapjairól tart előadást, Nagy László Zoltán pedig bemutatja a valaha ismert legegészségesebb étrendet és életmódot.

A fesztiválon mód van természetgyógyászokkal folytatott ingyenes konzultációra, lesz vegetáriánus főzőverseny, művészetterápia, a szakmai előadások mellett pedig számos kikapcsolódási, feltöltődési lehetőség nyílik: lesz szakrális körtánc, baba-mama valamint kismama jóga, tai csi, csi kung és Zumba Gold oktatás is.

A rendezvényt – melyre a belépés ingyenes – az 1992-ben alapított Egészség-vár Alapítvány szervezi a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban (X. kerület, Szent László tér 7-14.). A teljes program: www.egeszsegvar.hu 
 
[ 1879 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 72
 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x