Falloszok tudat és nadrág alatt
Címlap / Kultúra / Falloszok tudat és nadrág alatt

>

Falloszok tudat és nadrág alatt

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Hölgyeim és Uraim! Ma bemutatjuk a férfiúi büszkeség egyik legbecsesebbnek tartott alanyát, a hím nemi szervet. Vajon mi a pénisz? Amikor az iskolai pinceterem ablakába egy mutogatós belógatta a sajátját, 40 fős lányosztályunk legprűdebb tagja így kiáltott: kolbika! Ez csak egy válasz a sok közül! Egyébként a pénisz... 

Hölgyeim és Uraim! Ma bemutatjuk a férfiúi büszkeség egyik legbecsesebbnek tartott alanyát, a hím nemi szervet. Vajon mi a pénisz? Amikor az iskolai pinceterem ablakába egy mutogatós belógatta a sajátját 40 fős lányosztályunk legprűdebb tagja így kiáltott: kolbika! Ez csak egy válasz a sok közül! Egyébként a pénisz egy - (ide mindenki gondoljon amit akar, tetszőlegesen helyettesíthető) - alakú szaporítószerv. Mégis több annál: sokak gondolkodását a tudatalattiban manipuláló fallikus szimbólum?

Miként viszonyulnak e témához a kutatók: antropológusok, történészek?
Szerintük a kultúrában a péniszcentrikusság valószínűleg a férfiak evolúciós örökségének része. Nézzük például az Indiában elterjedt Siva kultuszt. Siva lingamját, imádják (szanszkrit) a. m. a görög fallosz, alapjelentése: jegy, jel, nem. Így hívják Siva férfierejének szimbólumát. Tisztelete, mely eredetileg nem volt meg a bramanizmusban, Siva kultuszának megerősödésével lett népszerűvé. A mitologikus Siva -Sakti nász szól a szetn aktusról. Minél változatosabb a szeretkezés, minél több helyzetben történik, az áramlatok annál jobban kiemelik és felerősítik egymást. Így közelíthető meg Siva és Sakti ölelésének teremtő energiája. A rituális szex (maithuna) maga egy öt elemből álló ceremónia utolsó szakasza.

Fallikus ábrázolásokat találunk nem csak Indiában, hanem a székely magyar néphagyomány kultikus rajzaiban is. A klasszikus tulipán ábrázolás például nem más, mint a vaginába hatoló fallosz, vagyis a férfi és nő egyesülésének a násznak a szimbóluma. Ezért festett a kelengyéje számára tulipános ládát a leány. A „Szerelemgyökér”, vagyis a fehér és piros répa is afrodiziákumnak, vágyfokozó növénynek számított

Az afrikai törzsek is bővelkednek fallosz tisztelő vallásokban. Több olyan törzset ismerünk, ahol a fallosz mérete határozza meg a hierarchiába elfoglalt szerepet, így a kisgyermekek péniszét minél hosszabbra igyekeznek növeszteni. Erre a „csodatévő” helyi növények kivonataitól az intim piercingekig számtalan módszert találtak ki.

Milyen pénisz-nagyobbító műtéti megoldásokkal számolhatnak a kisebb méretű hímvesszővel rendelkezők?
Sokan szeretnék a nadrágjukból előbukkanó apró meglepetést méretes jutalommá változtatni. Egész iparágak jöttek létre a férfiak péniszének méretét meghosszabbítandó. Ezt a problémát bagatellizálni nem szerencsés, mivel nagyon sok férfit érint érzékenyen. Nemzetközi adatok szerint átlagos mérete: nyugalmi állapotban 10-12 cm, merev állapotban 15-17 cm.

Részei: gyökér, test, makk. Növekedését az teszi lehetővé, hogy mind a test, mind pedig a makk szöveteit szivacsszerű képződmény alkotja. Nemi izgalom, vagy mechanikus ingerlés következtében a péniszbe futó artériák kitágulnak, ezzel több vért képesek szállítani, míg az elvezető vénák összeszűkülnek, s egészen a magömlésig zárva tartanak.

A pénisz méretét általában merev állapotban szokták megadni, és akinek a fenti 12 cm-nél kisebb a szerszáma, általában súlyosan szorong emiatt. Dr. Farkas Tibor egy olyan eljárást fejlesztett ki, ami a hasfalban nyugvó pénisz vég „előcsalogatásával” néhány centivel megnövesztheti a természetes méretet, de van, akit ez sem nyugtat meg. A beültethető hosszabbító protézisek általában igen nagy fájdalommal járnak, de van, aki ezt is vállalja a cél érdekében. A szexshopokban pedig kaphatóak a péniszt meghosszabbító "alkatrészek".

Vajon igazából számít a méret, vagy esetleg a különleges méretekkel rendelkezők önbecsülése lesz jobb illetve rosszabb az átlagosnál?
A pszichológusok azt tartják, hogy a méret nem számít, nem baj, mekkora az a lényeg, hogy elég aktív legyen. A valóság erre rácáfol, mivel a kis hímvesszővel rendelkező férfiak már kamaszkorukban traumát szenvednek el a péniszük mérete miatt, ami később a partnerkapcsolat zavaraihoz, vagy akár aberrált szexuális szokásokhoz is vezethetnek. A kamasz fiúk ugyanis fontosnak tartják, hogy serdülő korukban megmérjék, mekkora a péniszük mérete. Nem azért, hogy a lányoknak ezzel imponálhassanak, inkább egymás előtt mutogatják, dicsekszenek vele. Ez a viselkedés az Afrikában megfigyelt pénisz hierarchiára emlékeztet.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 20525 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x