A Mennyei Birodalom
Címlap / Kultúra / A Mennyei Birodalom

>

A Mennyei Birodalom

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

Évezredekig az volt. A legelső város itt épült, a feng shui szabályai szerint éltek benne az emberek. De hát jelen korunkban "egyetlen fenntartható társadalmi forma", a kapitalizmus, a fegyverkezési verseny és annak hatásai megmérgezték ezt a világot is.  

Ezzel együtt nem feledhetjük, hogy innen származik a Ji Ching (Ji King), a feng shui, Az Út és Erény Könyve, melyek mértéktartásra, türelemre nevelnek még minket is mind a mai napig. Egykoron nem akartak birtokolni egy fát, egy sziklát, egy folyót, de vigyáztak rá, senkinek sem állt érdekében tönkretenni.

A parasztok a földet művelték, a katonák vigyáztak a határokra, az írástudók írtak, a fejedelmek őrizték a rendet, az asszonyok gyerekeket szültek. A falvakban helye volt a koldusnak is, a betegnek is, a közösség őket is el tudta tartani, de nem is ültek húszasával az aluljárókban.

Peking, a nagy főváros (Tatu)
A legkorábbi város, amiről tudunk (Kr.e. 1122.) Peking elődje volt. Termékeny folyó partján épült, határait jól őrizték az északról be- betörő nomádok ellen. Dzsingiszkánnak sikerült elfoglalnia, innen folytatta hódító hadjáratait.

Az ókori kínai uralkodók az istenektől eredeztették hatalmukat, és a feng shui szerint kellett uralkodniuk. A várost is a Föld életerejével összhangban, ennek megfelelően építették. Az észak – déli tengelyek mentén sorakoztatták az épületeket, minden épület délre nézett a jótékony Nap irányába. A Mennyei Béke Kapunál kellett hagyni a hivatalnokoknak a lovakat, hintókat. A Harangtoronynál kongatták meg reggel a harangot a Nap köszöntésére, és a Dobtoronynál búcsúztatták a Napot dobszóval.

HarmoNet tipp: Evés pálcikával>>>

A császár palotájának neve Bíbor Tiltott Város volt, a Sarkcsillagot övező Bíbor Ragyogó Csillagkép nyomán. A Sárkánytrónus pedig a világ közepe volt. (Ilyen nevekkel találkozunk a Nagy nyugati utazás című könyvben is Hszüang Szang útja során)

A Tiltott Városban
Ma már ide is bejöhetnek a turisták. A több mint 8000 termet és szobát, kísérőudvarokat és kerteket magába foglaló terület 102 hektár területet foglal el. A város déli részén a kormányhivatalok dolgoznak. A belső paloták területére a súlyos Déli Kapu vezet, ma a látogató csendben teszi meg az utat. A Kapun túl az Aranypatak húzódik, melyet öt márványhíd ível át.

Innen érhető el a Harmónia Csarnoka, s ebben áll a Sárkánytrón. Ezt őrzik a Középső Harmónia és a Harmónia megőrzésének Csarnoka. Ezekkel szimmetrikusan találjuk a Mennyei Világosság és a Földi Világosság Palotákat.

Ma már semmi sem tiltott vagy titkos, akinek megfelelő pénz áll rendelkezésére, tengeren vagy repülőgépen bárhová eljuthat. A legérdekesebb út talán az lenne, ha Tajvanon át az óceánról közelítenénk meg az országot, majd a Transzszibériai vasúton utaznánk haza. Az utóbbi esetben még pénzzel se lehet megfizetni a luxust. De jó turista úgysem ragaszkodik semmi előre elképzelt élményhez.

HarmoNet Könyvajánló: Kína közelről - olvass velünk! >>

Dobosy Ildikó

 

 

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6353 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x