Férfias játékok - Ciki? Vedd meg a gyereknek!
Címlap / Kultúra / Férfias játékok - Ciki? Vedd meg a gyereknek!

>

Férfias játékok - Ciki? Vedd meg a gyereknek!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-13

Ahogyan a dal is mondja "múlnak a gyermekévek", de az azért már nem feltétlenül igaz, hogy "nincs visszaút" a csillagfényű álomvilágba. Íme, öt kiváló tipp, hogyan úszhatod meg a felnőtté válást, ha a megfelelő játékokkal kényezteted gyermekedet – és persze magad. Mit vegyél neki? Meg egy kicsit közösbe, a családnak? 

Kisvasút
Te veszed meg, Te építed fel, Te kapcsolod be először. Már ez önmagában felébreszti a benned szunnyadó kisfiút. (Az ágyban azért nagyfiú maradhatsz!) Ha elkészül a nagy mű, úgy igazságos, ha magad is kiveszed a részed az élvezetekből. Amíg az asszony főz hétvégén, vagy mások magánéletét éli a tévé előtt hétköznap délutáni sorozatsáv idején, Te is bevonatozhatod a fél világot a gyerekkel! Ezen a vonalon Te is diákjeggyel utazhatsz! 


PC játék
Míg neked gyerekkorodban csak a C64, vagy az Amiga jutott, a mai lurkók már 3D-ben építenek világbirodalmat, vezetnek céget és autót, vagy csépelik a rosszfiúkat. Erélyes apaként küldd le a srácot mozogni a térre, vagy írasd be a hét minden napján különórára! Csak az egészsége kedvéért! Távollétében lődd be a gépet, és irány a virtuális valóság. Ha több gyermekkel büszkélkedhettek, vegyél mindnek saját PC-t, és nyomhatjátok LAN-ban a haverokkal…vagy akár az asszonnyal is, egy egészséges ágy-kalandtúra levezetéseként. Persze közös családi programnak is kiváló egy esős vasárnapon. Akár... gyerekkel.

HarmoNet tipp:
Játékból valóság? - A gyermek egyéniségének titkai >>

Társasjáték

Kiváló lehetőség, hogy kapcsolatodat gyermekeddel kiemeld a „Mi történt a suliban?” „Moss fogat lefekvés előtt!”, vagy a „Kapcsold ki a tévét tíz után!” kezdetű kötelező gyakorlatok szintjéről. Mielőtt nekiállnátok, célszerű kissé kéretned magad („Apu fáradt, kocsit kell szerelnie” stb.), hogy leplezd, legalább annyira vágysz a tábla mellé, mint a srácod. Nevelj új Rockefellert a fiadból a Monopoly asztal mellett, vagy csillogtasd meg kiemelkedő műveltségedet a Kérdezz! Felekek-ben, esetleg csinálj magadból hülyét következmények nélkül az Activity során! Ha kiderül, hogy magzatod cselesebb, tájékozottabb, vagy kreatívabb, mint Te, ne  mulaszd el megjegyezni a párodnak, milyen nagylelkű voltál, mikor „hagytad nyerni a gyereket!” Ha ügyes vagy, pusztán a történelemi ismeretekre hivatkozva szerezhetsz harci, stratégiai társasjátékokat, vagy akár szerepjáték világok táblás verzióira is szert tehetsz. Ehhez a gyerek persze még kicsit ügyetlen, de te csak jót akartál! Segítesz a kifestésben, a seregek megszervezésében, a gyerek pedig - mivel meg kell tanulnia mindennek a rendjét - az elpakolásban.


Rajzfilm DVD-k

Előfordult már, hogy a bevásárló központban reflexszerűen nyúltál volna a legújabb 3D-s hiperszuper technikával készült animációs film után, de párod megdöbbent tekintete arra intett, hogy maradék férfiúi tekintélyed védelmében inkább fájó szívvel a polcon hagyd? Az okos apa ilyenkor magabiztos mosollyal kijelenti: „Ugyan drágám, a gyerek már hetek óta rágja a fülem miatta! Szerintem már elég nagy hozzá!”. Természetesen olyan drága és kényes eszköz kezelését, mint a házi mozi rendszer nem lehet kiskorúakra bízni, így kénytelen leszel Te is megnézni a DVD-t gyermekeddel együtt. Azért, amikor már harmadszorra nézitek újra a filmet, ne felejtsd el betakarni, ha elaludt…

HarmoNet tipp:
Életmentő ötletek: Gyermekjátékok, hogy lekösd! - Könnyen, bárhol, bármikor >>

Extrém sport eszközök

Megboldogult gyermekkorunkban egy fiú legfeljebb az atlétika, az evezés, vagy valamelyik labdajáték között választhatott, ha sportolni akart (vagy küldték zordon szülei). A mai gyerekeknek kismillió lehetőség áll rendelkezésére, szinte hetente tör be – többnyire Nyugatról – egy újabb extrém sport. Ha szeretnél Te is túllépni a grundfoci világán, de nem mersz az asszony elé állni azzal, hogy százezreket akarsz kiadni védősisakra és könyökvédőkre – első lépésben vedd meg a gyereknek! Mint felelősségteljes apa, természetesen nem hagyhatod, hogy magzatod felnőtt felügyelet nélkül űzzön ilyen veszélyes hobbikat, így kénytelen vagy Te is vele sportolni. A falmászás, vagy raftingolás közben szerzett sérüléseket aztán, mint az atyai féltés oltárán hozott áldozatod rekvizitumait egy halálra szánt mártír arckifejezésével mutogathatod hitvesednek. Aki, ha szerencsés vagy, majd leápolgatja.

Balogh Gábor
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3196 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x