Valahol Európában
Címlap / Kultúra / Valahol Európában

>

Valahol Európában

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

Talán Észak-Londonban, ahol a madár is csak ritkán jár, él egy kis magyar család néhány lengyel szomszédságában. Egy icipici negyvenkilós szőke asszonyka megvalósította az álmát. Magyar boltot nyitott. Mitől magyar egy bolt? Hogy mindent lehet kapni, amihez Pesten hozzászokott a polgár. Vagyis kolbászt, tejfölt, túrót, savanyúkáposztát… és amit csak kitalál a vevő, azt a tulajnő egy-két nap alatt előteremti. 

Három-négy éve indultak el apa: anya és a három éves kislány a nagy lehetetlen semminek, és Dél-Londonban, a színes bőrű bevándorlók között béreltek lakást. Az óvónő nagymama nagyon féltette lányát és a kis unokáját. A Velencei-tó partján épült csodás házból gondolt rájuk, figyelve a kezdő lépéseiket. Az asszonyka ugyan még nem tanult meg angolul, ámde amilyen picike ő maga, olyan hatalmas, Herkules-alakú, de szelídszavú a férje. Kettő helyett dolgozik, három helyett eszik, és neki semmi gondot nem jelentett sem az angol nyelv, sem a legkülönbözőbb nemzetiségű bevándorlókkal való kapcsolat. Képes dolgozni London utcáin éjszaka – autót vezet –, nappal pedig gyorsvendéglőben kiszolgál; bármilyen munka jöjjön, mindennel megbirkózik. 

A lábad járjon, ne a szád!
A hölgy karcsú termete komoly munka eredménye, hiszen kitűnő háziasszonyként finom falatokat főzött, akár meg is hízhatott volna. Ámde háztartás mellett fut, tornázik, úszik, labdázik ugyanúgy, mint lánykorában. Csakhogy ebből nehezen lehet megélni, ezért kutatni kezdte, hogyan köthetné össze a kellemest a hasznossal, s felkeresett egy környékbeli fittnesz-edzőt, hogy társuljon hozzá saját gyakorlataival. Jól indult a dolog, egyre többen jöttek, s mindenki érezte, érdemes megtenni, amit a kis edzőnő mond nekik. A baj csak akkor kezdődött, amikor vezényszavak mellett magyarul adott nem teljesen udvarias utasításokat. Ezt már nem fogadta jó szívvel a vendégkör, el-elmaradoztak, s így a főnöke is jobbnak látta, ha nem teszi tönkre az üzletet.Tervezés – szervezés

Ekkor lépett be a történetbe a számítógép. Orsika – nevezzük így a fiatalasszonyt – nem tanult meg ugyan angolul, ámde képes volt a számítógépet olyan jól felhasználni, hogy amit kis szobájában otthon eltervezett, azt ott a világ fővárosában kivitelezte. Felismerte, hogy éppen egy magyar boltra van szükség a városban, s valóban, tanúsíthatjuk, mialatt ott voltunk, állandó forgalma volt. Nem ijedt meg a kölcsöntől – barátai, magyarországi családja sokkal bizalmatlanabb voltak a fontárfolyam ügyében – s jól tette, mert nagyon sikeres lett a vállalkozás. Lengyel barátokkal közösen kezdték bérelni és felújítani az üzlethelyiséget az utolsó szögig, villanykapcsolóig, vizes blokkig. Orsika rajzolt, tervezett, s amit elképzelt kicsiben, azt nagyban is megvalósította. 

HarmoNet tipp: Szódás, köszörűs, ószeres? Kihaló szakmák >>

Most ragyog a bolt, jó a világítás, mindennek kialakult a helye, pedig egy fél évvel a nyitás előtt a barátai azt hitték, mindennek vége, vissza kell menni az óhazába.

Meg kellett szervezni az ellátást Magyarországról. Kiderült, hogy nagyon jól működik, ha a megrendelő is pontosan tartja magát az egyességekhez. Éppen a város másik végében volt a bolt, így lakást is cseréltek. Nem volt könnyű, mert így több családdal közösen kellett használni a fürdőszobát, de sikerült alkalmazkodni. 


Közben a kislánynak új óvodát, illetve iskolát kellett szerezni. Ugyanis Londonban 5 éve korban iskolába mennek a gyerekek. No, ez nekik nem sikerült, mert éppen költöztek. De az üzlet fölött lakik egy lengyel család két gyerekkel, a kislány ideiglenesen ott lehet, amíg elindul a tanítás. Itt januárban is lehet kezdeni.

HarmoNet tipp:Még mindig a korlátlan profitszerzés a cél! >>

Weblap

Orsika az interneten is hirdetni kezdte az üzletet, s megszervezte, hogy a közeli körzetekbe házhoz szállítsák a megrendelt árut. Minden munkát örömmel végez, ami az üzlettel kapcsolatos, nagy vevőköre van, számára ez az ÉLET.

Dobosy Ildikó
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1616 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x