Republic: 20. szülinapi buli
Címlap / Kultúra / Republic: 20. szülinapi buli

>

Republic: 20. szülinapi buli

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-25

Hangulatos születésnapi partin vett részt a HarmoNet.hu (is). Cipő zenekara immár húsz éve muzsikál, méghozzá fantasztikusan példátlan módon ugyanabban a felállásban. 20 év alatt 33 nagylemez, melyből 25 stúdióalbum, ez úgyszintén egyedülálló a magyar rocktörténelemben.  

A Republic nem kimondottan nyomulós zenekar, dalaikat mégis mindenki ismeri és kedveli. A “rivális” zenekarok nagyágyúi is méltatva állapítják meg róluk, hogy teljesen egyedi stílust teremtettek: ha egy Republic dal szólal meg a rádióban, még Cipő meg se szólalt, de máris bárki be tudja őket azonosítani.

Cipő zseniális szófordulatai, ismerősen ismeretlen, utánozhatatlanul felülmúlhatatlan sorai, szinte minden dalban felvonultatott ötletarzenálja meghökkenti még a felületesebb hallgatókat is, hát még a zenekar munkásságának komoly ismerőit! Nem véletlen az az elismerés-parádé, díjzápor, méltatás-hegyek, no és persze az arany, platina, gyémánt-korongok sokasága sem, amit az évek során összegyűjtöttek.

A most megjelent Köztársaság című lemezükhöz az évfordulóra való tekintettel kapcsolódik Zoltán János 500 oldalas, képekkel is gazdagon illusztrált riportkönyve is, mely a tagok, zenésztársak, munkatársak, barátok, ismerősökkel való beszélgetések töltenek meg. A diszkográfia mellett a zenekarról szóló újságcikkek is helyet kaptak a kötetben.


A rajongókkal, illetve a nagyközönséggel együtt a Republic együttes a 20. születésnapját egy hatalmas koncerttel ünnepli a Papp László Budapest Sportaréna színpadán március 15-én. Így van ez már hosszú évek óta. Cipő állítása szerint 1996 március 15-én “minden előre megfontolt szándék nélkül” e napon adták koncertjüket az akkor még BS-ben, majd ez már hagyománnyá vált.

Azt viszont mindenképpen hangsúlyozni szeretné, hogy ebben semmiféle politikai indíttatás nincsen, ahogy egyes pártok kampányában felhasznált számaikhoz se kérték az ő beleegyezésüket. Így ha bármely politikus elmenne megnézni jubileumi koncertjüket, az sem jelentené pártpolitikai elköteleződésüket, sőt, még a zenekar szimpatizálását sem.

Három várost érintő közelgő amerikai turnéjuktól sincsen Cipő odáig. Kint élő magyaroknak fognak játszani (Cipő alkalmanként tíz nézőre számít). A Republic nem hajlandó a szélesebb körű fogyaszthatóság érdekében angolul, vagy kínaiul énekelni és ezt ki is nyilatkoztatják az ő összehasonlíthatatlanul egyedi stílusukban.

Szöveg és kép: ZKZ

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4372 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x