Tiszta kosz - makulátlan kultúra (Videóval!)
Címlap / Kultúra / Tiszta kosz - makulátlan kultúra (Videóval!)

>

Tiszta kosz - makulátlan kultúra (Videóval!)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-30

Szerelem, erotika, téren és időn túli érzelmek, amelyek minden viszontagságot túlélnek. És közben mindvégig szól az édes-keserű, szívszorító, füstös blues... 

Egy sokat látott, kiábrándult férfi és egy megzabolázhatatlan, szenvedélyes nő elsöprő szerelmét mutatja be a Tiszta kosz című zenés színdarab, amelyben Póka Angéla énekesnő és Szabó Győző színész énekel és játszik. A sodró lendületű előadást legközelebb május 6-án, a budapesti Thália Színházban adják elő – egyelőre magyar szöveggel, de a társulat már arra készül, hogy angol nyelven hódítsa meg a külföldi színházi közönséget is.  

Szerelem, erotika, téren és időn túli érzelmek, amelyek minden viszontagságot túlélnek. És közben mindvégig szól az édes-keserű, szívszorító, füstös blues... Röviden így lehet összefoglalni a Tiszta kosz című színdarab hangulatát, amely az 1930-as évekbe, az amerikai világválság korába repíti a nézőt. Virágzik a bűnözés, a szerencsejáték és a szeszcsempészet, egy megkeseredett világutazó pedig támasztja a bárpultot. Mesél a Rejtő Jenő-regényekbe illő kalandjairól, de a sok élmény mit sem ér, hiszen a férfi szem elől tévesztette a Nőt, élete szerelmét. A Tiszta kosz című darab alapszituációja végtelenül egyszerű, de a két főszereplő játéka Rohonyi Gábor rendezésében feledhetetlenné teszi a produkciót.Póka Angéla szellemként, emlékképként jelenik meg a színpadon, egy díva eleganciájával.
Az amerikai blues, country, dzsessz és gospel dalokat átszűri magán, majd energiából, szeretetből, humorból összegyúrt dallamokat ad vissza, amelyekkel az ujja köré csavarja a férfit és a nézőket... Szabó Győző prózában magyarul és dalban angolul is hozza a nagyvilági, laza, de önironikus macsót. A színészről az is kiderül, hogy énekhangban is méltó partnere tud lenni Póka Angélának. Kettejük duettjei közben szinte tapintható a szerelem, a szexualitás, a fülledt erotika, az édes évődés és a mardosó magány. 

A Tiszta kosz című darabot legközelebb május 6-án, csütörtökön 20 órától játsszák a fővárosi Thália Színházban. A darabban olyan ismert slágerek csendülnek fel, mint a Melody, a Cocain, Mary Jane, a Like a Hobo, a God Bless The Child és az Ain’t Nobody’s Business. A dalokból megjelent lemezt az előadás után a művészek dedikálják is. 

A Tiszta kosz című darab eredetijét Cziczó Attila írta, amit Bagota Edit alkalmazott színpadra. A szövegkönyv angol változata már elkészült, mert a társulat a közeljövőben megmutatná a produkciót a külföldi színházkedvelőknek is. A tervek között először európai országok, például Ausztria, Németország és Svájc szerepelnek. Ez egyelőre a jövő zenéje, de az már biztos, hogy ha a terv megvalósul, a feladat Szabó Győzőnek jelent majd nagy kihívást. A darab prózai részét egyedül viszi a vállán, hiszen Póka Angéla „csak” énekel, ráadásul végig angol nyelven. A mintegy egy órás előadás gyakorlatilag egy zenés monodráma, vagyis a színésznek tetemes mennyiségű szöveget kell majd megtanulnia angolul is.  Ugyanakkor a Tiszta kosz című darabnak és a művészeknek minden esélyük megvan arra, hogy Európában is sikerre vigyék az előadást. 

Egy kis ízelítő a Tiszta kosz című  előadásból: Thália Színház
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3067 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x