Örökmozgókönyvek a Zöld Pardonból
Címlap / Kultúra / Örökmozgókönyvek a Zöld Pardonból

>

Örökmozgókönyvek a Zöld Pardonból

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-05-29

Elindult a Zöld Pardon Örökmozgókönyvek elnevezésű vándorkönyv kezdeményezése. A hazánkban eddig még sosem látott program célja a kultúra támogatása, s az, hogy egyre többen olvassák és megismerjék a magyar írók remekműveit. A ZP-örökmozgókönyvekkel a hazai irodalom különleges "világkörüli útja" vette kezdetét. 

Olyan neves hazai írók és költők csatlakoztak műveikkel az egyedülálló kezdeményezéshez mint Esterházy Péter, Dragomán György, Fehér Béla, Grecsó Krisztián, Parti Nagy Lajos, Varró Dániel és Spiró György. Hazánk egyik legrégebbi és legnagyobb kiadója, a Magvető Kiadó (Az Év Kiadója 2010) a 81. Ünnepi Könyvhét alkalmából megrendezett záróünnepségén kérte fel a hazai írószcéna nagyjait, hogy a Zöld Pardon Örökmozgókönyv programjához csatlakozzanak egy-egy kedvenc könyvükkel. Legyen az akár sajátjuk, akár más író-költő műve, melyet annyira szeretnek, hogy másnak is szívből ajánlják. A könyvekbe még személyes üzenetek is kerültek, ellátva tanácsokkal a következő ideiglenes, ámbár annál szerencsésebb tulajdonost. Ezek a különleges könyvek a ZP örökmozgó-könyvespolc első darabjai, melyeket bárki szabadon elvihet, elolvashat, majd továbbadhat. A Zöld Pardon a Magvető Kiadó segítségével hozta létre az örökmozgókönyvtár alapjait.A kultúra mindenkié!

Az örökmozgókönyvek játékos mozgalmában résztvevők, ha könyvet hoznak a Zöld Pardon örökmozgó-könyvespolcára, el is vihetnek egyet cserébe, megosztva ezzel a rengeteg élményt, amit akár egyetlen könyv is nyújthat. A könyvespolcon megforduló darabok egyedi Zöld Pardonos pecsétet kapnak, így örökítve meg a kezdeményezést és az abban résztvevő könyveket. Elolvasás után vissza is vihetjük a ZP-be, de tovább is adhatjuk barátainknak, szeretteinknek, és ők is továbbadhatják bárkinek. Fontos, hogy ha kiolvastuk, mindenképp adjuk tovább a könyveket!


Kép: piqs.de: Singa - offenes Buch
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2279 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x