Nyers konyha karácsonyra
Címlap / Kultúra / Nyers konyha karácsonyra

>

Nyers konyha karácsonyra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-29

A kötetből megtanulhatjuk a csíráztatás rejtelmeit is, lépésről lépésre mutatja be nekünk a szerző az étel megtermelésének, vagyis a csírák előállításának mikéntjét. Néhány étel kifejezetten ínycsiklandó, különösen az édességek, illetve a turmixok. 

Nyers konyhaVictoria Boutenko könyve már egy hónapja fekszik az asztalomon.
Mit lehet egy szakácskönyvről írni? Meg kell kóstolni, ami benne van. Nagyon örültem, hiszen ez egy lakto-vega remek.mű

A kötet mindenképp hiánypótló. A nyers konyha legjobb receptjei címet viselő könyv nehéz olvasmány. Igen, olvasmány, merthogy főzésen kívül olvasni is használhatjuk. A szerző néha kicsit csal, ugyanis a nyers ételek mellett gyakran aszaló gépet használ, ami alacsony hőfokon szárít, illetve szó szerint megaszal ételeket. Nem főz vagy süt, mégsem teljesen nyers, amit a kötetben találhatunk.
Ez a szakácskönyv mindenképpen rendhagyó. Megmutatja a húsevő, minden vitamint kiölő szakácsmestereknek, hogy a természet igenis fogyasztásra készen adja kincseit. Kétségtelen, hogy egy-egy étel tápértéke akár százszorosa lehet más, hullákból és dögökből álló étkeknek.

A kötetből megtanulhatjuk a csíráztatás rejtelmeit is, lépésről lépésre mutatja be nekünk a szerző az étel megtermelésének, vagyis a csírák előállításának mikéntjét. Néhány étel kifejezetten ínycsiklandó, különösen az édességek, illetve a turmixok. Ha picit szakmaibb szemmel vizslatjuk a kötetet, azonban mégis elmélázunk: Valóban képesek vagyunk finanszírozni ezt a fajta étkezést?
Merthogy itt a nyers spenótlevéltől kezdve, a nagy szemű áfonyáig, a magokig mindenféle különlegességet találunk. A tápérték akkora, hogy valójában két kis adagos étkezéssel fedezi napi szükségletünket. Egy hónap a nyers konyha ételein és könnyedén lefogyhatunk, javíthatjuk közérzetünket, energiaellátásunkat, de egy kicsit megnehezíthetjük emésztésünk dolgát is… A finom kenyérfélék és piták alapja pl. lehet lenmagliszt. Na nem a bolti… Itt bizony a szerző fél kiló lenmagból otthon állít elő lisztet. Az ételekhez ne felejtsünk el aprító, hiperszuper turmixgépet sem venni – amelynek a márkáját is megtudhatjuk a könyvből! – a sima gépek ugyanis valószínűleg a 10. alkalom után felmondják a szolgálatot.
Ugyanakkor a lenmagnak egy 20 dkg-os kimért zacskós adagja sem olcsó, nemhogy kilószámra véve. Az olajos magvak ilyen töménytelen használata pedig egy kényesebb emésztőrendszert akár meg is terhelhet...

Néhány recept, pl. a gyümölcsös-spenótos turmix a magam laktovega, bio ízvilágát is túllövi, és vannak dolgok, pl. a napraforgó szirma, illetve a nyers, vagy 25 fokon aszalt gombafejek, amiket akkor sem ennék meg, ha ingyen lenne. A gomba ugyanis – amellett, hogy a szervezetünk számára, napfénytől távol eső helyen növekedve szinte semmi táplálót nem tud adni -, nyersen igencsak veszélyes és nem javasolt. Ezt inkább süssük meg! A recept többi része viszont kötelező.

Néhány extrém recepttől eltekintve azonban ez egy különleges könyv, ideális karácsonyi ajándék az egészséges életmód követőinek, s főleg, ha egy bio, vega személynek nem tudunk mit venni. A nyers konyha eme receptjeit érdemes alkalmilag, illetve nyáron, és böjtök idején beiktatni. Ha naponta csak egyszer fordulunk hozzá, biztosan tápláló, és szerveztünk számára hiánypótló lehet.

A kötet fülszövege:
A szerzőnő ezúttal családja legféltettebb kincseként őrzött receptjeit adja közre könnyen érthető módon, fotók százainak kíséretében, miközben az ételkészítés minden egyes lépésénél érezhető lelkesedése, a kezdő szakácsokat bátorító hozzáállása. Az ínycsiklandó receptek között találhatunk többek között dzsemeket, pogácsákat, levest, kekszeket, mandulatejet, trüffeleket és csokoládétortát is, melyek elkészítését Victoria minden részletre kiterjedően bemutatja. Nemcsak az ételek elkészítéséhez szükséges eszközöket és hozzávalókat ismerteti, hanem táplálkozási tanácsokat is ad. A kötetben bemutatott receptek olyan alapreceptek, amelyek bármely, nyers ételeket készítő szakács repertoárját gazdagíthatják. A részletes leírásoknak, valamint a színes fotóknak köszönhetően teljesen egyértelműek az egyes munkafolyamatok, ezáltal egy jól használható, minden részletre kiterjedő receptkönyvet tarthat a kezében az olvasó. A receptek ugyan rendkívül precízek, ráadásul a szerzőnő sok helyütt még receptváltozatokkal is szolgál, Viktória arra biztatja olvasóit, hogy  az ételeket saját ízlésüknek, illetve életvitelüknek megfelelően alakítsák.

Terjedelem: 176 oldal
Puhatáblás, ragasztókötött, Színes

www.bioenergetic.hu
A Bioenergetic a karácsony előtt extra AKCIÓKKAL VÁR. Ha pedig nincs kedved kimozdulni ajándékért ebben a hidegben, akár házhoz is szállítják neked!

Fodor Kata

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4936 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x