Egy ismerős történet a Centrál Színházban úgy, ahogy még...
Címlap / Kultúra / Egy ismerős történet a Centrál Színházban úgy, ahogy még sosem láttuk

>

Egy ismerős történet a Centrál Színházban úgy, ahogy még sosem láttuk

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A kabaré az a hely, ahol füstön át a csúnya megszépül, ahol a legvadabb fantáziák is valóra válnak, ahol az éjszakai én nyelvet ölt a nyárspolgárnak és ahol nincs sok esély a happy end-re. Több mint negyven éve már, hogy John Kander és Fred Ebb slágerekben gazdag musical-klasszikusa újra és újra meghódítja a világ színpadait. A Centrál Színház előadása már csak azért is különleges, mert az előadást a legendás koreográfus-táncos, Bozsik Yvette rendezi, a szereposztás pedig olyan kiváló színészekből áll, mint Marozsán Erika, Csányi Sándor, Haumann Péter vagy Básti Juli. 

Bozsik Yvette, a magyar kortárs tánc legismertebb és legnépszerűbb alakja pályája során először rendez musicalt. A szereposztás pedig kiváló színészekből áll: Marozsán Erika, a már New York-ban élő színésznő, nem tudott ellenállni a kísértésnek, amikor Bozsik Yvette felkérte a Cabaret főszerepére.


Ki ne emlékezne Sally Bowles-ra, akit a filmben a legendás Liza Minelli alakított? A Centrál Színház szilveszteri bemutatóján, hosszú idő után Marozsán újra magyar színpadon játszik majd. Cliffet, a fiatal amerikai írót Csányi Sándor, illetve Simon Kornél játssza. A konferanszié szerepében Keresztes Tamás, a fiatal színész generáció egyik legkiemelkedőbb alakja, illetve a Harangozó-díjas Vati Tamáslátható.


A Cabaret magyarországi előadásai közül a Madách Színház előadása volt talán a legjelentősebb. A kilencvenes évek elején Sally Bowles-ként Básti Juli tündökölt, aki most a darab másik női főszerepét, Schneider asszonyt alakítja Borbás Gabival kettős szereposztásban. Partnereik a színpadon: Haumann Péter és Papp János. Az előadásban meghatározó szerepet kapnak a Bozsik Yvette Társulat remek táncosai is.



Fotók: Horváth Judit
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6163 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x