Szemérmes barack - megkóstolnád? (Recepttel!)
Címlap / Kultúra / Szemérmes barack - megkóstolnád? (Recepttel!)

>

Szemérmes barack - megkóstolnád? (Recepttel!)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-28

Újra nyomoz Hannah Swensen! A sütis krimisorozat most megjelenő 7. kötete is bővelkedik izgalmakban és új receptekben! 

Szemérmes barackHannah Swensen titokzatos esetei 7
JOANNE FLUKE: SZEMÉRMES BARACK ÉS GYILKOSSÁG

Tartalom:
A válság a Süti Édent sem kerüli el. Hannah és társa, Lisa azért küzdenek nap, mint nap, hogy Lake Eden egykor népszerű cukrászdáját ne kelljen bezárniuk. De a válság oka nem gazdasági. Shawna Lee nem csak a szerelemben akar Hannah vetélytársa lenni, hanem desszert fronton is. A Magnóliaszirom cukrászda pedig – amelyet a rivális az utca túloldalán nyitott – sikeresnek bizonyul. A vendégek elpártolnak a Süti Édentől, a csőd felé sodorva ezzel a szingli cukrászlányt. A krízis olyannyira mély, hogy Hannah fejében még a házasság gondolata is megfordul…
A Lake Eden-i hullafogó – ahogyan Hannah-t a háta mögött nevezik – azonban mégis kap egy új esélyt a sorstól. Ugyanis Lisa Valentin napi esküvőjén nem jelenik meg Shawna Lee a beígért barackos cobblerrel.

Remények, szerelem, féltékenység, szélhámosság és természetesen egy gyilkosság fűszerezi a Valentin napra készülő kisváros újabb izgalmas történetét. De a vörös hajú cukrászlány nemcsak a nyomozásban erős. Hiszen női rafinériájával, a Szemérmes barackkal és még kilenc egyéb kreatív süteménnyel felveszi a harcot mindkét fronton.

A könyv ára: 2590,-
A könyv ISBN száma: 9789639769106

Ízelítő a 9 új süteményes receptből:
A cobbler (ejtsd: kobler) egy tálban sült gyümölcsös pite, amelyben a gyümölcs alulra kerül és a tetejére könnyű tésztát kanalazunk, így sütjük meg. A tészta kis halmokban sül meg, így nem tudhatjuk, hogy mi bújik meg szemérmesen a tésztapaplan alatt. 
 
Szemérmes barack

Hozzávalók 4 személyre:
Barackos alaphoz:
• 60 dkg fagyasztott, szeletelt őszibarack (ha épp nincs ilyened, használhatsz friss, esetleg befőttnek eltett gyümölcsöt is)
• 2 teáskanál citromlé
• 15 dkg kristálycukor
• ¼ teáskanál só
• 10 dkg liszt (nem kell átszitálni)
• ½ teáskanál fahéj
• 10 dkg vaj
Mérd ki a barackot, tedd egy nagy keverőtálba. (A fagyasztottat csak kissé hagyd felengedni.) Aztán locsold meg a gyümölcsöt citromlével, és finoman rázogasd össze.
Egy kisebb tálban keverd össze a kristálycukrot, a sót, a lisztet és fahéjat. Villával kavard, hogy alaposan elvegyüljenek.

Öntsd a szárazanyag keveréket a barackra, és rázogasd össze (Ez akkor sikerül a legjobban, ha a makulátlanul tisz¬ta kezeddel csinálod.) Mihelyt a száraz keverék javarésze rátapadt a barackokra, öntsd az egészet az előkészített tepsibe vagy sütőedénybe. (A sütőedény lehet kerek vagy szögletes, üveg avagy kerámia is akár.) A tálban maradt száraz keveréket hintsd a szépen eloszlatott barackra.
Olvaszd fel a vajat, majd kanalazd az alapanyagok tetejé¬re. Végül alufóliával szorosan fedd le a tepsit.

A barackos keveréket 175 °C -ra előmelegített sütőben süsd 40 percig. Vedd ki a sütőből, és rakd hőálló felületre, de ne kapcsold ki a sütőt!

Felső tésztához:
• 12 dkg liszt (nem kell átszitálni)
• 15 dkg kristálycukor
• 1½ teáskanál sütőpor
• ¼ teáskanál fahéj
• ¼ teáskanál só
• 5 dkg vaj
• 2 tojás (csak villával verd fel)

A korábban használt kisebb tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a sót. Add hozzá a megpuhított vajat, majd két villával addig nyomkodd szét a keveréket, amíg durva morzsát kapsz. Öntsd bele, és egy villával keverd hozzá a felvert tojásokat. (Ha van robotgéped, azzal is elkészítheted a tésztát.)

Vedd le a barackos tepsiről a fóliát, és kanalanként dobd rá a tésztát gyümölcsre. Mivel ez a massza ragad, szinte csak pettyenként tudod a kanálról egy másik kanállal, gu¬mispatulával vagy a tisztára mosott, nedves ujjaddal pö¬työgtetni. Addig folytasd, amíg az egész tepsit bepettyezed. (Ne aggódj, ha néhány helyre nem jut elég – a tészta sülés közben szétterül, és ropogós bevonatot képez.)

Süsd 175 °C-on – fedetlenül – további 50 percig.
A szemérmes barack fogyasztható forrón, melegen, szobahőmérsékleten vagy hűtve is. Tálalhatod akár valamilyen krémmel illetve fagylalttal.

Beszélgetés Joanne Fluke-val (részlet)
K: A könyvekben szereplő sütireceptek eredetiek?
Joe: Igen. A családtagjaimtól kérem őket. Ők már rengeteg féle süteményt teszteltek az évek alatt. Némelyik recept eredetije a nagymamám feljegyzéseiből került elő. Ezeket módosította az anyám és az ő két nővére, én pedig lejegyzem a végső változatot. Tudja, Minnesotában télen nagyon sokat sütünk. Attól felmelegszik az egész ház. De néhány receptet például Hannah rajongói küldtek.

K: A könyvekben szereplő karaktereket valódi személyekről mintázta?
Joe: Nem. Teljesen kitalált szereplőkről van szó, időnként mégis úgy tűnik, mintha élnének. Előfordult már, hogy a vázlat írásakor eldöntöttem, kivel mi fog történni, és egy szereplő mégsem hagyta, hogy úgy legyen. Egyszerűen a saját életüket élik. Néha úgy érzem, mindenkit ismerek Lake Eden-ben. Szeretném egyszer meghívni őket vacsorára és átbeszélgetni velük az éjszakát.

K: És Hannah hozzámegy Normanhoz? Vagy Mike-hoz?
Joe: Sajnos én sem tudom… De azt igen, hogy Hannah nem hoz elhamarkodott döntéseket. Ő boldog úgy, ahogyan most él… még. Biztos vagyok benne, hogy ha és amikor eldönti, hogy férjhez megy, azonnal tudatni fogja velünk. De ne feledkezzünk meg Ross-ról sem! Az idő néha a kis tüzeket eloltja, a nagyokat viszont lángra lobbantja.

K: Ön házas?
Joe: Igen, és 5 gyermekünk is van. Hatalmas tömeget alkotunk egy-egy nyaraláskor, amikor a barátainkat is meghívjuk. Előfordult már, hogy harminchatan voltunk és mindig tortákat sütünk és sütiket, amelyeket aztán hazavisznek Hannah süteményes könyveivel együtt.

Minden, ami süti a www.sutiskrimi.hu oldalon!
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4405 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x