A Faithless nemsokára újra Magyarországon!
Címlap / Kultúra / A Faithless nemsokára újra Magyarországon!

>

A Faithless nemsokára újra Magyarországon!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-28

A Faithless zenéje még azokat is magával ragadja, akik nem kifejezetten a stílus rajongói, ami nagyban köszönhető zenéjük magával ragadó lüktetésének, szuggesztív szövegeinek, meditatív vagy éppen pörgős dallamaiknak. 

Márciusban újra tiszteletüket teszik hazánkban, a közönségszavazás eredményeképpen pedig Sterbinszky melegíti elő a hangulatot a várva várt londoni csapat fellépésén.

A Maxi Jazz, Rollo és Sister Bliss által alapított londoni zenekar tizenöt éves fennállása alatt olyan sajátos, intelligens house slágereket gyártott, amelyek ugyanúgy alkalmasak egy önfeledt bulizásra, mint egy elmélyült meditációra. Népszerűségüket jól bizonyítja, hogy eddig megjelent hat albumuk mintegy tizenkét millió példányban fogyott el világszerte.

Salva Mea, Insomnia, God Is A DJ, We Came 1 – elég, ha ezeket az összes slágerlistát végigsöprő dalaikat említjük, amelyek magukkal ragadó lüktetésük mellett békét és szeretetet hirdetnek. Legutóbbi albumuk, a Dance első kislemeze, a Not Going Home szinte azonnal sláger lett, a legújabb maxit, a Tweek Your Nipple-t pedig szeptemberben dobták be a köztudatba, amelyen a Faithless család tagjaként számon tartott Dido-t is hallhatjuk. A csapat egy merész húzással leszerződött Anglia legnagyobb üzlethálózatával, a TESCO-val, és első számú internetes áruházával, az iTunes-szal, és ezeken keresztül terjeszették az albumot. Emellett novemberben megjelentettek egy dupla CD-t The Dance Never Ends címmel, amelyen olyan nevek készítettek remixeket a Dance album dalaira, mint  Eric Prydz, Tiesto, ATFC, The Temper Trap, Mark Knight és Calida.

Lenyűgöző új album: színes zenei világ, elgondolkodtató szövegek
A Dance dalai ismét sokatmondóak, és elgondolkodtatóak. Megromlott kapcsolatokról, a bennünk rejlő erőről szólnak, és arról, hogyan álljunk talpra a legreménytelenebb helyzetben is. Az első és a második kislemez  végre visszarepít minket a ’90-es évekbe, a klasszikus Faithless hangzásba. A többi mai tánczene electroval, de kemény trance dal is hallható rajta, csakúgy mint dance-pop, sőt még egy reggae is!

- Minden hatásal lehet ránk, akár egy újsághír vagy egy beszélgetés egy baráttal – mondta Sister Bliss. - A Dance főleg az emberi kapcsolatokról szól, arról a táncról, ami t a gondolatainkban lejtünk az angyalainkkal és démonainkkal. Zeneileg visszatértünk a dance zenéhez az előző albummal ellentétben, amikor éppen várandós voltam a fiammal, és nem voltam túl diszkós hangulatban. Az sokkal inkább egy csendes, elgondolkodtató anyag volt, de tudjuk, hogy az emberek táncolni szeretnek, ezért ezúttal sokkal inkább a rajongóinknak akartunk kedvezni! Egészen másképpen látom a világot, mióta édesanya vagyok, de a szenvedélyem nem múlt el!

A Faithless élő fellépéseiken tudja még jobban magával ragadni a rajongókat. Tizenöt éve töretlenül teltházas koncerteket ad mindenhol a világon, nálunk is számtalanszor felléptek a Sziget Fesztiválon. Maxi Jazz buddhista hitű rapper prédikátorként áll a színpadon, miközben  Sistes Bliss, lánykori nevén Ayalah Bentovin DJ-remixerként és szintetizátorait hatalmában tartó dominaként fokozza az őrületet, miközben a zenét előállító programozó-producer Rollo Armstrong  diszkréten, de annál hatásosabban vesz részt a produkcióban.

A Faithless első kislemeze a Salva Mea volt 1995-ben, amikor Bliss maga szerezte és „állította elő” a zenéjüket a szintetizátorain és egyéb stúdió berendezésein. Szakavatottan nyúlt a dalokhoz, hiszen több hangszeren is játszik, többek között zongorán, hegedűn és szaxofonon. A női énekes sok dalukban Pauline Taylor volt. Amellett, hogy töretlenül együtt alkotnak a Faithless zászlaja alatt, mindegyikőjük külön utakon is jár. Sister Bliss például elismert DJ-ként is turnézik, és másoknak is készít remixeket. Láthattuk őt például Paul Oakenfold "Weekend" című klipjében. Maxi Jazz egy kalózrádiónak dolgozott eleinte, és még a Faithless előtt készített egy saját albumot. A Faithless másik alapító tagjával, Jamie Cotto-val is volt egy közös produkciója, amelyben Robin Williams is részt vett egy dal erejéig. Rollo pedig a Cheeky Records alapítója, és mint ilyen, számtalan album producere, többek között a húga, Dido albumai is az ő nevéhez fűződnek.

Az előfellépő: Sterbinszky!

A Facebook Faithless Hungary oldalán nemrég Sterbinszky győzelmével zárult le a szavazás: az előfellépő kiválasztásában a Faithless magyarországi rajongói adhatták le voksukat az Anorganik, a Compact Disco, Hauber Zsolt, Szeifert, Sterbinszky és Zagar együttesekre, illetve előadókra. A progresszív house zenét játszó Sterbinszky a kezdetektől fogva óriási rajongótábort tudott mozgósítani, toronymagasan vezette a mezőnyt, így amikor január 20-án éjfélkor a szavazás lezárult, eldőlt: március 21-én ő pezsdíti fel a hangulatot a Faithless előtt.

“Nem mindennapi lehetőség a Papp László Sportarénában fellépni, a Faithless koncertjét megelőző eufórikus atmoszférában” - mondta Sterbinszky. “Biztos vagyok abban, hogy a legnagyobb tisztelettel egy igazán jó hangulatú közönséget adhatok át a királyoknak!  Az Insomnia az egyik legkedvesebb számom, ezért készítettem belőle egy átiratot, amelynek a végleges változatát még nem küldtük ki a Faithless menedzsmentjének, és bár a rajongóim már hallhatták tőlem a fellépéseimen, az Arénában biztosan nem adom majd elő, mert ezt tiszteletlenségnek érezném. Ettől függetlenül eddig már az összes slágerüket játszottam..."

Sterbinszky korábban fellépett már számtalan világsztár előtt, többek között Robbie Rivera, Markus Schultz, Tiesto és Carl Cox előtt is: “Nekem egy ilyen helyzetben nem az a feladatom, hogy szétessen a ház, inkább úgy fogalmaznám meg, hogy a hangulatot kell fokoznom. Ennek érdekében mindent meg fogok tenni, a kedvenc felvételeimet, remixeimet fogom játszani, és három kuriózum is elhangzik majd. Az egyik egy Depeche Mode átirat lesz, amelyet Paul Oakenfold is elkért, a másik egy U2 feldolgozás, valamint Paul Kalkbrenner Sky and Sand című szerzeményére készített átirat, amely egyébként a Berlin Calling című film egyik betétdala.

A Facebookos szavazáson második helyezést elért  Compact Disco is fellép Sterbinszkyvel, aki meghívta őket egy kis közös zenélésre. A kapcsolatuk igazán jó, hiszen Sterbinszky két dalukból is készített remixet a felkérésükre (Without you, I’m in Love), és azt is felajánlotta nekik, hogy ezen kívül egy saját szerzeményt is játszanak el. Sterbinszky azt is hozzátette, a szavazásban résztvevő többi előadó előtt is meghajol, de kiemelte Hauber Zsoltot, akinek az egykori,  hazánkban egyedinek számító  hangzásvilága rá is nagy hatással volt.

Sterbinszky a Faithless-ről csak elismerően tud nyilatkozni, hiszen mindig is nagyon szerette és tisztelte őket. Úgy gondolja, sikerüket és egyediségüket Maxi Jazz páratlan hangja mellett főleg Sister Bliss és Rollo zeneszerzői tehetségének köszönhetik, hiszen az ő nevükhöz fűződik  a semmi máshoz nem hasonlítható hangoknak és dallamvilágnak az előállítása. „A Faithless mondanivalója is elgondolkodtató, magával ragadó és a dallamviláguk egy  szélesebb közönségréteget tud magáénak, mint a legtöbb elektronikus zenei produkció” - tette hozzá.

Sterbinszky 1998 óta tartozik Magyarország DJ-élvonalába: fiatalok ezrei számára ő maga jelenti a DJ szó hazai megfelelőjét. Saját szerzeményeit, remixeit és bootlegjeit/mash-upjait olyan külföldi nagyágyúk játsszák rendszeresen, mint Tiesto, Ferry Corsten, Paul Oakenfold vagy épp Jaytech. Rendszeres fellépő vendég Romániában, Szlovákiában, Olaszországban, az Egyesült Királyságban, valamint Svájcban.

A Faithless 2011. március 21-én hétfő este 20 órakor a Budapest Sportarénában ad koncertet. A Salva Mea, az Insomnia, a God Is A DJ, a We Came 1 mellett a legújabb Dance című album első kislemeze, a Not Going Home és a legújabb maxi, a Tweek Your Nipple is felcsendül majd.

A jegyek kaphatók előételben a Ticketpro és Ticketportal országos hálózatain, valamint a Broadway jegyirodákban és a WooDoo boltokban 5 900 forinttól, a korlátozott számú, kiemelt állóhelyek 13 900 forintba kerülnek.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4081 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x