Lépj be saját életed labirintusába!
Címlap / Kultúra / Lépj be saját életed labirintusába!

>

Lépj be saját életed labirintusába!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

Május 5-én és 6-án a Műegyetem rakparton a Szkénében látható a méltán népszerű Tarot Labirintus, melyet a Sziget fesztiválon tíz éve óriási érdeklődés övez. Ezúttal nem csak a szigetlakók, hanem bárki beléphet egyszemélyes színházába saját életének végeláthatatlan labirintusában bolyongani. Bérczi Zsófia ötlete, miszerint a tarot kártya megszemélyesített nagy arkánumaival sokan találkoznának és beszélgetnének, kiállta az idő próbáját. Egyre több helyszínre hívják meg társulatát, itthon és külföldre is. 

Az Octopus Tarot Labirintus kivételes előadásformát követ, melyben a mondanivaló nagy mértékben egyénre szabott: interaktív kommunikációs helyzeteken keresztül filozofikus önismereti kalandozásra hívja a nézőt. A díszlet egy nyolcszögletű, háromdimenziós labirintus zsákutcák nélkül, melyből meg kell találni a toronyba vezető utat. Az előadás a látogatót arra inspirálja, hogy elgondolkodjon az élet különböző archetípusos alapfogalmairól, azok viszonyáról, és ezek jelenlétéről a saját életében, aktuális élethelyzetében.  Belépéskor huszonnégy kártyalap közül kell véletlenszerűen választani. E lapok az életünkben megélt szerepeink több ezer éves szimbólumai – a Tarot-kártya Nagy Arkánumai – melyek közül a belépő látogató egyet személyesít meg a labirintusban tett önismereti zarándoklat során a választott arkánum színének megfelelő kalapban. A látogató számára útja során élő tükrök – a kártyalapokról megelevenedett alakok – mutatnak fel reflexiókat az ő szerepük szemszögéből a látogató szerepének a megfejtést különböző üzenetekkel,  feladatokkal és olykor személyes beszélgetéssel segítve. A látogató minden találkozás során egyre többet tud meg saját szerepéről, egyre közelebb kerül ahhoz, hogy megértse önmaga és a szerepe viszonyát.


A találkozások egyes élményeit a látogatók lejegyzetelhetik, hogy később is emlékezzenek a hallottakra. Miközben a néző az adott szerepet átéli, gyakran előfordul, hogy már nem csak a hivatásos szereplőkkel, de a bolyongó-társakkal is kapcsolatba lép. A legizgalmasabb élmény, amikor a labirintus a rendezőelv alapján „önmagától működik”.


2009 nyarán a francia Lille3000 fesztiválon vettek részt, ősszel a budapesti Oktogonnál épült fel egy tarot labor a Színházi Fesztivál keretében. 2010 júliusában a győri Győrkőc Fesztiválon arattak óriási sikert, mint meselabirintus, de augusztusban ismét visszaállt a felnőtteknek, ifjú útkeresőknek szóló előadás a Sziget fesztiválon. Idén a Szkéné után a szerb Novi Sadban is fellép a Tarot Labirintus társulata, augusztusban ismét Sziget és a fellépések sora folytatódik.

Videó beágyazásA Tarot Labirintusban nincs két egyforma előadás, nincs két egyforma élmény. Van, aki minden évben eljön. A szigeten sorba kell állni, most a Szkénében viszont lehet előre helyet foglalni (Regisztráció: www.livingpicture.org). A beengedés folyamatos  május 5-6-án 11.00-14.00 és 17.00-20.00 között, zárás egy órával később. Az előadás pontos helyszíne a Budapesti Műszaki Egyetem K épülete mögötti kertben (röviden BME K-kert), ami a K épület és a könyvtár között található. A kert megközelíthető a Budafoki út és a Bertalan Lajos utca felől is.

További információ: www.livingpicture.org
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4184 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x