A kavalkád békéje - Krisna-völgyi Búcsú 2011
Címlap / Kultúra / A kavalkád békéje - Krisna-völgyi Búcsú 2011

>

A kavalkád békéje - Krisna-völgyi Búcsú 2011

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

A Búcsú ideje alatt Krisna-völgy harmonikus békéje a háttérből gyakorol hatást az ideérkezőkre, a porondon helyette a nyüzsgő búcsús kavalkád szerepel, mely szintén a megnyugvás felé viszi a vendégeket, ha belátogatnak a templomba, ha betérnek a Valóság show sátorba, ahol kipróbálhatják a Krisna-hívők életmódját, öltözködésüket, meditációjukat, főzési szokásaikat, vagy ebédelnek egyet a szabadban, és a lelki étel finom ízétől szintén elégedetté válhatnak. Ha a kézműves sátrak utcáján átsétálnak a tehenészetig, ami szintén a természeti idill egy része, nemcsak a teheneket és ökröket tekinthetik meg, hanem érdekes történeteket is hallhatnak róluk, illetve megismerkedhetnek egy tehénvédelmi központ működésével.  

A kavalkád kellős közepén található a fesztivál sátor, melynek programjai szintén a derűvel átitatott könnyed érzést csalhatja elő belőlünk. Ebben segíthet Kövi Szabolcs meditációs, egzotikus fuvolazenéje, aki gyermekkora óta játszik fuvolán és remek tanárainak illetve tehetségének köszönhetően később önálló útra léphetett és maga által írt zeneszámaiból számos CD-t jelentetett meg.

www.krisnavolgy.hu

Másik érdekes program a budapesti jógaiskola tanoncainak és tanárainak bemutatója a különböző testhelyzetekből, szanszkrit nevén ászanákból, melyek gyakorlása szintén a test és lélek együttes harmóniáját segíti. Ennek fontosságát tükrözi az aikido bemutató is, amelyben számos Krisna-hívő is részt vesz.


A mindenki által kedvelt védikus esküvő sem marad el, ami a tűzáldozattal, a szép virágfüzérekkel, a piros ruhájú gazdagon díszített menyasszonnyal, a bensőséges milliőjével mindig rabul ejti a vendégek szívét.


A szerzetesek Ígéret című pantomim játéka pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy ebben a világban minden ideiglenes és jobb, ha az örök dolgok felé próbálunk fordulni.
Ugyan ezen elven alapuló rajzpályázatunkat idén is meghirdettük, ezúttal „Ne edd meg a teheneket!” címmel. Az ország különböző tájáról érkező rajzok közül a nyertes alkotásokat a Búcsú ideje alatt meg lehet tekinteni egy kiállítás keretein belül.


Ha éppen a Balaton felé jár, vagy esetleg ott nyaral, megéri átugorni egy napra Somogyvámosra, Krisna-völgybe, ami csak 20 kilométernyire van Fonyódtól. A számos felsorolt program mellett a hely ideális azoknak a kikapcsolódni vágyóknak is, akik szeretnének egy napot eltölteni közel a természethez, pihenni egy fa alatt, sétálni a réteken, vagy elgondolkodni valamelyik szent helyen, amit mellesleg egész évben is megtehet az idelátogató.

Sulalítá dd
http://bucsu.krisnavolgy.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)
 
 
[ 4311 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x