A zene színei - Keren Hanan új világa
Címlap / Kultúra / A zene színei - Keren Hanan új világa

>

A zene színei - Keren Hanan új világa

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Keren Hanan Budapesten mutatja be Egy új világ című új kiállítását. A világhírű zongoraművésznő tárlatának a most egy éves budapesti Izraeli Kulturális Intézet ad otthont szeptember 15-től. 

A zene színei két művészeti ág, a zene és a festészet különleges fúziója. A színek, mozdulatok és alakzatok segítségével egyszerre két művészeti élményt lehet megtapasztalni. Keren Hanan a saját érzései mellett a zene mélyebb jelentéseit is lefordítja a képzőművészet nyelvére. A művésznő számos képét magángyűjteményekben őrzik New Yorkban, Prágában, Londonban, Bécsben és Budapesten is.

Keren Hanan nyolc éves kora óta zongorázik, különleges tehetsége hamar kirajzolódott. 17 évesen felvételt nyert a bostoni New England Conservatory-ba, ahol az ismert koreai zongoratanárnő, Wha Kyung Byun lett a mestere. Tel-Avivban Prof. Arie Vardi tanítványa volt, majd a következő mérföldkövet Olaszország jelentette, ahol Franco Scala növendéke lett. Keren jelenleg Budapesten él és Rados Ferencnél tanul, aki olyan tehetségek professzora volt, mint a világhírű zongorista és karmester Schiff András, vagy Kocsis Zoltán, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatója.


Keren az elmúlt évek során játszott Izraelben Zubin Mehta és az Izraeli Filharmonikusok oldalán, Budapesten a Dohnányi Zenekarral, és a Fesztiválzenekar eseményein, valamint számos sikeres koncertet adott New York, Boston, London mellett Cipruson, Olaszországban és Vietnamban. A fiatal művésznő fellépett a világhírű Pharos Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon, a Kodály Fesztiválon és jelenleg is Steven Isserlis csellista partnere. Keren Hanan 2011-ben az exkluzív TEDx Danubia vendége volt a festészetet és a zongorajátékot összekapcsoló előadásával.

Lehetetlen a megszokott művészeti keretek közé szorítani Keren szerteágazó tehetségét. Keren Hanan görög és izraeli gyökereit, olasz és amerikai tanulmányait valamint jelenlegi budapesti életének élményeit hihetetlen kreativitással és érzékenységgel elegyíti művészetében. Sokszínű és pontos zongorajátékának találékony kiegészítései festményei. Fiatal kora óta foglalkozik  képzőművészetekkel. Gyermekkorában Edna Dagan festőművésztől vett órákat. Monet, Van Gogh, Gauguin és Toulouse Lautrec művészete volt rá a legnagyobb hatással.


Keren Hanan több jótékonysági koncertet adott az elmúlt években Magyarországon: játszott Szakcsi Lakatos Bélával a a Heim Pál Gyermekkórház támogatására, fellépett a miskolci Jezsuita Gimnázium felújításának javára és a vörösiszap katasztrófa híre hallatán azonnal a Vöröskereszt, illetve a rászorulók segítségére sietett.

A tárlat szeptember 15-től október 23-ig lesz látható az Izraeli Kulturális Intézetben (VI. Paulay Ede u. 1.).  Szeptember 26-án és október 16-án 18.30-tól személyesen Keren Hanan fog tárlatvezetést tartani az érdeklődők számára!

Web: www.musicincolours.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3671 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x