A fogyás valódi titka: hormonok és ciklusok
Címlap / Kultúra / A fogyás valódi titka: hormonok és ciklusok

>

A fogyás valódi titka: hormonok és ciklusok

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-25

A nők nagy többsége állandóan szenved a jojó-effektus néven elhíresült súlyingadozástól, gyakran a precízen személyre szabott diéták és testedzés ellenére is. Miért olyan nehéz stabilan tartani az optimális testsúlyunkat, egyáltalán fontos-e ez? Miért ennyire "takarékos" a női test? Hogyan alakíthatunk ki olyan életvitelt, amivel kiküszöböljük a hízás-fogyás ördögi körét? Mindez kiderül a témában nemrég megjelent átfogó kötetből, a Hormonképletből. 

A hormonok jelentik a jó alak kulcsát – erre hívja fel a figyelmet a Hormonképlet. Döntő e szempontból a nők hormonális  bioritmusa és hormontípusa. Könnyebb fogyni, ha együttműködünk a testünkkel, mintha ellene dolgoznánk.

Tény, hogy a női létünk ciklikus, sokan érthető módon a Hold fázisaihoz hasonlítják, amivel természetesen analóg a menstruációs ciklusunk is. Ebben a havi ciklusban fázisonként változnak a szervezetünk által éppen termelt hormonok: az ösztrogén, a progeszteron és az agyalapi mirigy által termelt hormonok, amelyek finomhangolják a nemi mirigyek működését.

A nők többsége tapasztalja is önmagán a ciklus változásait: érezzük a hangulati, fizikai változásokat, a teherbírásunk vagy éppen a lelki terhelhetőségünk ingadozását az éppen aktuális hormonszintünknek megfelelően, és persze jónéhányan a kilók fel-le ugrálását is.

Szinte általános jelenségnek mondható a nők körében a testsúly ingadozása, amelynek hajlamosak vagyunk túlzott jelentőséget tulajdonítani és még szigorúbban diétázni vagy éppen edzeni.


Pedig ha e tekintetben is figyelembe vennénk a saját testünk jelzéseit, rövidebb idő alatt tovább jutnánk: könnyebben elérnénk és meg is tudnánk tartani az optimális testsúlyunkat.

Ebben a nem kis feladatban nyújthat óriási segítséget a Hormonképlet címmel nemrégiben megjelent átfogó könyv. A kötet segítségével meghatározhatjuk, hogy hormonális működésünk szempontjából milyen típusba tartozunk, és fellapozhatjuk az ennek megfelelő étrendi, életmód tanácsokat is, kiválogathatjuk, hogy mely napszakban mit célszerű ennünk, sőt, még recepteket is találunk hozzá.

A Hormonképlet szimpatikus átfogó, holisztikus szemlélete abban is megnyilvánul, hogy az étkezés nyilvánvaló szerepe mellett hasonlóan nagy hangsúlyt fektet a mozgásra, a stresszkezelésre, az alvásra és az érzelmi életünkre is. Ennek megfelelően tartalmaz az egyes hormontípusoknak megfelelően összeállított edzéstervet, sőt, jógaprogramot is.

dr. Detlef Pape, dr. Beate Quadbeck, Anna Cavelius: Hormonképlet – A valóban eredményes női fogyókúra titka

M-érték Kiadó

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6850 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x