Szexi és izgalmasan sötét fantasy: Fagyos érintés
Címlap / Kultúra / Szexi és izgalmasan sötét fantasy: Fagyos érintés

>

Szexi és izgalmasan sötét fantasy: Fagyos érintés

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Folytatódnak a tündér hercegnőből magánnyomozóvá vált Merry Gentry kalandjai Laura K. Hamilton, az Anita Blake-sorozat írónőjének tollából. 


Ismertek jól. A nevem Meredith Gentry, hercegnő és a faerie trón várományosa, korábban magánnyomozó a halandók világában. Hogy királynővé koronázzanak, folytatnom kell a királyi vérvonalat: utódot kell a világra hoznom. Ha kudarcot vallok, nagynéném, Andais királynő a faerie trónjára segítheti a fiát, az őrült Cel herceget. Engem pedig könnyedén eltesz láb alól. Hűséges őrök vesznek körül, akik megvédenek, szeretnek, és ha kell, az ágyamba bújnak. De minden próbálkozás ellenére elkerül a gyermekáldás. A gonosz királynő és bizalmasai ellenem szövetkeztek, így testőreimmel visszatértünk Los Angelesbe, remélve, hogy el tudtunk menekülni az udvari intrikák egyre gyülekező árnyai elől. De még száműzetésben sem lehet kicsúszni a sötét szándékkal közeledők markából. Most Taranis király, a faerie Seelie Udvarának hatalmas uralkodója  halandók segítségével próbálja meg kézre keríteni testőreimet. De én tudom, hogy támadásának valódi célpontja én vagyok. Megpróbált megölni, amikor gyermek voltam. És most attól tartok, szándékai ennél is rettenetesebbek.

Vélemények a könyvről:
•„Egy igazán szexi és izgalmasan sötét fantasy.”
Locus

•„A szex, az erőszak és a mágia kiélezett ötvözete, ami egyszerre felkavaró és szórakoztató.”
Library Journal

•„Sistereg… emlékezetes karakterek és csípős humor teszi élvezetes, sikamlós élménnyé.”
Publishers Weekly

•„A fantasztikus irodalom legrészletesebben, legötletesebben és nagy szeretettel megformált faerie társadalma; a Meredith Gentry-sorozat különlegessé érlelődött.”
San José Mercury News


A szerzőről:

Laurell K. Hamilton 1963-ban született az Arkansas állambeli Heber Springsben. Miután édesanyja autóbalesetben meghalt, a nagyanyja nevelte fel. Biológiából és irodalomból diplomázott. Az Anita Blake-sorozat első könyve, a Bűnös vágyak 1994-ben jelent meg, idén pedig már a huszadik résznek örülhetnek a rajongók. Hamilton meghódította velük az egész világot, a kötetek minden országban gyakori szereplői a sikerlistáknak. Anita Blake figurája olvasók millióit tette rajongóvá, a könyvekből azóta több képregény is készült, valamint egy tévésorozat előkészületei is megkezdődtek.

Emellett Hamilton lassan hasonló népszerűséget ér el a tündér hercegnőből magánnyomozóvá vált Merry Gentry kalandjaival is. A sorozat első része Árnyak csókja címmel 2000-ben jelent meg, amit azóta további hét követett.

Laurell K. Hamilton: Fagyos érintés
Agavé Könyvek

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2550 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x