Adventi angyalok - karácsony hírnökei
Címlap / Kultúra / Adventi angyalok - karácsony hírnökei

>

Adventi angyalok - karácsony hírnökei

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

Isten vigasztaló gondolatai, a fény gyermekei az angyalok. A kék angyal halkan érkezik - az avatatlanok meg sem hallják lépteit.  

Az angyalok segítségünkre vannak akkor, hogyha szép, tiszta szándék vezeti szívünket. Ekkor fényes, világító aurájukba vonnak bennünket és segítik azt a törekvést ami a szívünkben lakik. 

Karácsony első angyala a hagyomány szerint kék színű palástban jön az emberek közé. Lépte halk és könnyed és hírt hoz arról, hogy az angyalok hangja hallható. A kék angyal keresni kezdi azokat, akik meg akarják hallani őt.  
 

A latin eredetű szó (adventus) megérkezést jelent.
A Jézus születésére való várakozás, a felkészülés, a reménykedés időszaka. András napjához legközelebb eső vasárnap és december 25-e közötti négy hetes "szent idő" a karácsonyra való lelki felkészülés ideje. Advent első vasárnapja legkorábban november 27-én, legkésőbb december 3-án lehet. 
 
A régi időkben éjfélkor harangszó hirdette advent, valamint az egyházi év kezdetét.

Eredete az 5-6. századra nyúlik vissza, ebben az időben az emberek szigorú böjtöt tartottak. Napfelkelte előtt hajnali miséket tartottak, amelyeket "angyali misének", "aranyos misének" is neveztek. 1611-ben a nagyszombati zsinat advent első vasárnapjától vízkeresztig megtiltotta az esküvőket, zajos mulatságokat.
 
Az adventi koszorú hagyományának első nyomait a néprajzkutatók északon, a Keleti-tenger partvidékén és szigetvilágában találták meg. Fűzfavesszőből koszorút fontak és örökzöldet csavartak köré. Ez a szokás később Európa más vidékein is meghonosodott. 
 
A valódi adventi koszorú készítése a 19. században jött divatba. Egy hamburgi lelkész otthonába egy hatalmas fenyőkoszorút erősített a mennyezetre, melyen 24 gyertya volt, minden adventi napra egy-egy. Később az egyszerűség kedvéért csak négy gyetyát helyeztek el a koszorún. Minden adventi vasárnapon eggyel több gyertyát gyújtottak meg. A gyertyákat vörös és aranyszalagokkal díszítették, az élet és fény jelképével. 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 11153 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x