Philip K. Dick: A Frolix-8 küldötte
Címlap / Kultúra / Philip K. Dick: A Frolix-8 küldötte

>

Philip K. Dick: A Frolix-8 küldötte

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Nemrég jelent meg az Agavé Kiadó gondozásában a Philip K. Dick-életmű következő fejezete, A Frolix-8 küldötte. Ez a 25. könyv a sorozatban a 2003-as első kötet megjelenése óta. Azóta a Dick-életmű óriási és koherens repertoárrá bővült, amelyből kedvére válogathat mindenki, aki a sci-fi nagymesterétől szeretne olvasni. A Frolix-8 küldötte egy újabb klasszikus ebben a sorozatban: minden olyan elemet felvonultat, amiért rajongani lehet az íróért. 

Nick Appleton egyszerű kétkezi munkás, az élete csalódások sorozata, és reménye sincs rá, hogy valaha feljebb kerülhet a szigorú társadalmi ranglétrán. Willis Gram igazi kényúr, az evolúciós fejlődésben kiemelt elit élén áll, és az egész Földet irányítja. Amikor mindketten beleszeretnek ugyanabba a lányba - aki ráadásul a kormány ellen lázító propagandát terjeszt - sorsuk összefonódik. Ráadásul éppen ekkor tér vissza az űrből az elveszettnek hitt forradalmi vezér, Thors Provoni, méghozzá nem egyedül: egy minden tekintetben idegen lényt hoz magával, hogy segítségével megváltoztassa a merev, zsarnoki világrendet. Ez azonban csak az egész világ megváltoztatása árán lehetséges.



Vélemények a könyvről:

„Ami Kafka volt a huszadik század első felének, az Philip K. Dick a másodiknak.”
Art Spiegelman

„Dick a maga csendes módján komoly irodalmat alkotott népszerű formában, és ez a létezô legnagyobb elismerés.”

Michael Moorcock

„Dickhez képest az egész európai avantgárd mozgalom csak a saját köldökét bámulja egy zsákutcában.”
Sunday Times

Philip K. Dick többszörös díjnyertes sci-fi író, a stílus egyik legnagyobb alakjai. Hatalmas életművet hagyott maga után, amikor 1982-ben elhunyt. A könyvei számos elismerésben részesültek. 1963-ban az Ember a Fellegvárban megkapta a sci-fi műfajának legnagyobb elismerését, a Hugo-díjat. Két alkalommal ítélték oda neki a neves Brit SF-díjat: 1967-ben a Palmer Eldritch három stigmája című regényért és 1979-ben a Kamera által homályosanért, 1975-ben pedig a Csordulj könnyem, mondta a rendőr című könyvéért kapta meg a nagy presztízsű John W. Campbell Memorial-díjat.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2376 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x