C. J. Sansom: A bosszú nyilai
hirdetés
Címlap / Kultúra / C. J. Sansom: A bosszú nyilai

>

C. J. Sansom: A bosszú nyilai

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

A rózsa neve és Umberto Eco óta nem volt történelmi krimi, ami ennyire tökéletesen ragadta volna meg az adott kort, a helyszínt és az embereket. Intelligens és hiteles módon mutatja be a politika sötét útvesztőjét, a gaztetteket, a gyilkosságokat és a rejtélyeket. A bosszú nyilai C. J. Sansom világszerte népszerű Matthew Shardlake-sorozatának az ötödik része. 

 

Rendezvénynaptár
„Ez a csodálatos Tudor-kori sorozat kötelező olvasmány a történelmi krimik minden rajongójának.”
Margaret Cannon, The Globe and Mail

 
„A rózsa neve és Umberto Eco óta nem volt történelmi krimi, ami ennyire tökéletesen ragadta volna meg az adott kort, a helyszínt és az embereket. Intelligens és hiteles módon mutatja be a politika sötét útvesztőjét, a gaztetteket, a gyilkosságokat és a rejtélyeket.”
Lancashire Evening Post

 
„Sansom irodalmi teljesítményét nem lehet kétségbe vonni. Ahogy a megoldandó gyilkosság szálait összefonja a történelem sodrával, az egész egyszerűen tanítani való.”
Peter Kemp, The Sunday Times

 
A bosszú nyilai C. J. Sansom világszerte népszerű Matthew Shardlake-sorozatának az ötödik része.


1545-ben járunk, a franciák hadiflottája az invázió rémével fenyegeti Angliát. A királynő, Parr Katalin Shardlake-et, a púpos ügyvédet kéri meg, hogy járjon utána egy öreg szolgálója ügyének, akinek a fia öngyilkosságot követett el. Shardlake hamarosan egy rendkívül szövevényes ügy közepén találja magát, és mialatt az igazságot próbálja kideríteni, az élete is veszélybe kerül. A szálak messzire vezetnek, a politika legmélyebb bugyraiba, a bűntények felderítésének pedig nagyobb a tétje, mint azt gondolta volna.

C. J. Sansom angol regényíró, 1952-ben született. A birminghami egyetemen történelemből először bölcsészdiplomát, majd Ph.D. fokozatot szerzett. Később átképezte magát ügyvéddé, egy ideig Sussexben praktizált, és jelenleg is ott él. A munkájával azért hagyott fel, hogy csak az írással tudjon foglalkozni. A Kard által című, 2003-ban megjelent nagy sikerű regénye indította el a Shardlake-sorozatot, amelynek a Sötét tűz című folytatása elnyerte a brit Crime Writers’ Association (CWA) 2005 legjobb történelmi krimijéért járó Ellis Peters Historical Dagger-díját. Két évvel később Az uralkodó című harmadik részt ismét jelölték, ezúttal a Dagger In The Library-díjra. Sansom produktivitását jól jellemzi, hogy a két könyv között időt talált arra is, hogy új témával kísérletezzen: 2006-ban Winter in Madrid címmel jelent meg regénye, ami egy kémtörténet, és a spanyol polgárháború után, 1940-ben játszódik.


Jelenleg a Shardlake-sorozat öt részből áll, és Sansom további hármat még mindenképpen szeretni írni hozzájuk. A BBC már megrendelte a Kard által filmadaptációját, amiben Shardlake szerepét a tervek szerint Kenneth Branagh fogja játszani.


A kötet az Agavé Kiadónál jelent meg.

 
 
[ 3311 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x