HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-02-22
Címlap / Kultúra / A világ csodái

A világ csodái

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-02-22

A Föld legõsibb remekmûvei közé tartozik a világ hét csodája. A csodálatos építészeti és mûvészeti alkotásokról elõször egy fõníciai író, a Krisztus elõtti 2-dik évszázadban élt szidóni Antipatrosz számolt be, egy epigrammában.  

 

"Láttam már Babilon falait, melyeken kocsi hajtott, S láttam Zeusz szobrát, Alpheosz árja tövén, Láttam a függõkerteket, Éelioszt, a Kolosszust, És valahány gúlát, mit csak Egyiptom emelt, S Mauszólosz irdatlan sírját, ám látva a roppant, Fellegekig nyúló templomot, Artemiszét, Mind elhalványult. Mondám: Az Olümposzon innen láthat- e méltóbbat Héliosz égi szeme?"

A fõníciai krónikás leírása a korszak legismertebb kereskedelmi útvonalait követi. Antipatrosz a következõ remekmûveket vette fel a listájára: Kheopsz fáraó piramisát a mai Kairó közelében. Babilon függõkertjeit, az olimpiai Zeusz szobrot, Artemisz templomát Epheszoszban. Mauszólosz halikarnasszoszi síremlékét, a rhodoszi Kolosszust és az alexandriai világítótornyot.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[6254]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
Ha érdekel a természetes életmód, a környezetvédelem és az esszenciális olajok világa, vegyél részt Te is egy illatpartyn! /img/hirdetes/2019/okotrend.gif
 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x