Február 14. azaz Szent Valentin napja
Címlap / Kultúra / Február 14. azaz Szent Valentin napja

>

Február 14. azaz Szent Valentin napja

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-30

Ki volt a vértanúvá vált Szent Valentin, akinek nevében ma üdvözlőkártyákat és szívecskés ajándékokat adnak egymásnak a szerelmesek? 

Eljött megint a szerelmesek napja, azt viszont kevesebben tudják, hogy ilyenkor van az epilepszia világnapja is. Szent Valentin ugyanis az epilepsziások védőszentje is, mert ő maga is ebben a betegségben szenvedett. Ki is volt a szerelmesek védőszentjévé vált Valentin?

Szent Valentin
egy Rómában élő katolikus pap volt a III. században. Ekkortájt II. Claudius császár uralkodott, akinek célja az volt, hogy hadseregét megerősítse és bővítse. Ám a harcban megfáradt katonák inkább haza akartak menni a családjukhoz, kedvesükhöz. Ezért II.Claudius úgy döntött, hogy megtiltja minden egyedülálló férfi számára a házasságkötést, és így majd könnyebben bevonulnak katonának. Természetesen a rendelet ellenére a fiatal párok házasodni akartak, és őket Valentin atya adta össze titokban.


Sajnos Claudius császár erről tudomást szerzett, ezért Valentin atyát börtönbe záratta, és halálra ítélte. A börtönben az egyik börtönőr lánya jó barátságba került a pappal, majd szűzi szerelem lobbant fel közöttük. Kivégzése napján, február 14-én, kézzel írott kis kártyát adott a lánynak a következő felirattal: "A te Valentinodtól".

Innen indult a a Valentin-napi üdvözlőkártyák küldésének hagyománya.
A katolikus egyház ma vértanúként tiszteli Valentin atyát, hisz az őszinte szerelmesek tisztelőjeként vesztette életét.

I.sz. 496-ban a pápa Valentin halálát, február 14-ét Szent Valentin napjává nevezte ki. Ezen a napon a világ szinte minden táján ünneplik és köszöntik egymást a szerelmesek.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 12689 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x