A magyar turistautak is összekapcsolódnak a Caminóval
Címlap / Kultúra / A magyar turistautak is összekapcsolódnak a Caminóval

>

A magyar turistautak is összekapcsolódnak a Caminóval

Forrás: MTI
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-28

Az El Camino zarándokút magyarországi szakaszát, amelyet májusban szentelnek fel, nyárra szeretnék összekapcsolni az Európán átívelő Szent Jakab-út fő részével, amely a spanyolországi Santiago de Compostelába, a Szent Jakab apostol földi maradványait őrző katedrálishoz vezet. 

Dukát Csilla, a Szent Jakab Baráti Kör elnöke elmondta az MTI-nek, hogy a magyar szakaszt az út legkeletibb állomásánál, az ausztriai Wolfsthalnál fűzhetik fel az El Camino európai hálózatára az útirányt mutató jelzésekkel. A Szent Jakab sírjához vezető zarándokút hivatalos jelképének, a sárga kagylót ábrázoló tábláknak a kihelyezéséről már tárgyalnak az engedélyezésre jogosult osztrák hatóságokkal. A hozzájárulás megszerzésében az osztrák Camino egyesület nyújt segítséget a magyar társszervezetnek.

A jellegzetes kagylós irányjelző Agostyán közelében

A közhasznú egyesület elnöke utalt arra, hogy a magyar szakasz már elkészült, május végén szenteli fel Várszegi Asztrik pannonhalmi bencés főapát a Győr-Moson-Sopron megyei Nyalka közeli emlékhelyen.

A mintegy 250 kilométeres magyar szakasz Budapesttől Rajkáig, a magyar-osztrák-szlovák hármas határig tart. A sárga kagylókat az erdős területeken fatörzsekre festették fel az önkéntesek a turistajelzések szabályainak megfelelően, másutt időjárásálló műanyag táblákat helyeztek el. Emellett fából is készülnek esztétikus útjelzők, amelyek a települések díszei lehetnek. Utóbbiakat az érintett községek anyagi támogatásával állítja az egyesület.

Turistajelzések Normafán – köztük már a sárga caminós is

A világörökség részét képező, El Camino néven ismertté vált, mintegy 800 kilométeres zarándokúthoz ma már több európai országból kiinduló szakasz kapcsolódik.


Forrás: MTI

Képek: Halász Alexandra
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3934 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x