Lázadás és önmagunk démonai: Dr. Máté Gábor munkássága...
Címlap / Kultúra / Lázadás és önmagunk démonai: Dr. Máté Gábor munkássága

>

Lázadás és önmagunk démonai: Dr. Máté Gábor munkássága

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-02

Életünk fontos mozgatórugója, mondhatni eszenciája lelkünk minden egyes rezdülése. De vajon mi magunk mennyire tartjuk fontosnak? Vajon mennyi jelentőséget tulajdonítunk annak, hogy életünk eseményei, gyermekkorunk mintái hogyan is hatnak a lelkünkre és hogyan befolyásolják ezáltal fizikai testünk reakcióit?  

Dr. Máté Gábor a magyar származású Kanadában élő orvos – lélekgyógyász húsz éven át családorvosként praktizált. Már hosszú ideje elsősorban a betegségek, és a szenvedélybetegségek lelki háttereinek feltárásával foglalkozik. Könyveinek visszatérő témái ezek és kutatásaival fontos összefüggéseket tárt fel a gyermekkori nehézségek és az egészség alakulása között.

Amikor először találkoztam könyveivel, nagyon megörültem annak, hogy végre valaki ilyen jelentőséget tulajdonít ennek a szívemhez nagyon is közel álló témának. Magam is azt vallom, hogy minden betegségnek, problémának valamilyen lelki ok áll a hátterében. A túl sok stressz alapvető gondot jelent a mai civilizált társadalmakban élő emberek számára, és nagyon sok betegségnek, kialakult függőségnek itt keresendő a háttere.


Máté Gábor a gyermekkori hányattatásokra, rossz bánásmódra, tarumákra, rossz családi mintákra vezeti vissza a problémák gyökerét. A korai élményeknek nagyon fontos szerep jut abban, hogyan fogjuk kialakítani saját életünket, milyen képünk lesz önmagunkról a világról és hogyan tudjuk felnőtt korunkban a minket ért nehézségeket, a stresszt kezelni. Mindezek együttesen felelősek egészségünk későbbi alakulásáért.


Túl stresszes az élete? Talán ön is valamilyen súlyos betegségben szenved? „A test lázadása” című könyvében Máté doktor éppen az ilyen problémáknak igyekszik végére járni. Tudományos kutatások eredményeivel igazolni tudja, hogy milyen gyermekkori beidegződések, minták, élmények állnak egy-egy súlyos betegség hátterében. Kísértetiesen hasonló minták ismétlődnek egy autóimmun betegségben, egy rákban, vagy esetleg egy degeneratív idegrendszeri problémában szenvedő beteg életeseményeiben, megéléseiben.
A „Sóvárgás Démona” című könyvében a függőségek tartományában lézengő éhes szellemekről mesél nekünk. Azokról a szenvedélybetegekről, akik folyamatos sóvárgásban élik az életüket, akik keresik a megkönnyebbülést, a megelégedettséget, de sohasem érik el. Kedves olvasó itt nem csak a drogosokról van szó, hanem éppúgy a munkamániásokról az alkohol, nikotin, vagy internet függőkről, a vásárlás mániásokról, az étkezési zavarokkal küzdőkről is. Kutatásai bebizonyították, hogy ezeknek a hátterében is a gyermekkor problémái állnak, és a stressz az addiktív viselkedés, illetve a visszaesések fő kiváltó oka.


Célja, hogy az orvostársadalom figyelmét is ráirányítsa arra, hogy ideje lenne változtatni a hozzáálláson, és az embereket holisztikus egészként kell nézni, nem pedig részekre darabolni, mert az összefüggések megértésével, sokkal hatékonyabb segítséget nyújthatnak a betgeknek. Az elme, a tudat, és a lélek egészsége nem választható el a test egészétől. Saját tapasztalata is igazolja, hogy lehetséges bármilyen függőségből, vagy akár halálos betegségből is felgyógyulni, ha az ember nem csak a testi, hanem a lelki egészségére is hangsúlyt fektet.

Ideje elgondolkodnunk nekünk is az olvasottakon és megnézni saját életünkben, saját betegségeinknél mik lehetnek a hátterek. Nyúljunk vissza bátran akár a gyermekkorunkig és nyomozzuk ki a gyökereket, takarítsunk ki lelkünkben, hogy egy szebb holnapunk lehessen. Jó munkát kívánok hozzá
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4170 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x