Márton-napi libator túra
Címlap / Kultúra / Márton-napi libator túra

>

Márton-napi libator túra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-04

Márton napi libator túrára, egy határokon átívelő bor-, és gasztrofesztiválra invitálja közönségét a hazai szállodák legpatinásabbika november 8-10-ig. A kulináris kalandozásokat kulturális csemegék teszik ízesebbé: fellép a Budapest Bár zenekar, a Kistehén Tánczenekar, a Kerekes Band és az Intim Torna Illegál. Mindezeken túl esténként ültetett borvacsorák, vasárnap pedig Sunday Brunch csábítja a nagyérdeműt nemzetközi specialitásokkal a Márton nap jegyében. 

Magyarország legpatinásabb szállodája, a Gellért, immár harmadik alkalommal hívja a bor- és gasztrokultúra szerelmeseit a Márton napi Borfesztiválra.

Soha nem látott lakosztályok
Idén, a nagy érdeklődésre való tekintettel, a korábbinál is nagyobb területen várja vendégeit a Danubius Hotel Gellért, hogy minél többen átélhessék a kulturális pezsgést, tartalmas és minden érzékszervnek izgalmas kikapcsolódást, amely a Márton napi borfesztivált jellemzi. A fesztivál különlegességét nemcsak a programok, hanem az egyedülálló környezet is adja: azaz a Gellért összes terme, egybe nyitva az impozáns Fürdőcsarnokkal, több mint 3000 m2-en.
Mi több! Ez alkalommal megnyílnak a szálloda eddigi leghíresebb vendégeiről elnevezett helyiségek is a nagyözönség előtt, hisz a Borjour által szervezett ötletes mesterkurzusok keretében borászok és borszeretők azokban a lakosztályokban adnak randevút egymásnak, ahol valaha Nixon elnök, Habsburg Ottó, Antony Quinn vagy akár Andrew Lloyd Webber lakott.

Bor, gasztro, kultúra
Az eseményen, az előző évek hagyományait folytatva, a hazai borvidékek legjobb pincészeteit vonultatják fel, lehetőséget adva a bemutatkozásra. Hisz’ alapvető céljuk a honi borkultúra népszerűsítése olyan pincészeteken keresztül, melyek egyrészt méltán szereztek már korábban maguknak hírnevet, másrészt olyan borászatokat látnak vendégül, melyek kevésbé kerültek eddig „reflektorfénybe”, de érdemeik feljogosítják őket nagyobb ismertségre. Ebben a törekvésben - szakmai partnerként - a Bortársaság, támogatóként Borászportál is a szervezők mellé állt idén.


A kiváló borok népszerűsítését gasztro-, és kulturális programokkal színesítik, mint korábban mindig. A Borjour által szervezett programpontok között Megyeri Sára és Nagy Sebestyén tartanak mesterkurzusokat, míg folyamatos borkóstolókkal mutatják be a különböző régiók nemes nedűit.
A „közönségcsalogató” események közé a hazai pop-élet neves reprezentánsait, idén a Budapest Bár zenekart, a Kistehén Tánczenekart, a Kerekes Bandet és Waszlavik Lászlót, valamint az Intim Torna Illegált hívják.

Nemzetközi specialitások a Márton nap jegyében

Az estéket borvacsorákkal teszik csábítóvá. Ez alkalommal egy-egy négyfogásos vacsora keretében a szervezők átlépik Magyarország határait és a látogatókat egy kulináris körútra csábítják, bemutatva négy európai nemzet jellegzetes Márton napi ételét. A Gellért Sörözőben kivételes összefogással a Pavillon de Paris, a La Plaza, a
Da Mario és a Gellért Panoráma éttermek kiváló séfjei közös, 4-fogásos menüjét kóstolhatjuk meg az ételekhez illő magyar, francia, spanyol és olasz borokkal. A borvacsorák házigazdája Váncsa István, aki egyedülálló stílusával és gasztronómiai szakértelmével fűszerezi meg a péntek és szombat estét.

A gasztro kiállítók kóstolóján és a Gellért ételstandjain bőségesen lehet falatozni a fesztivál pénteki és szombati napján. A kiállítók között ott lesz többek között Árpás László sonkamester prémium kategóriás termékeivel és Raj Ráchel tortatervező is nevezetes flódnija mellett a borfesztiválra tervezett desszert meglepetéssel.  A kínálatban lesz mangalica, liba, szürkemarha és szarvaskolbász, libatepertős és ínycsiklandozó kemencés kenyérlángos, különleges kézműves csokoládék, fenséges császármorzsa, érlelt és friss kézműves sajtok, és Erdély különleges házias ízei is megjelennek.
Héjja László, a Gellért vezető séfje csapatával Európa Márton napi specialitásaival kínálja a borkóstolás közben finomságokra vágyókat. A gasztro falatok és Márton napi finomságok készpénz ellenében már 200 Ft-tól kaphatók a borfesztivál alatt.

A borfesztivál harmadik napján szenzációs Sunday Brunch invitál egy nemzetközi Márton napi gasztro-túrára az asztal körül, ahol természeteses főszerepet kap az újbor is…
A vasárnapi sokszínű gyerekprogramokon játékos formában ismertetjük meg hazánk és az európai kultúrkör Márton napi népszokásait a gyerekekkel és felnőttekkel.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2802 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x