És a hegyek visszhangozzák
Címlap / Kultúra / És a hegyek visszhangozzák

>

És a hegyek visszhangozzák

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-14

Khaled Hosseini új regénye, az És a hegyek visszhangozzák világszerte a bestseller-listák élén áll. A 80 országban, 40 millió példányban eladott Papírsárkányok és Ezeregy tündöklő nap szerzőjének új kötetét már az első hónapokban több millióan olvasták. 2013 irodalmi szenzációja mostantól magyarul is olvasható. 

Khaled Hosseini afgán származású amerikai író, orvos. Három regényt publikált, ezek közül a 2003-as bemutatkozó mű, a Papírsárkányok a legismertebb, melyet a The Times, a Daily Telegraph és a Guardian az évtized könyvének választott. Regényei – Papírsárkányok, Ezeregy tündöklő nap, És a hegyek visszhangozzák – mindegyike részben Afganisztánban játszódik, afgán főszereplőkkel. A Papírsárkányok sikerét követően felhagyott az orvosi praxissal, és azóta minden idejét az írásnak szenteli. Hosseini jelenleg az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) jószolgálati nagykövete. A Khaled Hosseini Alapítványon keresztül humanitárius tevékenységet folytat Afganisztánban.


Khaled Hosseini mestere a rabul ejtő egzotikus történeteknek és a finoman szőtt mondatok mögött rejlő, mélyen emberi érzéseknek. Új regényében arról mesél, hogyan szeretünk, hogyan viselünk gondot egymásra, és a döntéseink hogyan rezonálnak a minket követő nemzedékek életében.


Az És a hegyek visszhangozzák Afganisztán történelmének közel 60 évét fogja át. Életre kelti és emberi arcot ad egy, a háború által tönkretett népnek, feltárva egy család fájdalmasan szomorú, mégis reménnyel teli történetét, és megmutatva a szeretet fonta kötelék mindennél nagyobb erejét − nemzedékről nemzedékre, legyőzve száműzetést, árulást, távolságot. Miközben lap lap után, a Földet körbeutazva követjük a regény szereplőinek ágas-bogas életét, sorsukat és szerelmeiket – Kabultól Párizsig és San Franciscótól a görög szigetvilágig –, az érzelemgazdag és magával ragadó történet belénk költözik és életre kel. Részesei leszünk egy olyan világnak, amelynek szereplői és élethelyzetei egymást visszhangozzák téren és időn át: Hosseini nosztalgikus, egymásba fonódó történetei száműzöttekről, szülőkről és gyermekekről, orvosokról és drogbárókról mesélnek, miközben három generáció életét felölő családregénnyé állnak össze.

Az És a hegyek visszhangozzák szívbe markoló történet a háború, elválás, halál és árulás közepette megjelenő szeretet és remény erejéről, valamint arról, hogy a ma cselekedetei olykor nemcsak a holnapot, hanem a jövő nemzedékek sorsát is meghatározzák.


Khaled Hosseini: És a hegyek visszhangozzák
Libri Kiadó
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2521 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x