Csernus doki lelki békéje
Címlap / Kultúra / Csernus doki lelki békéje

>

Csernus doki lelki békéje

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Csernus Imre 2009 óta az egri régióban él, ahol Csutorás Ferenc borásszal és Mészáros Péter grafikussal megalapították az Almagyar-Érseki Szőlőbirtokot.  

Megmentették az érseki szőlőt
A három barát, Csernus Imre, Csutorás Ferenc borász és Mészáros Péter grafikus először az érseki szőlő megmentése miatt szövetkezett. Mikor 2007-ben és 2009-ben leszüretelték az Érseki-dűlőről a rég elhagyott, kivágásra ítélt szőlőt, csodára bukkantak. Mindkét szüret különleges minőségű bort adott, melyet  Érseki Titokbornak kereszteltek. Titokbor, mert a szőlő fajtája máig ismeretlen, a bor pedig semmi máshoz nem hasonlítható. Eldöntötték, hogy megmentik ezt a kiváló szőlőt.


A pszichiáter és a szőlő

„Nem csak a nevemet és az arcomat, bárhogy nézem is, már az életemet is odatettem. Nagyon jól érzem magam az egri borvidéken, életem egyik legjobb döntése, hogy elmentem a szőlő és a természet közegébe. Azt vallom: az öregség akkor kezdődik, amikor az ember rutinszerű életet él és nincs bátorsága megújulni. Büszke vagyok arra is, hogy Csutival és Mészóval egy teljesen eredeti, az országban egyedülálló történetet építünk, arra pedig pláne, hogy a két gyerekkori barátnak volt bennem bizalmuk. Csuti ugyanolyan fanatikus és maximalista, mint én. Alkotó elme és soha nem adja fel. Nagyon szeretem a kompromisszumokat kerülő borkészítési stílusát is. Mi hárman, a lelkész, a borász és a pincér, jó csapat vagyunk. Másrészt minden nap megélem a megújulás élményét, egy közösség teremtő erejével fűszerezve. Amikor a birtokon vagyok, eláraszt az érzés, hogy otthon vagyok, hogy mindez az én művem is, és hogy benne vagyok az álmaim megvalósításában. ” - mondja Csernus Imre.

foto: Nemes Róbert

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3186 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x