A csokinyuszik célba értek
Címlap / Kultúra / A csokinyuszik célba értek

>

A csokinyuszik célba értek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-21

Van olyan, hogy emberek néha ugyanazokért a dolgokért küzdenek, ugyanúgy látják a világ folyását, és ugyanazokat a hibákat vélik felfedezni maguk körül. És van olyan, hogy ezek az emberek véletlenül találkoznak…akár még véletlenül beszélnek is ezekről a dolgokról, és véletlenül egyet értenek benne. Majd véletlenül gondolnak egyet, csapatot alkotnak, és akkor már együtt, erősebben és hatékonyabban dolgozni kezdenek azért, hogy elkezdődjön egyfajta változás.  

Na, egy ilyen véletlennek köszönheti a létét a 42 Közössége…Egy fiatal, formálódó társaság, akik sokat vitáznak, olykor veszekszenek, egy dologban azonban mind egyetértenek: nem az határozza meg az embert, amit mond, hanem amit tesz.

Ez a hozzáállás hívta életre a húsvéti kezdeményezést is. Elhatároztuk, hogy össze fogunk gyűjteni 800 csokinyulat, hogy szebbé tegyük azoknak az embereknek, gyerekeknek az ünnepet, akik talán még soha életükben nem kaptak ajándékot. Kisebb alapítványokkal vagyunk kapcsolatban, amelyek az ország olyan mélyszegénységben élő településeit támogatják, ahol nem az a kérdés, lesz-e vasárnap kétfogásos ebéd, hanem azt, hogy a héten esznek-e kenyeret? Saját szemünkkel láttuk azokat a helyeket, ahol 100%-os a munkanélküliség, a gyerekek az iskolában esznek, otthon már nem jut, a felnőttek sivár reménytelenségben élik a mindennapjaikat. Én azt mondom, egyszer mindenkinek el kellene menni egy ilyen faluba, és utána más emberré válna, benne is felébredne a társadalmi felelősség érzése. Mi megtapasztaltuk ezeket a dolgokat, érzéseket, ezek mentén szerveződött már a télapó csomagok gyűjtése, a havi rendszerességű Májkrém-projekt, amiben tartós élelmiszert gyűjtünk, és a szintén havi rendszerességű ruhagyűjtés.


Végül nagyszombaton, egy pesti közösségi házban összegyűlt 870 nyúl, ami még aznap útnak indult többek között Borsod megyébe, Heves megyébe, összesen 7 különböző szervezetnek tudtunk juttatni belőle. Volt, amit fuvarral juttatunk el, egy adagot pedig Pélyre az egyik aktivistánk vitt el személyesen, húsvét vasárnapján sonka evés helyett felpakolta a kis családját, és elkocsizott velük és a nyulakkal. Az adomány átadáson készült fényképeket látva mi, 42-esek kellemes örömmel hajtottuk aznap álomra a fejünket. És álmodtunk…arról, hogy folytatjuk azt, amit elkezdtünk, hogy az eddigi több ezer emberen felül még ezreknek, tízezreknek segítünk majd, nem csak karitatív módon, hanem a 42 Közösségének egyéb, munkahely teremtő, gazdaság élénkítő programjain keresztül. És ahogy megismertem a társaimat, az elkötelezetteket garantált, hogy ez az álom hamarosan valósággá válik.

Programjainkról bővebben weboldalunkon ITT olvashatnak. Facebook oldalunk ITT érhető el.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2689 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x