Segítség a szexuális erőszak gyermekáldozatainak!
Címlap / Kultúra / Segítség a szexuális erőszak gyermekáldozatainak!

>

Segítség a szexuális erőszak gyermekáldozatainak!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-02

Évente több mint 7,5 ezer esetben derül fény családon belüli erőszakra a gyermekvédelmi jelzőrendszerben hazánkban, statisztikák szerint 2013-ban 371 gyermek lett szexuális bántalmazás áldozata. 80 százalékban az elkövető valamelyik családtag volt. 

Ma van az erőszak gyermekáldozatainak világnapja.

A gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bántalmazásra hívja fel a figyelmet az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa az erőszak gyermekáldozatainak világnapján. A szervezet nap mint nap találkozik a jelenséggel a gyermekvédelmi gondoskodásban élők előéletében is. „Van, ahol ismert a szexuális bántalmazás ténye, és a szülők, elkövetők ellen már folyamatban van büntetőeljárás, máshol a bántalmazást a gyerekek viselkedéséből és elmeséléséből feltételezhetjük csak. Előfordult, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásba kerülés egyik oka az volt, hogy a 13-15 éves lányokat korábban prostitúcióra kényszerítették.” – mondta Szilvási Léna, a szervezet gyermekvédelmi programigazgatója.


A szexuális bántalmazás témája a gyermekvédelemben dolgozó összes szakembert érinti, mégsem kapnak ehhez felkészítést. Egyszerre van szükség a bántalmazott gyerekek kezelésére, és a szakemberek képzésére, hogy rendelkezzenek megfelelő ismeretekkel a szexuális bántalmazás felismerésére és a segítségnyújtásra. Az SOS Gyermekfalvak ezért ingyenes tanácsadást és képzést indít gyermekvédelemben dolgozók számára Kecskeméten, Kőszegen, Battonyán és Orosházán.

„Most induló programunkkal szeretnénk elérni, hogy egy év múlva már több megyében is legyen egy-egy felkészült, szakemberekből álló csapat, akik mozgósíthatóak a bántalmazott gyerekek támogatására.” – fűzte hozzá Szilvási Léna.

Az Alapítvány országszerte mintegy félezer gyermeknek nyújt otthont, akik nem élhetnek a vérszerinti családjukkal.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1870 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x