A Tortakirály Budapesten - érzelemtúlcsordulás a cukrászműsor...
Címlap / Kultúra / A Tortakirály Budapesten - érzelemtúlcsordulás a cukrászműsor új évadában

>

A Tortakirály Budapesten - érzelemtúlcsordulás a cukrászműsor új évadában

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-19

Gasztroország lettünk, a hagyományos magyaros vendéglátás mellé az elmúlt években mindenféle nemzetközi étterem nyílt, hétköznapiak a különleges technikák, Michelin csillagos-, fúziós- és lakáséttermeink vannak. Az újságokban lévő receptrovatok mellé felzárkózott a televíziós kínálat is, nincs valamire adó tv csatorna főzős - sütős - cukrászos - italos - tanyagazdálkodós,… műsor nélkül. 

Az is jelentős változás, hogy ezek műsorok és a csatornák a kábelrendszereknek köszönhetően a nyírségi tanyákon ugyanúgy elérhetők, mint Budapesten, a pécsi üzletasszony ugyanúgy utánozza Jamie Oliver 30 perces gyorsfőzését ahogy a zalai gazdálkodó is szeretne egy kicsit Nigella lenni. Merthogy a tv sztárok közé már a sztárszakácsok, az utazós főzőműsorok házigazdái, sőt, a cukrászok is megérkeztek, népszerűségük a popsztárokéhoz hasonlítható.

A cukrászok talán legnagyobbika a TLC csatornán látható Tortakirály című műsor Buddy Valastroja. Olasz családból származik, édesapja New York melletti cukrászdájában nőtt fel, 4 éves korától a műhelyben dolgozott. 11 éves korára mindent tudott a szakmáról, de szeretett volna egyedit, valami mást csinálni, ezért elkezdte dekorálni az addig egyszerű hétköznapi tortákat. Az esküvői torták különlegessége megjelent a mindennapokban, alkalmi majd figurális torták készültek, amelyek egyre nagyobbak, látványosabbak lettek, külön vázszerkezet majd mechanika került beléjük, aminek köszönhetően mozog, forog, vagy akár világít is egy torta.


Minden műsorban végigkövethetjük egy-két különleges torta elkészítését, a cukrászda mindennapi működését, kapcsolatát a helyi közösséggel és persze a cukrászdát működtető olasz család életét.

A műsor népszerűségét jelzi, hogy már a 7. évadnál tart, Buddynak főzőműsora is indult, az elmúlt években újabb és újabb saját cukrászdákat nyitott szerte Amerikában a New York-i Times Square-től Las Vegasig.

Az új sorozat epizódjai október 14-étől láthatók a Discovery csoporthoz tartozó TLC csatornán és ebből az alkalomból Buddy Valastro Budapestre érkezett, a sajtótájékoztatón személyesen beszélhettünk vele. Ez azért is nagy szó, mert érkezésének hírére kisebb hisztéria tört ki az országban, a meghirdetett közönségtalálkozóra 13 ezren jelentkeztek, magánemberek, komplett iskolai osztályok, szakmabéliek, volt, aki azt írta jelentkezésekor, bezárja vidéki cukrászdáját aznap és jön, hogy élőben láthassa őt. Ennyi ember a Budapest Sportarénában fért volna el, sok popsztár örülne ekkora közönségnek, a szervezőknek sorsolni kellett a kisebb helyszínre meghívhatókat.

Beszélgetésünkből nagyjából az derült ki, ami a műsorokból, Buddy nem egy megcsinált sztár, őt a munkája, a családja, a mindennapjai tették sikeressé. Ezt a sikert akarja és tudja a műsor megmutatni, amelyben egyszerre fontos a cukrászati szakmai rész, a torták készítése, vagy a család jelentőségének bemutatása. Buddy szerint senki nem dolgozik keményebben a családtagoknál, hiszen ők a sajátjukban, a sajátjukért dolgoznak, a papa álmát valósítják meg. Az, hogy naponta együtt vannak, hogy egymás melletti házban laknak, hogy sok a közös családi étkezés,… természetes és úgy jó, ahogy van. Az emberi kapcsolatok családon belül és azon kívül is fontosak, mert az új ismeretségek hozzák az új megrendeléseket, az üzlet a kapcsolatokra épül, de alapja a kemény munka. Folyamatosan pörögnek, készítik a tortákat, az új tv műsorokat, nyitnak új cukrászdákat, hiszen a papa álmából, a sikeres cukrászdából mára még nagyobb álom lett, de minden területen, a fiatal cukrászok képzésében (nála dolgozik, dolgozhat az amerikai cukrász tehetségkutató verseny győztese is), a helyi közösség segítésében, tűzoltóknak készített tortában vagy a rászorulóknak összeállított süteménycsomagokban is ott van a minőség, az érték, ami szerinte állandó.


Kérdésünkre elmondta, hogy persze kell csinálni gluténmentes, diabetikus tortákat azoknak, akik csak ilyeneket fogyaszthatnak, de általában a torta alapja a vaj, így persze náluk nincs értelme számolni a kalóriákat. Ezért ő inkább a mértékletességben hisz, nem kell 10 süteményt vagy fánkot enni, elég egy is, ha az ízére vágyunk, de az minőségi alapanyagokból készüljön.

Buddy nem tud és akar különbséget tenni, hogy melyik műsorában látható élethelyzet fontosabb, ezek egyszerre vannak jelen és egymást erősítik, de nem lehet nem észrevenni, hogy a szakmai különlegességek (mint például a rekordokat döntő Transformers torta), a közösséggel való kapcsolata mellett mindennek az alapja a családi harmónia (kevés ember mond köszönetet a feleségének azzal, hogy készít róla egy életnagyságú tortát), és ez a szeretet folyamatosan megjelenik a műsorban.

A TLC csatorna egyik jellemzője, hogy az élet fontos pillanatait mutatja be a születéssel, az esküvői ruha kiválasztásával vagy például a család mindennapjaival kapcsolatban, és ilyen fontos és megható pillanatban a Tortakirály is bővelkedik. Fura műsor, mert egyszerre ad ötletet egy tortához, meghat a család fontosságával, pl. a mama köszöntésével, segít rászorulókon, sőt még az üzletembereknek is jó példa Buddy Valastro. De ilyen a televíziózás, mára már minden műsor szórakoztató műsor még az is, ami receptet ad, ebben az esetben nem is a tortához, mint inkább az élethez.

Nehéz megnézni meghatottság nélkül és nehéz kivárni a következő részt, amely 14-én jelentkezik. Addig is ott a korábbi adások ismétlése és persze a net, ahol minden további megtalálható.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5363 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x