HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-24
Címlap / Kultúra / Megjelent Gaura Krisna Dásza: Jóga-szútra 1. című könyve

Megjelent Gaura Krisna Dásza: Jóga-szútra 1. című könyve

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-24

Megjelent Gaura Krisna Dásza (Tóth-Soma László) Patandzsali Jóga-szútra I. című könyve. A jógairodalom alapművének számító alkotást a szerző saját, a védikus irodalom alapján írt magyarázatai teszik különlegessé, kiváló útmutatóul szolgálva a jóga témája iránt érdeklődő olvasók számára. A kötet szerzője Gaura Krisna Dásza (Tóth-Soma László) Patandzsali Jóga-szútráit szakavatott módon, az eredeti szanszkrit nyelvű szövegből fordította le. 

 

S a szútrákhoz írt magyarázataiban a jóga elméleti-filozófiai tanításainak bemutatása mellett az önmegvalósítást gyakorló jógik életére vonatkozó számtalan útmutatást is közkinccsé tesz. Tudásának és több mint két évtizedes gyakorlati tapasztalatának fényében megbízható segítség mindazok számára, akik a jóga útján szeretnék megismerni önmagukat és örök kapcsolatukat mindenek végső forrásával.


„A szabadság és a boldogság a lélek eredeti állapota, mely eredeti állapot ismételt megtapasztalása a felszabadulás elérése által lehetséges. Ez a felszabadulás, mely a lelki létünknek csak az első állomása, az önmegvalósítás folyamatával érhető el, amelyet jógának nevezünk. (Jóga-szútra I.1 fordítás és magyarázat 1.)

A Jóga-szútra a jóga-hagyomány legfontosabb elemeinek és gyakorlatainak olyan mesteri módon bemutatott tömör összefoglalása, amelynek eredete egészen a Védákig vezethető vissza. Szerzője Patandzsali – aki az indiai hagyomány szerint Anantasésának, a Legfelsőbb Úr Visnu fekhelyéül szolgáló univerzális kígyónak e fizikai világbeli részleges megjelenési formája. A Kr. e. 4-3. század között élt nagyszerű risi (szentéletű bölcs), azért jelent meg az emberi társadalomban, hogy megossza bölcsességének gyümölcsét mindazokkal, akik alkalmassá váltak annak befogadására.

A Jóga-szútra valójában egy gyakorlati kézikönyv, amelyet ősidők óta a rádzsa-jóga kinyilatkoztatásának tartanak, s amelynek tanításait az idők folyamán szent magyarázók fejtettek ki részletesebben a szentírások és saját tapasztalataik alapján. Egy olyan univerzális alkotásról van szó, amely az önmegvalósítás különböző aspektusait foglalja magában, miközben a szánkhja filozófia egyetemes metafizikai téziseit egyesíti a Bhagavad-gítában részletesen feltárt bhakti, vagyis a személyes Isten (Ísvara) előtti meghódolás folyamatával.

Jelen kötet szerzője a Bhaktivedanta Hittudományi főiskola Elméleti és alkalmazott jóga-tudományi tanszékének vezetője és oktatója, aki mély tudását és több évtizedes gyakorlati tapasztalatait osztja meg, amikor Patandzsali Jóga-szútráit szakavatott módon, az eredeti szanszkrit nyelvű szövegből lefordítva, s a szútrákhoz magyarázatokat fűzve közli. E kötetben a jóga elméleti-filozófiai tanításainak bemutatása mellett az önmegvalósítást gyakorló jógik életére vonatkozó számtalan útmutatást is közkinccsé tesz.

A három kötetesre tervezett könyvsorozat első része, az 51 szútrából álló első fejezetet (Szamádhi-páda) tartalmazza, amely az anyagi tudat tökéletesen szabályozott, illetve irányított állapotának eléréséről és a lelki gondolatokba történő tudati elmerülésről szól. Bemutatja a jóga folyamatának teljes spektrumát, rávilágítva arra is, hogy mi érhető el a jóga gyakorlása által.

A Jóga-szútra magyarázatait is tartalmazó jelen kiadás az elméleti „felderítőutak” korlátain túlmutatva gyakorlati segítséget is nyújt a lelki és szellemi szabadság utáni kutatásban. A kötet olvasva bármely iskolához tartozó embernek lehetősége nyílik arra, hogy megtisztítsa az életét, gondolatait, hogy eltökéltebbé váljon a transzcendens kutatásában, és végezetül, hogy közelebb kerüljön Istenhez, saját forrásunkhoz, aki Patandzsali szerint az élőlény anyagvilágból való kiszabadulásának a kulcsa.

A könyvsorozat első kötete megvásárolható személyesen a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola könyvtárában (cím: 1039 Budapest, Attila u. 8.) keddtől szombatig 9.00 és 17.00 óra között, valamint a nagyobb jógastúdiókban. Postai megrendeléshez látogasson el a kiadó honlapjára. A könyv ára: 3500 Ft. A sorozat további köteteinek várható megjelenési ideje a tervek szerint 2016. és 2017. év.


Szívből ajánljuk a könyvet minden jógázó figyelmébe!


 
 
[1614]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 67
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x